Transportarea bebelusului

/ / Modificat: 2010-11-12
Transportarea bebelusului


Bebelusul nu sta numai in casa, chiar daca are numai cateva saptamani, ai nevoie de lucruri pentru transportarea lui afara, fie la plimbare, fie cu masina.

Daca in casa il feresti de curentii de aer, la fel va trebui sa faci si cand il scoti la plimbare, mai ales dat fiind faptul ca pielea bebelusilor este mult mai sensibila la actiunea factorilor de mediu.

Epiderma bebelusilor se descuameaza usor si este mult mai subtire. Fiindca autoreglarea temperaturii corpului celor mici este deficitara, procesul de transpiratie este neregulat, asa ca trebuie sa tii cont de temperatura de afara si sa nu il imbraci nici prea gros nici prea subtire.

Daca vremea se schimba in timp ce esti cu bebelusul afara, adauga sau redu numarul de haine in mod potrivit.

Cand intri in spatii inchise, dezbraca-l pe cel mic de geaca sau de hainele in plus, altfel va transpira imbracat si cand il vei iesi din incinta respectiva, va raci.

Elemente de baza pentru plimbarile bebelusului

Pentru transport si mers afara:  

• sacosa cu saltea sau port-bebe, marsupiu;

• carucior de copii (cu saltea);

• o paturica de lana sau termoizolatoare;

• o plapumioara (iarna);


Pentru masina de preferat un scaun special sau sacosa cu saltea.

Scaunul auto este recomandat grupei de varsta 0 - 12 luni, pentru pana la 13 kg. In general, cosuletul are maner ergonomic si parasolar reglabil in doua pozitii. Este usor de potrivit, deoarece are indicator de pozitie corecta si are doua pozitii de prindere ale copilului, iar unele modele se pot monta in masina numai cu spatele catre directia de mers.

Exista si scoica-scaun auto, un cuib cu forma anatomica, cu copertina, care absoarbe energia din socuri in caz de accident, iar manerul se roteste utilizand o singura mana.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carucioare nou nascuti

Articole recomandate

Citeste si despre