Beneficiile propolisului pentru sanatate

/ / Modificat: 2017-03-22
Beneficiile propolisului pentru sanatate

Chiar daca zilele friguroase de iarna s-au terminat, pericolul de raceala si gripa nu a trecut deloc! Inceputul de primavara, cu vreme schimbatoare, este o perioada in care numarul de raceli si viroze respiratorii se inmulteste. Printre cei mai predispusi sunt copiii, mai ales ca ei se pot imbolnavi foarte usor cand merg la cresa, la gradinita sau la scoala.

Febra, durerile de cap, nasul infundat, tusea, sunt cateva dintre manifetarile racelilor care nu le vor da pace celor mici. Este important, pentru o vindecare cat mai rapida, ca inca de la primele simptome sa li se administreze suplimente alimentare cu propolis. Propolisul combate eficient manifestarile neplacute ale racelilor, fiind cunoscut si sub denumirea de penicilina ruseasca.

In urma mai multor cercetari s-a dovedit ca propolisul este capabil sa distruga peste 30 de virusuri, ceea ce il face foarte eficient in lupta cu infectiile virale. Oamenii de stiinta au constatat ca acesta contine de fapt peste 300 de compusi naturali, inclusiv aminoacizi, vitamine, minerale si polifenoli. Contine, totodoata, rasini, uleiuri esentiale, polen si diferiti compusi organici.

Propolisul intareste imunitatea organismului

Propolisul are proprietati asemanatoare cu cele ale unui antibiotic, este antibacterian, antiinflamator si are puternice proprietati antioxidante. Asadar, putem spune ca propolisul este unul dintre cele mai bune antibiotice daruite de natura, pentru copii. Datorita substantelor care intra in compozitia sa, propolisul contribuie la intarirea sistemului imunitar.

Actioneaza eficient contra bacteriilor daunatoare, fara a le distruge pe cele bune si fara a afecta flora intestinala a micutilor. Este eficient in procesul de vindecare al durerilor in gat, febra, virusuri intestinale, bronsita, dureri de cap. De asemenea, ajuta la absorbtia anumitor nutrienti. Ajuta si la vindecarea ranilor si a eczemelor.

Propolisul este si o sursa importanta de flavonoide, care sunt in principal responsabile pentru proprietatile sale puternic antibacteriene.

Propolis C, aliatul de nadejde al copiilor in lupta cu raceala

Propolisul este ingredientul principal care se gaseste in gama Propolis C. Suplimentele naturale Propolis C, fie sub forma de comprimate, fie de sirop, ii vor fi de mare ajutor copilului tau. Propolis C este o gama complexa pe baza de ingrediente naturale, special conceputa pentru ajutor atat in faza de preventie a bolilor de sezon, cat si in fazele de combatere si refacere a organismului dupa boala.

Propolis C Natural si Propolis C Echinacea se administreaza cate 2-3 comprimate pe zi, in cazul copiilor si cate 4-5 comprimate pe zi in cazul adultilor.

Siropul Propolis C Echinacea Kids se administreaza cate o lingurita, o data pe zi, la copiii cu varsta intre 1 si 3 ani, la cei intre 4 si 6 ani cate 1 lingurita de 2 ori pe zi, iar la cei de peste 7 ani cate 1 lingurita de 3 ori pe zi.

Propolis C Echinacea Forte se administreaza cate 1-2 comprimate pe zi, la copii, iar in cazul adultilor cate 3-4 comprimate pe zi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Beneficii propolis Propolis sanatate

Articole recomandate

Citeste si despre