Urmareste-ne:

Mihai (Baiat)

print email

Semnificatiile numelui Mihai

care se aseamana cu Dumnezeu

Despre numele Mihai

Numele Mihai este de influenta religioasa si chiar daca are origine ebraica, ''miyka'el'' insemnand "asemenea lui Dumnezeu" sau "cine este precum Dumnezeu", in tara noastra este mai degraba asociat cu Sfantul Mihail, unul dintre arhanghelii lui Dumnezeu, considerat capetenia ostilor de ingeri din Rai.

 

Este arhanghelul bunelor vestiri si este celebrat, impreuna cu Sfantul Gavriil, pe data de 8 noiembrie. Mihai este unul dintre cele mai populare nume de baieti din Romania, iar persoanele botezate astfel sunt adesea strigate prin apelative de tipul Micki sau Mihaita.

 

Multi sfinti, imparati si regi au purtat acest nume si exista multe variante ale acestuia, atat masculine cat si feminine.

 

Baietii care poarta acest nume sunt calmi, rabdatori, inteligenti. Sunt considerati suflete libere, personalitati idealiste, dar in mod surprinzator, nu-si asuma foarte multe riscuri in viata de zi cu zi. Sunt precauti din fire, ceea ce le asigura confortul emotional de care au nevoie pentru a se simti bine in pielea lor.


Editeaza

Nume asemanatoare

Michael Mihaela Mihail Mimi Misu

Celebritati cu numele de Mihai

Mihai I (Rege al Romaniei, Principe al Romaniei, Principe de Hohenzollern) , Mihai Malaimare (actor si politician) , Mihai Viteazul (domnitor al Tarii Romanesti) , Mihai Eminescu (poet) , Mihai Constantinescu (cantaret de muzica usoara)

Editeaza
Mihai
Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Mihai
Vezi rezultate
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!