Remedii naturale impotriva racelii si gripei: beneficiile propolisului

/ / Modificat: 2014-01-09
Remedii naturale impotriva racelii si gripei: beneficiile propolisului

Remediile naturiste impotriva racelii si gripei sunt cele care tureaza la maxim motoarele sistemului imunitar al organismului, facandu-l imbatabil in fata virusurilor dornice sa-si faca de cap in corp, in sezonul rece. Unul dintre cele mai eficiente produse naturale pentru intarirea imunitatii in lupta cu virozele respiratorii este propolisul. Descopera cum tine propolisul la distanta raceala si gripa si ce alte beneficii mai are pentru sanatatea intregii familii!

Beneficiile propolisului in lupta cu raceala si gripa

Odata cu venirea toamnei si scaderea temperaturilor, sistemul imunitar al organismului este pus la grele incercari in fata epidemiei virusurilor, in special a celor gripale. In timp ce multe tratamente medicamentoase pentru raceala si gripa nu fac altceva decat sa amelioreze simptomele inconfortabile, propolisul actioneaza direct asupra sistemului imunitar, intarindu-l in lupta cu aceste viroze si grabind vindecarea.

In plus, acest remediu naturist nu are efecte adverse neplacute in organism, asa cum au medicamentele. Dimpotriva, pe langa efectul imunostimulator, propolisul isi revarsa proprietatile profilactice si terapeutice si asupra altor sisteme din organism.

Administrat in timpul racelii sau gripei, propolisul are urmatoarele efecte asupra ameliorarii starii alterate de simptomele neplacute ale virozelor:

  • contribuie la desfundarea nasului;
  • grabeste scaderea febrei, in asociatie cu alte remedii antipiretice;
  • combate durerile de gat si cap, frecvent intalnite in caz de gripa.

Rezultatele excelente in ameliorarea simptomatologiei virozelor si reducerea perioadei de imbolnavire sunt datorate compusilor valorosi din propolis. Unii dintre acestia sunt flavonoizii, care au un puternic efect antiseptic si antiviral in organism, luptand eficient cu virusurile si alti radicali liberi care atenteaza la sanatatea organismului.

Administrat la inceputul toamnei, cand temperaturile scad si virusurile gripale inca nu isi fac de cap in organism, propolisul are un puternic efect profilactic. Impiedica cu succes actiunea virusurilor in corp si declansarea simptomelor, datorita cresterii rezistentei organismului la infectii.

Alte beneficii ale propolisului pentru sanatate

Dincolo de proprietatile remarcabile in lupta cu raceala si gripa, propolisul mai are si alte beneficii pentru sanatate:

  • contribuie la ameliorarea semnificativa a alergiilor;
  • are actiune antimicrobiana, luptand eficient impotriva infectiilor bacteriene;
  • trateaza bolile oaselor;
  • are efect anticancerigen, luptand eficient impotriva mai multor tipuri de cancer;
  • trateaza intoxicatiile alimentare;
  • protejeaza dantura si gingiile lezate;
  • imbunatateste tonusul fizic al organismului, energizandu-l;
  • combate stresul si efectele nocive ale acestuia in organism;
  • este un tratament alternativ eficient impotriva negilor.

Mai cunosti si alte beneficii importante ale propolisului in lupta impotriva gripei si racelii sau a altor infectii? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Beneficii propolis Remedii naturiste

Articole recomandate

Citeste si despre