Cum intarim sistemul imunitar al copilului

/ / Modificat: 2017-09-01
Cum intarim sistemul imunitar al copilului

Cand vorbim de sanatate, ne referim atat la prevenirea eficienta, cat si la tratarea corespunzatoare a afectiunilor.

Ca parinte, nu ai grija mai mare decat aceea de a asigura sanatatea puiului tau. Sistemul lui imunitar, care il va apara pe parcursul intregii vieti, este in formare. Prin urmare, trebuie sa te asiguri ca organismul micutului tau isi va dezvolta in mod natural mecanismele de aparare, asa incat sa functioneze la parametri optimi.

Cand este nevoie sa sustinem functia imunitara a copiilor?

Schimbarile bruste de temperatura, primavara si toamna, intrarea in colectivitate, perioadele de boala sau convalescenta sunt acele perioade in care imunitatea copiilor este pusa la incercare.

Alimentatia echilibrata, cu aport nutritiv corespunzator varstei copilului, activitatile in aer liber, odihna si, nu in ultimul rand, suplimentele naturale, precum Imunostim Junior Advanced Kids de la Cosmo Pharm, vor optimiza raspunsul natural al organismului copilului la actiunea factorilor patogeni sau cu potential patogen.

Imunostim Junior Advanced Kids este un complex de ingrediente active naturale care au rol in sustinerea normala a sistemului imunitar al copiilor, incepand de la varsta de 6 luni.

Fructele de soc negru - “Vaccinul natural”

Extractul din fructe de soc are continut ridicat de: bioflavonoide, aminoacizi, zaharuri, taninuri, vitamine (A, B1, B6 si C), acizi grasi omega 3. Aceasta bogatie de principii active ii confera capacitatea de a actiona eficient ca: imunomodulator, antioxidant, antipiretic, antitusiv, expectorant, decongestiv, antiseptic (antibacterian si antiviral), antiinflamator.

Astfel, extractul de fructe de soc se dovedeste eficient in atenuarea simptomelor cauzate de raceala, gripa, bronsita, astm bronsic, pneumonie, rinita inflamatorie, sinuzita, etc., reducand durata si recurenta episoadelor. De asemenea, contracareaza avitaminozele si efectele acestora.

Extractul din flori de tei (Tilia species)

Principalii fitonutrienti ai teiului sunt: flavonoidele, mucilagiile, uleiurile volatile.

Flavonoidele, cu actiune antibiotica si de control a mecanismelor de reglare termica a organismului, activeaza glandele sudoripare si sistemul imunitar. De aceea, extractul se recomanda in cazuri de raceala cu febra, actionand si preventiv.

Mucilagiile reduc inflamatiile cailor respiratorii, de aceea extractul este recomandat ca expectorant in bronsite.

Uleiurile volatile au actiune neurosedativa si antispastica.

Mierea

Alaturi de substantele zaharoase si apa, mierea contine substante nezaharoase (aprox 1%) care ii confera specificitate: fermenti (enzime), saruri minerale (sodiu, magneziu, fier, potasiu, clor, sufl, siliciu, etc), microelemente (beriliu, titan, argint, staniu, etc), vitamine, atat hidro cat si polisolubile provenite exclusiv din polenul si nectarul plantelor (B1, B2, B6, PP, H, B12, C, acid folic, provitaminele A, K)

Extractul din fructe de acerola

Acerola (Malphighia punicifolia), asemenator citricelor, este unul dintre fructele cu cel mai ridicat continut de vitamina C (acid ascorbic). Organismul uman nu poate stoca vitamina C care este hidrosolubila, de aceea, se impune aportul prin alimentatie sau suplimente. Vitamina C stimuleaza imunitatea celulara antivirala, antibacteriana, antiparazitara, antifungica, antitumorala. Este folositoare in perioadele de crestere ale copiilor, sustine efortul fizic si psiho-emotional al acestora si este eficienta atat in profilaxia, cat si in tratamentul afectiunilor infectioase virale.

Extractul de propolis

Propolisul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut. Poate substitui abuzul de antibiotice de sinteza care determina cresterea rezistentei bacteriilor, facand ca bolile sa fie dificil de tratat.

In mod uimitor, propolisul contine toate vitaminele cunoscute (mai putin vitamina K) si toate mineralele (mai putin sulful).

Propolisul are efecte vindecatoare complexe, fiind un redutabil antibacterian, antiviral, antibiotic, antifungic, antiinflamator si antioxidant.

Bromelaina si Papaina

Enzima proteolitica prezenta in fructul de ananas (Ananas comosus), bromelaina ajuta la digestia proteinelor.

Unul dintre cele mai populare si eficiente suplimente, se recomanda pentru tratarea inflamatiei nasului și a sinusurilor, cauzata de intervenii chirurgicale sau accidentare.

Papaina, enzima proteolitica ce se gaseste in sucul de fructe proaspete si in tulpina arborelui de Carica Papaia, are rol in buna functionare a sistemului digestiv.

Pentru toate aceste beneficii, puteti administra suplimentul natural Imunostim Junior Advanced Kids (Cosmo Pharm) copiilor, incepand chiar de la varsta de minimum 6 luni.

imunostim

Functia sistemului imunitar de a asigura echilibrul organismului este esentiala pentru sanatate, isuficienta sa marind riscul infectiilor cu agenti patogeni sau cu potential patogen, iar disfunctia imunitara fiind incompatibila cu viata.

Este necesar ca activarea functiei imunitare sa realizeze homeostazia biochimica a organismului, deoarece stimularea ei excesiva poate determina leziuni tisulare severe, poate chiar ireversibile.

Te asteptam cu sanatate din natura la Cosmo Pharm!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sistem imunitar copii Intarire sistem imunitar copii

Articole recomandate

Citeste si despre