3 locuri din bucataria ta unde se acund cele mai multe bacterii si solutiile pentru a le elimina

/ / Modificat: 2017-04-24
3 locuri din bucataria ta unde se acund cele mai multe bacterii si solutiile pentru a le elimina

Inamicii sanatatii tale se ascund acolo unde te astepti mai putin, dar exista si cateva solutii cu adevarat eficiente pentru a-i tine departe de familia ta.

Bucataria trebuie sa fie cel mai curat loc din casa, deoarece aici se prepara mancarea din care se infrupta toata familia. Din pacate, insa, tocmai pentru ca aici sunt atat de multe alimente, si bacteriile sunt atrase de aceasta incapere ca de un magnet. Solutii exista din plin si nici nu e greu sa le pui in aplicare, trebuie doar sa afli de ele.

Iata care sunt locurile si lucrurile din bucataria ta care ascund cei mai multi germeni si ce poti face pentru a scapa de ei definitiv:

1. Buretele de vase este locul preferat al bacteriilor. Ce ai de facut pentru ca ele sa nu ajunga pe farfuriile tale

Un studiu realizat de o echipa de cercetatori american a scos la iveala niste cifre surprinzatoare: pe fiecare centimetru patrat al unui burete de vase se afla peste 100.000 de bacterii, ceea ce il face chiar mai murdar decat capacul de la toaleta. De-a dreptul ingrijorator, nu-i asa?

Din fericire solutia pentru a impiedica transferul lor pe farfuriile tale este mai simpla decat crezi. Renunta la burete si alte lavete pentru vase si foloseste o astfel de masina de spalat. Ea nu te ajuta doar sa economisesti timp si energie, ci igienizeaza complet vasele, pentru ca le spala la o temperatura de 70 de grade Celsius, suficient de mare incat sa omoare toti germenii care i-ar putea slabi sistemul imunitar al copilului tau. In plus, masina de spalat vase a devenit tot mai utilizata in gospodariile moderne si pentru ca ajuta la economisirea apei, deoarece spala toate vasele odata si este eliminata risipa.

2. Chiuveta si bateria de la bucatarie sunt mai murdare decat crezi

Umezeala si resturile de mancare sunt un mediu excelent pentru inmultirea bacteriilor, si cum in chiuveta de obicei nu pui apa foarte fierbinte, in masura sa le indeparteze, ele nu se vor da duse de acolo prea usor. Aici speli fructe si legume pe care le consuma intreaga familie, asa ca nu poti sa neglijezi igiena acestei zone.

Ce e de facut? Saptamanal, umple chiuveta cu apa si pune acolo putin dezinfectant pentru bucatarie, vei gasi in supermarketuri o multime de astfel de produse. Nu uita sa pulverizezi solutie de curatare si pe bateria de la chiuveta. Dupa circa 10 – 15 minute poti clati chiuveta. Pentru scurgere, poti folosi periodic un dezinfectant pe baza de clor, pe care sa-l torni chiar in orificiul respectiv. Este imperativ sa nu sari peste acesti pasi, care oricum sunt foarte usori, daca iti doresti o bucatarie curata.

3. Frigiderul are nevoie de un plus de atentie

Un alt loc unde se ascund bacterii este chiar cel in care tii mancarea – frigiderul. Principala cauza o reprezinta depozitarea incorecta a alimentelor, mancarea se scurge din recipient, facand-o o sursa de bacterii. In acelasi timp, chiar daca sunt tinute in frigider, anumite alimente se altereaza inainte sa realizam acest lucru si chiar daca le indepartam ulterior din frigider, asta nu inseamna ca nu au lasat in urma cativa germeni.

Ce poti face? Primul pas si cel mai important este sa depozitezi mancare in recipiente care se inchid ermetic. In felul acesta impiedici si scurgerile, dar si formarea unui miros pregnant de mancare ce inunda toata bucataria cand deschizi frigiderul. Un alt aspect important este sa arunci mancarea care nu mai este buna intr-un timp cat mai scurt. Este important sa alegi si un frigier care sa aiba si functie care neutralizeaza bacteriile si microorganismele din interiorul frigiderului, modelele noi sunt dotate cu astfel de sisteme.

Nu uita, de asemenea, de curatarea frigiderului. Foloseste o solutie bio, fara substante nocive si sterge pe indelete frigiderul macar de doua ori pe luna. Toate aceste actiuni nu iti iau mai mult de 5 minute pe zi si merita pe deplin pentru ca in joc e sanatatea ta.

Stiai ca aceste locuri din bucataria ta sunt atat de murdare? Tu ce faci pentru a-ti pastra bucatarie igienizata?

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Curatenie corecta casa

Articole recomandate

Citeste si despre