Desi statisticile sunt alarmante, parintii nu vor sa isi vaccineze copiii!

/ / Modificat: 2017-09-20
Desi statisticile sunt alarmante, parintii nu vor sa isi vaccineze copiii!

In urma cu o luna, ministrul sanatatii, Florian Bodog, sustinea ca incepand de anul viitor parintii care refuza sa isi vaccineze copiii, risca amenzi usturatoare. Declaratia acestuia, conform careia cei care refuza sa participe la actiunile de informare despre imunizare si implicit, care nu vor sa isi vaccineze copiii, pot primi amenzi de pana la 10.000 lei, i-a infuriat pe parintii care, dintr-un motiv sau altul, sunt impotriva imunizarii. Drept urmare, peste 1.000 de persoane au participat duminica, 17 septembrie, la protestul impotriva obligativitatii vaccinarii, care a avut loc in Parcul Izvor din Capitala.

Chiar daca anul acesta, potrivit unui raport OMS, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a inregistrat peste 5.000 de cazuri de rujeola in Romania, un procent ingrijorator de parinti continua sa ignore importanta imunizarii copiilor lor.

Statisticile sunt alarmante!

Comunicatul de presa oficial publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii in luna aprilie a acestui an, sustine ca epidemia de rujeola care a izbucnit in februarie 2016, a condus pana in acest moment la 31 de decese. Dintre cele peste 5.000 de cazuri de rujeola inregistrate, 96% au fost confirmate la persoane nevaccinate, 2.64% din cazuri au fost inregistrate la persoane carora le-a fost administrata doar prima doza din vaccinul ROR, in timp ce numai 1% din cazuri a fost raportat la persoane complet vaccinate. Aproape 19% din totalul imbolnavirilor s-au petrecut la copiii sub 1 an, care sunt prea mici pentur a fi imunizati impotriva rujeolei.

Tot atunci, Organizatia Mondiala a Sanatatii sublinia importanta vaccinarii, atat in scopul imunizarii fiecarei persoane care beneficiaza de vaccine, cat si in scopul construirii unei bariere de protectie si pentru persoanele din jurul celor care nu pot fi vaccinati: copii mai mici de 1 an, colegi sa alti copii care sunt alergici la vaccin, persoane in varsta cu sistemul imunitar slabit.

Incepand cu anul viitor, imunizarea copiilor va deveni obligatorie, astfel ca inainte de intrarea in colectivitate, copilul trebuie sa obligatoriu vaccinat impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului si hepatitei B.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Legea vaccinarii Vaccinare Rujeola copii Vaccin antirujeolic Vaccinare copii

Articole recomandate

Citeste si despre