Get Adobe Flash player

Vaccinul pentru copilul de 1 an

25 Aprilie 2014

Conform programului national de imunizari, la varsta de 1 an (12 luni) se administreaza vaccinurile DTP (diftero-tetano-pertusis) si VPOT (antipoliomielitic). Ca reactii secundare pot aparea ascensiuni febrile, iritabilitate, somnolenta, tulburari ale somnului si ale alimentatiei, diaree, varsaturi, plans persistent si prelungit, dar aceste reactii sunt de obicei limitate, si dispar in 2-3 zile.

Este posibil sa fie doar o coincidenta, faptul ca baietelul dumneavoastra a contactat o infectie de cai respiratorii superioare in perioada urmatoare vaccinarii; de asemenea, datorita temperaturilor neobisnuite pentru aceasta perioada a anului, au crescut foarte mult numarul de viroze respiratorii, copiii fiind cel mai frecvent afectati.In unele cazuri, virozele respiratorii se complica cu suprainfectii bacteriene, caz in care este necesara administrarea antibioticelor, insa dupa tratamente indelungate cu antibiotice se modifica flora microbiana a organismului, ceea ce favorizeaza aparitia infectiilor fungice (cu ciuperci/fungi), si astfel se creeaza un cerc vicios care intretine infectiile respiratorii.

Este nevoie de multa rabdare, perseverenta si o buna colaborare cu medicul curant: va sfatuiesc sa respectati indicatiile medicului iar la terminarea tratamentului, sa va prezentati din nou cu baietelul la consult, indiferent daca starea lui s-a ameliorat sau nu.

Alina Pop-Began
- Medic rezident -

-Anestezie si Terapie Intensiva-


Detalii specialist

Te iubesc, spus in 49 de moduri!

Articole recomandate

COMENTARII

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici