Cum imbraci un nou-nascut vara?

/ / Modificat: 2015-01-06
Cum imbraci un nou-nascut vara?

Daca nasti copilul vara, te vei confrunta cu o situatie destul de comuna, in care vei fi nevoita sa iti scoti adesea nou-nascutul afara, la diverse evenimente. Primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este imbracamintea adecvata a micutului. Daca ai dileme cu privire la cat de gros sau subtire sa il imbraci in aer liber, este important sa stii ca exista cateva reguli speciale. Tine cont de cateva sfaturi esentiale atunci cand alegi hainutele de vara pentru nou-nascut si cand il imbraci pentru a iesi afara!

Sezonul de vara vine la pachet cu o multime de pericole pentru sanatatea copilului. Soarele arzator si ultravioletele ii expun pielea la arsuri si la diferite forme de cancer, caldura excesiva il predispune la deshidratare si la supraincalzire, iar daca hainutele nu sunt potrivite, exista riscul iritatiilor si eczemelor pe piele.

Crema sau lotiunea de protectie solara

Inainte de a imbraca bebelusul cu orice fel de hainuta, ia lotiunea cu protectie solara si da-i pe toate zonele pielii care urmeaza sa fie expuse la soare.

Asigura-te ca lotiunea este potrivita varstei lui si ca ai permisiunea pediatrului pentru a o aplica.

Exista situatii medicale care nu permit aplicarea unei astfel de creme sau nou-nascuti cu o piele mult prea sensibila si care trebuie protejati prin alte masuri de efectele nocive ale soarelui.

Body-ul, piesa vestimentara de baza

Body-urile sunt piesele vestimentare de baza pentru orice fel de tinuta a unui nou-nascut, indiferent ca e vara sau iarna.

Imbraca-l intotdeauna cu un body creat din bumbac sau alte materiale naturale, care permit pielii sa respire si combat iritatiile. Vara, alege modelele subtiri, fara manecute si pantaloni lungi. Opteaza pentru o cromatica deschisa, calda, pentru a atrage racoarea.

Rochita, fustita sau pantalonasi scurti

Daca esti mamica de fetita, o poti lasa imbracata doar in body in partea de sus si ii poti adauga o fustita haioasa, colorata, lejera. In cazul in care este baietel, opteaza pentru pantalonasi scurti.

Daca este foarte cald, chiar si la umbra, poti inlocui, in cazul fetitelor, body-ul cu o rochita de vara lunguta si vaporoasa.

Daca ai posibilitatea sa cumperi hainute din materiale care protejeaza pielea impotriva razelor ultraviolete ale soarelui, cu atat mai mult este recomandat sa o faci.

Verifica-i intotdeauna extremitatile - manutele si picioarele - si vezi daca sunt reci sau calde, pentru a-ti da seama daca micutul risca sa se supraincalzeasca sau dimpotriva, daca ii este racoare sau frig si mai are nevoie de o hainuta in plus.

Paturica de vara

Paturica este esentiala in orice anotimp la nou-nascuti. Cea de vara trebuie sa fie subtire, din bumbac 100% si, dupa posibilitati, cu protectie solara.

Probabil ca te gandesti ca este atat de cald afara, incat paturica nu isi are rostul. Se dovedeste a fi foarte utila si sa protejezi nou-nascutul atunci cand nu ai de ales si trebuie sa treci cu el prin soare. In plus, te ajuta sa il protejezi de aerul conditionat din masina, in timpul transportului dintr-o parte intr-alta.

Si insectele si alte pericole specifice verii sunt tinute la distanta cu ajutorul paturicii in care este tinut bebelusul. Nu inseamna ca trebuie sa il infofolesti cu ea sau sa il invelesti, insa este indicat sa fie tinuta sub el si sa fie transportat in ea, pentru a fi mai bine protejat.

Palariuta de soare, obligatorie

Palariuta de soare este un accesoriu care nu trebuie sa lipseasca din garderoba de vara a niciunui copil, cu atat mai mult a unui nou-nascut.

Alege palariute sau sepci cu borurile sau cozorocul larg, astfel incat zona gatului si fata sa fie perfect protejate de soare.

Cum l-ai imbracat pe nou-nascutul tau in sezonul de vara? Cunosti trucuri in acest sens? Impartaseste-ne parerile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine vara bebelusi Imbracaminte bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre