Trucuri pentru a incalta copilul mai usor

/ / Modificat: 2013-03-20
Trucuri pentru a incalta copilul mai usor

Inca de la primii pasi, copilul vostru are nevoie de incaltari potrivite pentru piciorusele lui. Daca va aflati in postura de a nu sti cum sa va incaltati corect copilul, minighidul nostru va poate ajuta sa va dezvoltati mai usor aceasta deprindere! Iata care sunt pasii si regulile de care trebuie sa tineti cont atunci cand va incaltati copilul!

Alegerea incaltarilor potrivite

In primii ani, piciorusele copilului cresc cu rapiditate, motiv pentru care va fi nevoie sa verificati frecvent (cam o data pe luna) daca masura este in continuare cea corecta. In general, piciorul unui copil creste cu o masura o data la 3-4 luni, insa, in cazul unor puseuri de crestere, ocazional ritmul poate fi mai alert.

Cumparati doar incaltaminte confectionata din materiale naturale, care permit pielii sa respire in timpul purtarii, astfel incat sa preveniti aparitia infectiilor si afectiunilor cauzate de transpiratie si de mediul umed.

Aflati mai multe despre cum sa alegeti corect incaltamintea pentru copii.

Trucuri pentru incaltarea copilului

Ca si regula generala, daca incaltamintea aleasa este flexibila (atat ca talpa, cat si ca material exterior), daca respecta anatomia picioruselor celor mici si daca este conceputa in asa fel incat sa se deschida cat mai mult si sa poata fi reglata dupa piciorul copilului, nu veti avea nicio problema in a-l incalta. Mai mult decat atat, este posibil ca cel mic nici sa nu isi dea seama ca are pantofi in picioare.

Iata si cateva trucuri utile:

  • In special in anotimpurile reci, probati pantofii cu o soseta, pentru a va asigura ca alegeti masura corecta. In anotimpurile calde, incaltamintea de calitate poate fi purtata si fara sosete; verificati daca interiorul pantofului este dintr-un material natural, moale, daca partea din spate a incaltamintei este dublata (pentru a evita bataturile) si daca cusaturile sunt ascunse.
  • Tineti intr-o mana pantofiorul cu care urmeaza sa incaltati copilul, iar cu cealalta prindeti piciorusul de calcai si glezna, astfel incat sa va asigurati ca sta cu laba piciorului dreapta.
  • Cu rabdare si blandete, introduceti piciorul bebelusului in pantof, cu varful inainte, pana cand intra complet.

Nu fortati piciorul sa intre in incaltarile alese. Daca vi se pare ca piciorul nu aluneca usor in perechea de incaltaminte aleasa, este posibil sa ii fie mica sau sa nu fie adecvata. Optati pentru incaltari cu fermoar ori cu arici, astfel incat sa le puteti ajusta largimea si sa facilitati patrunderea piciorului in ele.

Asigurati-va ca piciorusele au intrat corespunzator in pantofiori si ca degetele copilului nu stau stranse in varf. De asemenea, fiti atenti ca incaltamintea sa stea deasupra sau dedesubtul gleznei (niciodata pe glezna) pentru a nu-i afecta rezistenta naturala. Daca pantofiorii alesi pentru copil sunt prea mici, riscati sa ii deformeze mersul si dezvoltarea corespunzatoare a piciorului.

Pe www.pantofioriveseli.ro gasiti incaltari potrivite pentru toate gusturile, fie ca aveti o fetita sau un baietel, fie ca sunteti in cautare de sandale, pantofi sau ghetute.

Voi ce alte secrete sau trucuri mai cunoasteti pentru a incalta mai usor copilul? Spuneti-ne sugestiile voastre in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incaltaminte bebelusi Mers bebelusi Dezvoltare picioare bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre