Salteaua pentru bebelus

/ / Modificat: 2010-11-15
Salteaua pentru bebelus


Salteaua pentru bebelus este unul din cele mai importante lucruri la care sa te gandesti, deoarece are implicatii in somnul, sanatatea si siguranta bebelusului. O saltea ferma este cea mai indicata pentru sugari, deoarece le sustine corect coloana vertebrala, reduce riscul asfixierii si al mortii subite.

Tipurile de saltele aduse in discutie cel mai des de catre mamici sunt cele cu fibra de cocos si cele umplute cu iarba de mare.
 

Salteaua din fibra de cocos

Cand vrei sa alegi salteaua potrivita pentru bebelusul tau, cea mai indicata este salteaua umpluta cu fibra naturala de cocos, hipoalergenica, foarte ferma, din polieter, cu un strat de ventilare, care sa retina caldura, pentru a fi confortabila, cu umiditatea si temperatura normala, usor de spalat, estetica.



Saltelele ferme cu fibra de cocos naturala in totalitate ajuta la eliminarea durerilor de spate, la sanatatea coloanei vertebrale si la buna circulatie a sangelui. Fibra naturala de cocos este tratata cu solutii ecologice speciale, care ajuta la prevenirea aparitiei insectelor de orice tip in salteaua bebelusului tau si este capabila sa reziste putrefactiei, descompunerii si deformarii.

Verifica producatorul si calitatea umpluturii saltelei.
 

Salteaua cu iarba de mare

Iarba de mare este folosita in compozitia saltelelor pentru bebelusi deoarece contine iod, substanta care asigura o protectie naturala impotriva alergiilor, astmului si problemelor respiratorii.

In incercarea de a folosi cat mai multe ingrediente naturale, producatorii de saltele au considerat importante proprietatile ierbii de mare, insa efectul benefic nu este cert.

 

Alte saltele?

Daca doresti alt tip de saltea decat cele mentionate mai sus, poti alege una umpluta cu spuma poliuretanica, dar cu izolator si husa de bumbac, sau o saltea clasica, ce vine la set cu patutul pentru bebelus.

Daca bebelusului tau ii e rece la spate, ai in vedere varianta achizitionarii unei saltele care sa contina par de cal, care, datorita proprietatilor sale de a regla umiditatea, ofera un mediu uscat si este folosit in compozitia saltelelor.

Exista si varianta de a culca bebelusul in aceslasi pat cu tine, insa trebuie sa tii cont de anumite masuri pentru siguranta copilului sugar.
 

Parerea specialistilor

Unii specialisti sunt de parere ca dormitul in acelasi pat cu bebelusul se poate face in siguranta, deoarece corpurile noastre sunt create in asa fel incat sa poata sta in imediata apropiere de bebelus atat in timpul zilei cat si in timpul noptii, cel putin pentru primele lui sase luni de viata.

Mai multe fundatii de cercetare a mortii subite la bebelusi recomanda ca bebelusul sa doarma langa tine, mai de graba de cat cu tine, pentru primele sase luni din viata. In acest fel el poate dormi in propriul sau patut dar este in acelasi timp si sub supravegherea ta.

Poti folosi in acest scop un patut care poate fi adaptat sa se lipeasca de patul tau prin dezlipirea uneia dintre laturi. In acest fel puteti dormi impreuna dar in siguranta. Sau poti pune patutul bebelusului chiar langa al tau.

Pentru salteaua din patul bebelusului, specialistii recomanda salteaua din fibra naturala de cocos.
 

Ce spun mamicile despre salteaua pentru bebelus

Mamicile sustin ca au cumparat saltele din fibra de cocos si sunt foarte multumite, ca bebelusul doarme confortabil si ca salteaua ii tine spatele drept. Saleaua cu fibra de cocos este recomandata de majoritatea mamicilor, deoarece este potrivita ca aspect, densitate si pentru ca se comporta bine.

O mamica spune ca, de la achizitionare trecusera 9 luni si salteaua nu se denivelase deloc, alta mamica declara ca salteaua cu fibra de cocos pe care a achizitionat-o are o fata mai tare si o fata mai confortabila, pentru momentul in care bebelusul va mai creste.

O mamica este multumita ca salteaua cu fibra de cocos il ajuta pe micutul ei sa nu mai transpire foarte tare noaptea.

Despre saltelele cu iarba de mare, unele mamici spun ca ar avea un miros specific, neplacut, dar care se duce in timp, alte mamici sunt de parere ca e cea mai sanatoasa, ca nu aduna acarieni, ca nu e alergenica.

O buna parte din mamici folosesc salteaua care a venit la set cu patutul pentru bebelus si sunt multumite, desi ar dori sa incerce o schimbare.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Saltele nou nascuti

Articole recomandate

Citeste si despre