Tratamente naturiste pentru polipii nazali

/ / Modificat: 2012-10-09
Tratamente naturiste pentru polipii nazali

ceai_negru_remedii_naturistePolipii nazali nu sunt periculosi din punct de vedere medical, dar sunt inconfortabili si durerosi. Ei pot afecta respiratia si dau uneori dureri puternice de cap. Tratamentul medical sau chirurgical nu impiedica reaparirit polipilor. Iata cateva tratamente naturiste care ajuta la ameliorarea simptomelor, dar si la reducerea polipilor!

Polipii nazali sunt proteberante sau excrescente mici care apar pe mucoasa nazala atunci cand se inflameaza. Polipii reapar in cele mai multe cazuri orice interventie s-ar folosi. Nu iti bombarda organismul cu medicamente si nu il supune la interventii chirugicale numeroase! Foloseste-te de metodele naturiste de ameliorare a simptomelor inconfortabile!

Ceaiul negru cu ghimbir si busuioc

Aceasta combinatie de ceaiuri si plante ajuta la ameliorarea rinoreei (secretiilor nazale) si a stranutului. Se considera ca si durerile de cap provocate de polipi sunt diminuate cu acest ceai. Foloseste la realizarea infuziei planta de ceai negru cu pudra de ghimbir si busuioc uscat.

Sofran (de India) cu lapte si zahar

sofran_india_remediu_polipi_nazali

Amestecul de pudra de sofran de India cu lapte fierbinte si cu putin zahar ajuta la ameliorarea simptomelor provocate de polipii nazali.

Inhalatia cu aburi

Atunci cand te confrunti cu nas infundat sau cu blocarea cailor respiratorii din cauza acestor protuberante apar probleme de respiratie. Aburii, impreuna cu uleiul de eucalipt sau de menta, pot elibera caile nazale si te pot ajuta sa respiri mai usor.

Inhalarea aburilor se poate face si in timpul dusurilor sau bailor fierbinti.

Spalaturile cu solutie salina

Spalaturile cu solutie salina formata din sare si apa sunt recomandate ca o completare in terapia inhalarii cu aburi. Aceasta combinatie ajuta la ameliorarea simptomelor locale, la fluidizarea mucusului si la eliberarea cailor nazale blocate din cauza polipilor.

Alimentatia si suplimentele

art_usturoi_globule_sanatate

Si alimentatia poate fi de folos atunci cand suferi de polipi. Specialistii recomanda alimente care au rolul de a vindeca afectiunile care stau la baza polipilor nazali si care reusesc sa amelioreze manifestarile inconfortabile.

Cele mai recomandate alimente sunt usturoiul sau ceapa. Usturoiul actioneaza ca un antibiotic natural si ajuta atunci cand apare infectia. Iti dai seama ca s-a produs infectia daca secretiile nazale sunt galbui sau verzui.

Echinaceea ajuta la intarirea sistemului imunitar si te poate ajuta sa faci mai bine fata acestor probleme. Pe langa aceasta alimentele bogate in seleniu, zinc, vitamina C si E ajuta la fortifierea organismului. Somnul suficient si relaxarea ajuta corpul la lupta impotriva polipilor nazali.

Cand vine vorba de alte alimente utile in combaterea polipilor nazali trebuie sa ai in vedere:

• alimentele care contin quercitina (flavonoizi) – mere, pere, ceapa rosie si galbena, broccoli, struguri rosii, cirese, citrice, fructe de padure, vin rosu;

• reducerea acizilor Omega 6 si cresterea aportului de Omega 3 – primul tip de acizi nu este indicat in cazul polipilor pentru ca accentueaza inflamatia mucoasei nazale, pe cand cei Omega 3 au efect antiinflamator si ajuta la ameliorarea simptomelor (seminte de in, nuci, soia, somon, cod etc.);

• alimentele bogate in vitamina E si C – polipii nazali apar uneori din cauza alergiilor, iar vitamina C contribuie la reducerea histaminei (implicata in reactii alergice) din organism; ea este si mai folositoare cand este combinata cu vitamina E;

consumul de apa este important sa fii hidratata in permanenta pentru ca ajuta la subtierea mucusului format si la tinerea la distanta a alergenilor.

Printre alimentele care trebuie evitate se numara cele cu grad alergenic mare (alune, nuci, oua, produse cu gluten etc.). Printre bauturi este bine sa tii la distanta de berea, vinul si bauturile aperitive ce contin tiamina si tanin.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre