Adauga data nasterii copilului pe Linia Dezvoltarii >

Vaccinul pentru bebe de 2 luni

25 Aprilie 2014

Conform schemei nationale de vaccinari, la varsta de 2 luni se efectueaza trei vaccinuri: anti diftero-tetano-pertusis (DTP), (VPOT) vaccinul antipoliomielitic si vaccinul anti-hepatita B.

Vaccinul antipoliomielitic exista atat ca si vaccin cu administrare orala (sub forma de sirop) cat si ca si forma injectabila.

Pentru o cat mai buna protectie, este bine sa se urmeze programul de vaccinari, dar daca din diverse motive (de obicei datorita unor infectii) acesta nu poate fi respectat, se poate amana administrarea acestor vaccinuri, insa trebuie amanate apoi si urmatoarele doze.

Astfel vaccinarile DTP si VPOT in mod obisnuit se fac la 2 luni-4 luni-6 luni-12 luni: intervalul minim intre 1-a si a 2-a doza si intre a 2-a si a 3-a doza trebuie sa fie de minim 4 saptamani; adica daca doza care trebuia administrata la 2 luni se va face acum la 4 luni, atunci a doua doza de vaccin (care trebuia facuta la 4 luni) se va efectua cel mai devreme la 5 luni.

Vaccinarea antihepatita B care se face conform schemei: la nastere-2 luni-6 luni, trebuie sa asigure un interval minim intre 1-a si a 2-a doza de 4 saptamani iar intre a 2-a si a 3-a doza de minim 2 luni.

Aceste vaccinuri exista si in farmacii; daca medicul de familie nu are aceste preparate, le puteti cumpara dumneavoastra de la farmacie si va prezentati cu ele la cabinetul medicului pentru administrare; inainte de a cumpara insa aceste produse, discutati cu medicul de familie despre aceasta: daca aveti nevoie de toate cele trei vaccinuri, s-au poate vaccinul antipoliomielitic s-a administrat sub forma de sirop.

Deoarece exista mai multe tipuri de preparate cu aceste vaccinuri intrebati medicul care ar fi preparatul pe care vi-l recomanda. Este bine sa stiti ca exista si preparate care combina aceste vacinuri: de exemplu TETRACOQ este un vaccin pentru prevenirea combinata a difteriei, tetanosului, tusei convulsive si poliomielitei, adica DTP si VPOT intr-un singur vaccin.

Cadouri de 1 Iunie pentru copii, in functie de zodie

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul