A fost descoperita principala cauza a autismului

/ / Modificat: 2017-09-21
A fost descoperita principala cauza a autismului

Statisticile spun ca, la nivel mondial, 1 copil din 61 este diagnosticat cu o tulburare de spectru autist. De asemenea, autismul apare mai des la baieti decat la fete (proportia fiind de 4 la 1). Autismul este caracterizat de probleme de comunicare, ce pot include intarzieri in dezvoltarea vorbirii sau repetari de cuvinte,interactiune sociala precara, comportament si interes repetitiv, comportament neobisnuit privind miscarea mainilor.

Pentru un sfert din copiii bolnavi de autism, dezvoltarea poate fi normala in primii 2 ani de viata, ca apoi sa regreseze in privinta interactiei sociale si a comunicarii. Desi pana acum nu s-a identificat exact cauza aparitiei acestei boli si nici nu s-a descoperit un tratament impotriva autismului, doi profesori coreeni, care lucreaza in cadrul celor mai prestigioase universitati din Statele Unite, sustin ca au descoperit principala cauza a autismului.

profesori-autism

Potrivit KoreaDailyUS.com, Huh Jun-ryeol - profesor universitar la Harvard Medical School, si Gloria Choi - profesor universitar in cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), au descoperit ca un copil se naste cu autism din cauza existentei unei bacterii in sistemul digestiv al mamei, bacterie care afecteaza direct dezvoltarea creierului fatului.

Studiul publicat in revista stiintifica "Nature", explica modul in care un soarece gestant infectat cu bacteria respectiva, are sanse mari sa nasca un pui cu simptomele specifice tulburarilor de spectru autist. Cand bacteria din sistemul digestiv a fost atacata cu antibiotice, soarecele a nascut un pui sanatos.

Aceasta cercetare reprezinta un pas important pentru tratarea si indepartarea cauzelor autismului, in cazul in care se dovedeste ca tratamentul cu antibiotice da rezultate si in cazul femeilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Autism Cauze autism Diagnostic autism Tulburare de spectru autist

Articole recomandate

Citeste si despre