Travaliul fals

/ / Modificat: 2010-09-20
Travaliul fals

Travaliul fals apare mai ales in perioada apropiata de ziua in care ar trebui sa nasti. Pe masura ce te apropii de data la care ar trebui sa nasti, contractiile Braxton Hicks (care seamana cu cele din travaliu) s-ar putea sa se intensifice in timp si sa devina mai frecvente, ceea ce iti va crea un anumit discomfort.

Spre deosebire de contractiile Braxton Hicks de la 6-7 saptamani, care nu produceau nicio modificare a cervixului, contractiile de mai tarziu iti vor ajuta cervixul sa se pregateasca pentru sarcina. Ele pot fi chiar dureroase si ritmice, ceea ce ar putea sa te duca in eroare si sa crezi ca esti in travaliu.

Spre deosebire de travaliul real, "travaliul fals" nu duce la dilatarea semnificativa si progresiva a cervixului si contractiile nu devin mai lungi, mai puternice si mai apropiate ca timp una de cealalta intr-o perioada relativ scurta.

Unele femei, insa, nu trec prin experienta "travaliului fals". Unele nu au nici macar contractii Braxton Hicks. In unele cazuri, contractiile puternice si regulate ale travaliului adevarat vin aproape fara niciun semn prevestitor.

Cum imi pot da seama daca e travaliu fals sau nu?

Cateodata este foarte greu sa deosebesti travaliul fals de faza incipienta a travaliului real. Daca ai 37 de saptamani in sarcina, sau mai mult, sunt cateva semne care pot sa te ajute:

  • Contractiile travaliului fals sunt imprevizibile. Ele vin la intervale neregulate si variaza in durata si intensitate. Desi contractiile travaliului adevarat pot fi neregulate la inceput, in timp ele vor incepe sa vina la intervale mai regulate si mai scurte, vor deveni mai intense si vor dura mai mult.
  • Cand vine vorba de travaliul fals, durerea de la contractii se centralizeaza in zona abdomenului inferior. Cand vine vorba de travaliul adevarat, vei simti durerea in partea inferioara a spatelui si in toata zona abdomenului.
  • Contractiile din timpul travaliului fals pot ceda singure sau cand incepi sau termini o activitate sau iti schimbi pozitia corpului. Contactiile din timpul nasterii, insa, nu vor trece si vor progresa orice ai face.

Ce fac daca simt contractiile?

Daca nu ai inca 37 de saptamani, nu irosi timp pretios incercand sa-ti dai seama ce se intampla. Daca observi semne ale travaliului suna-ti imediat doctorul pentru a fi sigura ca nu este vorba de nastere prematura.

Dupa 37 de saptamani poti sa astepti sa vezi cum evolueaza contractiile (fie ca sunt Braxton Hicks fie ca sunt contractii normale), dar numai daca medicul nu ti-a recomandat altceva.

Cronometreaza contractiile pentru a sti daca ai intrat in travaliu sau nu. Daca esti ingrijorata, confuza sau simti ca ceva nu este in regula suna-ti doctorul imediat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre