Cum intaresti sistemul imunitar al copiilor, in prag de iarna

/ / Modificat: 2016-11-07
Cum intaresti sistemul imunitar al copiilor, in prag de iarna

Sistemul imunitar lupta impotriva virusurilor si bacteriilor vinovate de infectii respiratorii si viroze, mai frecvente in aceasta perioada a anului. Mai mult, are rol de a accelera procesul de vindecare, cand boala este deja instalata. Copiii nu au un sistem imunitar la fel de puternic ca al adultilor, de aceea au nevoie de intaritoare ale acestuia, ca sa il stimuleze.

Cum recunosti un sistem imunitar slabit

Copilasii care au un sistem imunitar slabit racesc mai usor, pot avea infectii urinare, se simt apatici si obositi. De asemenea, pot sa apara si insomnia si eruptiile herpetice. In cazul in care recunosti astfel de simptome la copil, este indicat un consult la medic. Unul dintre remediile eficiente, care ajuta la restabilirea echilibrului imunitar, sunt suplimentele alimentare.

Solutii naturale pentru imunitate

Gama Propolis C este special conceputa sa-i ajute pe cei mici atat pentru a preintampina aparitia afectiunilor de sezon, cat si in lupta cu boala. De asemenea, este de ajutor si in faza de refacere de dupa boala, cand organismul copiilor este inca plapand.

Propolis C are in compozitie extracte naturale standardizate: tinctura de propolis si vitamina C, care impreuna ajuta organismul sa faca fata virusurilor. Propolisul este un stimulant natural al imunitatii, in compozitia sa intrand flavonoizi, rasini, substante antibiotice, aminoacizi. Are efectul unui antibiotic, grabind vindecarea afectiunilor virale. La fel de eficienta este si vitamina C, cunoscuta drept un protector important al imunitatii.

Fiterman_PropolisC

De asemenea, parintii mai pot apela la Propolis C Echinaceea si Propolis C Echinacea Forte, care maresc viteza de raspuns si intensitatea raspunsului imun inca de la primele simptome de boala, astfel incat micutii se vor vindeca mai repede si se vor recupera mai usor. Administrarea acestor suplimente se face in acelasi timp cu tratamentul clasic, recomandat de medic in cazul infectiilor respiratorii ale tractului superior. Echinacea este unul dintre cele mai puternice intaritoare ale imunitatii, datorita efectului sau puternic antibacterian si antiviral.

Propolis C Echinacea reduce cu 50% episoadele de boala, cu 51% numarul de zile de utilizare a antipireticilor si cu 48% numarul de zile de administrare de antibiotice.

Cum se administreaza

Micutii pot lua 2-3 comprimate de Propolis C Echinacea sau de Propolis C Natural pe zi. In cazul administrarii de Propolis C Raceala si Gripa Kids, se recomanda 2-3 plicuri pe zi pentru copiii intre 2 si 3 ani, 3-4 plicuri pentru cei intre 4 si 10 ani si 4-5 plicuri pentru micutii care au trecut de 10 ani.

Siropul Propolis Echinacea Kids se administreaza astfel: pentru copiii intre 1 si 3 ani, o lingurita, o data pe zi, pentru cei intre 4 si 6 ani o lingurita de doua ori pe zi, iar cei de peste 7 ani, o lingurita de 3 ori pe zi.

Este recomandata evitarea consumului de alimente si de lichide cel putin 30 de minute de la administrarea suplimentului alimentar.

Ai grija insa sa nu administrezi aceste produse celui mic in cazul in care are alergii la produsele apicole.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Beneficii propolis Sistem imunitar copii Imunitate copii

Articole recomandate

Citeste si despre