Uleiul de masline are proprietati antinevralgice

/ / Modificat: 2005-09-02
Uleiul de masline are proprietati antinevralgice





 

Pe langa calitatile nutritive care ii sunt deja recunoscute, uleiul de masline contine si un element antiinflamator, potrivit unui studiu publicat in revista Nature, relateaza Mediafax. Elementul la care face referire studiul se numeste "oleocantal".

In cazul unei concentratii mari, aceasta substanta este iritanta pentru gat. Cu toate acestea, substanta inhiba manifestarea durerii in acelasi fel ca si ibuprofenul, desi are o compozitie chimica diferita, potrivit lui Paul Bresling si echipei sale de la Monell Chemical Senses Center din Philadelphia.

Cercetatorii au stabilit ca o doza zilnica de 50 de grame de ulei de masline proaspat este echivalenta cu aproape 10% din doza de ibuprofen recomandata pentru calmarea durerii la adulti. Chiar daca nu vindeca migrenele, consumul regulat de ulei de masline poate conferi avantaje pe termen lung, cum ar fi reducerea riscului aparitiei anumitor tipuri de cancer. Aceasta descoperire ar putea explica meritele generale atribuite regimului culinar mediteranean, bogat in ulei de masline.

Sursa: Ziua

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre