Remedii naturiste pentru probleme hormonale

/ / Modificat: 2016-09-27
Remedii naturiste pentru probleme hormonale

Remediile naturale pentru problemele hormonale sunt considerate mai sigure si mai "sanatoase" decat tratamentele medicamentoase, devenind tot mai populare si cautate in randul femeilor cu astfel de suferinte.

In timp ce medicamentele chimice trateaza afectiunea hormonala, dar provoaca adesea alte dezechilibre in corp, remediile naturiste vindeca problema, dar in acelasi timp, corpul beneficiaza si de alte proprietati terapeutice sau profilactice din ele, fiind un castig mai mare pentru sanatate decat in cazul celor medicamentoase.

Iata cateva remedii naturiste sigure pentru unele dintre cele mai comune probleme hormonale la femei!

Carnea de vita 

Daca suferi de menstruatii abundente si inconfortabile, cauzate de dezechilibrele hormonale din corp, le poti remedia rapid prin simplul consum al carnii de vita.

Odata cu menstrele abundente, se elimina din corp si o parte semnificativa din depozitele de fier, crescand astfel riscul aparitiei anemiei. Cu cat elimini mai mult fier, cu atat menstruatia este mai abundenta si simptomele mai inconfortabile. Este important sa restabilesti echilibrul nivelului acestui mineral in organism prin consumul carnii de vita, intrucat este unul dintre cele mai bogate alimente in fier.

Cartofii copti

Trateaza-ti starea de iritabilitate si nervozitate pe care o manifesti in preajma menstruatiei cu cartofi copti! Includerea acestora in meniu, in perioada din apropierea instalarii menstruatiei, scade rapid starea de anxietate si nervozitate. Au capacitatea de a reduce iritabilitatea in mai putin de 10 minute de la consumul lor si te ajuta sa ramai calma cel putin 6 ore dupa aceea, datorita contiutului de triptofan.

Legumele

Din tabloul simptomatologic al dismenoreei fac parte si durerile de cap, care sunt de 3 ori mai severe in timpul menstruatiei, din cauza scaderii bruste a estrogenului din corp. Potrivit specialistilor, adaugarea a doar doua cesti cu varf de legume in meniul zilnic reduce riscul aparitiei durerilor de cap in doar 3 luni. Chiar daca dupa 3 luni, durerile inca mai persista, severitatea lor este mai redusa cu 66% dupa adaugarea legumelor in dieta.

Apa minerala

1 din 5 femei sufera de dismenoree sau dureri pelvine severe in preajma sau in timpul menstruatiei, cauzate, in principal, de deficienta de magneziu din corp. Magneziul ajuta la relaxarea muschilor, la reducerea inflamatiei si la calmarea sistemului nervos central, esentiale pentru prevenirea acestor dureri. Apa minerala ajuta cel mai repede la restabilirea depozitelor de magneziu din organism, intrucat contine cantitati mari din acest mineral si ajuta la absorbtia mai rapida a acestuia in corp.

Crampele menstruale mai pot fi tratate si cu iaurt, datorita continutului bogat de calciu. Daca mananci zilnic 1200 mg de iaurt, scapi de crampele inconfortabile in maximum trei luni.

Painea dulce cu banane

Desi este mai cunoscut si savurat in America decat pe meleagurile noastre, celebra Banana Bread (painea dulce cu banane) nu satisface doar pofta de dulce si, eventual, foamea, ci are si alte beneficii asupra organismului, in special asupra problemelor hormonale care afecteaza femeile la menopauza: scaderea libidoului sau uscaciunea vaginala.

Interesant este faptul ca nu trebuie sa mananci paine cu banane pentru a-ti creste pofta de sex si lubrifierea vaginala. Potrivit specialistilor, este suficient sa o mirosi, pentru ca fluxul sangvin din zona pelvina sa creasca si sa iti imbunatateasca activitatea sexuala, la menopauza.

Semintele de in

Semintele de in reprezinta un remediu naturist eficient contra bufeurilor si transpiratiilor nocturne cu care te poti confrunta in timpul menstruatiei sau la menopauza. Potrivit cercetatorilor, includerea unui sfert de cana de seminte de in in dieta zilnica scade riscul bufeurilor, transpiratiei nocturne si trateaza si uscaciunea vaginala.

Fructele oleaginoase

Balonarea este un simptom neplacut pe care aproximativ 60% dintre femei il experimenteaza, lunar, la menstruatie. Poate fi combatuta cu succes prin consumul zilnic de oleaginoase (de orice fel). Consumul a 1/2 de cana de oleaginoase, in preajma si in timpul menstruatiei, scade cu 50% sansele de aparitie a balonarii.

Mai cunosti si alte remedii naturiste contra problemelor hormonale frecvente la femei? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pe aceeasi tema:

Simptome ale modificarilor hormonale la femei

Sanatate femei. Boala inflamatorie pelvina: cauze, simptome si tratament

Menoragia-sangerarea menstruala abundenta

Estrogenul, influente asupra emotiilor la femei

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Afectiuni hormonale Remedii naturiste

Articole recomandate

Citeste si despre