3 greseli de igiena frecvente si care influenteaza sanatatea copilului tau. Tu le-ai facut?

/ / Modificat: 2017-02-17
3 greseli de igiena frecvente si care influenteaza sanatatea copilului tau. Tu le-ai facut?

Cand esti parinte ai o multime de responsabilitati, asa ca este firesc sa mai faci uneori si greseli, mai ales cand ai de-a face cu inamici invizibili cu ochiul liber.

Sanatatea copilului tau, dar si a voastra, a parintilor, este cea mai de pret comoara, insa, din pacate, multi ii dam importanta cuvenita abia dupa ce o pierdem. In plus, copiii sunt foarte sensibili, iar un mediu cu adevarat curat este imperativ pentru ca nicio boala sa nu se apropie de cel mic. Problema cu igiena din casa este ca parintii au de-a face cu inamici nevazuti – microbi si bacterii microscopice – si adesea le scapa lucruri foarte importante.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli de igiena si, mai ales, cum le poti indrepta:

1. O multime de alergeni si microbi se gasesc in aerul din casa ta. Cum poti sa te asiguri ca el este cu adevarat curat

Stii ca trebuie sa stergi podelele, mobilierul si chiuvetele, insa cum poti curata, oare, aerul din casa? Pare o misiune imposibila si nici nu pare a fi prea periculos, nu-i asa? In realitate, insa, aerul dintr-o locuinta poate fi chiar mai poluat decat cel exterior. Aparatele electrocasnice, covoarele, solutiile de curatare, dar si alte lucruri din casa ta pot sa elibereze in aer o multime de microbi. Ei pot provoca atat alergii, cat si astm si alte probleme ale sistemului respirator. O greseala pe face o fac parintii este sa ignore total acest aspect, dar si sa evite aerisirea camerelor pentru a nu pierde caldura.

Pentru a remedia aceasta greseala si pentru a te asigura ca cel mic, dar si voi, aveti parte de un aer cu adevarat curat, unul dintre aceste aparate iti va fi cu siguranta de ajutor. Dupa cum observi, ele indeparteaza acarienii, sporii de mucegai, polenul, praful, virusurile, bacteriile, particule fine si ultra fine, dar si compusi organici volatili si mirosul neplacut din casa. Mai mult, ele te ajuta sa ai parte de un mediu cu adevarat sanatos si pentru ca mentin un nivel optim de umiditate, aspect extrem de important mai ales in sezonul rece, cand aerul din casa este foarte uscat.

2. Temperatura de spalare pentru anumite lucruri poate duce doar la inmultirea bacteriilor

Nu este suficient să speli rufele la 40 de grade pentru ca ele sa fie cu adevarat curate, mai ales daca discutam despre hainele copilului. Hainutele si lenjeria de pat ale copilului trebuie spalate la temperaturi de peste 60 de grade, asa incat sa fie indepartati toti microbii. Daca folosesti progarmul de spalare cu 40 de grade Celsius, microbii nu vor face decat sa fie transferati de pe o haina pe alta si in niciun caz nu vor disparea.

3. Stergi blatul de bucatarie si masa, insa stii cat sunt de curate lavetele?

Masa si blatul de bucatarie ar trebui sa fie cele mai curate obiecte din casa. Aici prepari mancarea si aici se infrupta cel mic din delicatesele pe care le pregatesti, insa adesea aceste locuri pot ascunde o multime de bacterii. Problema sta in buretii si lavetele de bucatarie. Umezeala duce la inmultirea bacteriilor si unele studii sugereaza inclusiv faptul ca buretii sunt printre cele mai murdare obiecte dintr-o locuinta. Greseala pe care o fac multi parinti este sa foloseasca pentru o perioada prelungita acelasi burete si aceeasi laveta. Ele trebuie schimbate sau dezinfectate o data pe saptamana. Le poti igieniza intr-o oala cu apa clocotita sau punandu-le in cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde – 1 minut (imbibate cu apa in prealabil).

Este vorba, in definitiv, despre lucruri pe care le folosesti ca sa cureti farfuriile si locul unde ia masa familia ta si nu este suficient doar sa indepartezi murdaria vizibila.

Acestea sunt trei greseli frecvente pe care orice parinte le-a facut macar o data in viata, insa, dupa cum vezi, sunt foarte usor de reparat. Tu le-ai facut?

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatatea bebelusului Igiena copii Parenting

Articole recomandate

Citeste si despre