Urmareste-ne:

Iulia (Fata)

print email

Semnificatiile numelui Iulia

lumina cerului, divinitate

Despre numele Iulia

Prenumele Iulian si Iulia, frecvente in onomastica noastra contemporana, reproduc pe cale culta vechile nume gentilice romane Iuling si Iulla. Iulus este o creatie pe baza mai vechiului Iulius.

 

In explicarea acestui nume specialistii pornesc de la forma mai veche Iuilius, care ar avea la baza un cuvint neatestat "iouilios", inrudit cu lat. "Iovis", numele divinitatii supreme. In latina clasica, "Iovis", de la o forma indo-europeana "dieu", care denumea lumina cerului, este inlocuit la nominativ cu forma "Iupiter", un compus cu elementul secundar pater, "tata" ("dieu-pater" inseamna "Dumnezeu tatal").

 

Variante: Fr. Jule(s), Julie, Juliea, Julienne, Juliette, germ. Julius, Julla, Julian, Juliana, Julietta, Giulio, Giulla, Giuliano, Giulietta, Jullo, Julk, Jullais, magh. Gyula, Julianusz, Julia, Julianna, Julletta, bg. Iulli, Iulia, Iulian, Iuliana, Iulleta, pol. Julla, rus. Iulii, Iulia, Iulian, Iuliana, Ulian.


Numele de fata Iulia are semnificatia de dragoste, blandete, dar de la Dumnezeu.


Editeaza

Nume asemanatoare

Giulia Iulia Iulian Iuliana Julia Julie

Celebritati cu numele de Iulia

Iulia Vantur (prezentatoare) , Iulia Hasdeu (fiica lui Bogdan Petriceicu Hasdeu) , Iulia Necula (jucatoare de tenis)

Editeaza
Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Iulia
Vezi rezultate
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!