Imunitatea copilului, cum o dezvoltam?

/ / Modificat: 2014-09-18
Imunitatea copilului, cum o dezvoltam?

Copiii au un organism fragil si in continua dezvoltare. Sistemul imunitar al copiilor trebuie continuu intarit pentru ca organismul sa faca fata germenilor, bacteriilor si virusurilor cu care copiii intra adesea in contact. Iata cateva metode eficiente prin care sa ii intaresti imunitatea!

Alimentatia sanatoasa

Alimentatia este principala metoda prin care intaresti sistemul imunitar al copilului in mod cat mai natural. Fructele si legumele proaspete au vitamine si minerale care sunt imediat absorbite in organism si il fortifica.

Sunt recomandate alimentele care contin vitamina C, vitamina E, zinc, betacaroten, bioflavonoide pentru ca micutul sa beneficieze de aceste efecte.

Miscarea fizica

Sportul, alaturi de dieta sanatoasa, reprezinta o metoda utila de a contribui la cresterea celulelor care lupta contra infectiilor si a altor afectiuni care ar putea patrunde in corp, intarind imunitatea.

Nu este nevoie sa inscrii neaparat copilul la un sport de performanta, simpla joaca in afara casei, plimbatul, alergatul in parc si altfel de activitati distractive, dar care presupun minim de efort fizic din partea lor sunt suficiente.

Somnul si odihna

Un corp odihnit este unul puternic! Somnul este vital pentru ca sistemul imunitar al copilului sa functioneze la cote maxime. Prescolarii ar trebuie sa doarma intre 11 si 13 ore zilnic si copiii de varsta scolara cam 10-11 ore.

Relaxarea

Expunerea copilului la variate surse de stres prelungit (scoala, gradinita, climat familial, alte activitati educative etc.), adica suprasolicitarea lui, contribuie la slabirea sistemului imunitar si la predispozitia acestuia de a dezvolta diverse boli. Asadar, asigura-te ca micutul tau are parte de momente suficiente de relaxare pe timpul zilei!

Evitarea fumatului pasiv

Fumatul pasiv are efecte dezastruoase asupra micutului tau. Expunerea copilului la toxinele din tigara slabeste sistemul imunitar, inrautateste bolile respiratorii ale copiilor si poate da nastere altora.

Alaptarea

Daca ai un bebe, trebuie sa stii ca alaptarea reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de intarire a sistemului imunitar. Laptele matern contine substante si anticorpi care ofera copilului protectie impotriva unor boli, chiar si pe termen lung.

Suplimentele de vitamine si minerale

Vitamina B si C sunt 2 dintre cele mai importante atunci cand vine vorba de intarirea sistemului imunitar. In unele cazuri, cand sistemul imunitar al copilului este foarte slabit sau cand sufera de anumite boli, el ar putea avea nevoie de suplimente pe baza de vitamine si minerale care sa contribuie la dezvoltarea lui. Nu da copilului astfel de suplimente dupa ureche, cere intotdeauna sfatul si recomandarea medicului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imunizare copil Vitamine imunitate copii Sistem imunitar copil Alimentatie sanatoasa copii Vitamine minerale copii Sport copii Somn copii

Articole recomandate

Citeste si despre