Cum sa te pregatesti din punct de vedere mental pentru nastere

/ / Modificat: 2016-07-27
Cum sa te pregatesti din punct de vedere mental pentru nastere

Perioada in care o femeie este gravida presupune multe provocari, multe senzatii noi, nu neaparat placute, dar si o bucurie imensa, care nu se compara cu nimic altceva din ce ai trait inainte. Aceste noua luni sunt definitorii pentru sanatatea ta si a micutului tau.

Este o perioada in care vei simti o multime de schimbari in organismul tau, dar si in care vei avea trairi intense mai puternice decat oricand alta data. Vei dobandi o intuitie deosebita si o poti utiliza pentru a-ti planifica nasterea si pentru a face din aceasta experienta una cat mai lina pentru tine si pentru copil.

Doar cateva momente pe zi in care sa meditezi, sa-ti asculti corpul si sa-ti dai ragaz pentru trairile din timpul sarcinii, sunt suficiente pentru a te pregati pentru o nastere mai usoara.

Noi iti aratam cateva instrumente pe care le poti folosi pentru a te pregati de nastere.

Vizualizeaza tot procesul

Creeaza-ti in minte scenariul perfect pentru nastere, gandeste-te cum ai vrea sa decurga totul si alege pe cont propriu cum vrei sa decurga totul. Vrei o nastere fara medicamente? O nastere in apa? Acasa? Oricum ti-ai dori sa decurga acest moment si oricat de neconventional ar fi, daca esti convinsa si suficient de informata cu privire la conditiile in care se desfasoara, trebuie sa fii curajoasa si sa iti expui clar si raspicat alegerea.

Dupa aceasta etapa in care ai creat cadrul exact si ai detaliile legate de felul in care se desfasoara o nastere, vizualizeaza tot tabloul, imagineaza-ti senzatiile pe care le vei avea atunci, pe cine vei avea alaturi, adauga toate detaliile care sa faca aceasta vizualizare palpabila.

Ia-ti energia din toata aceasta desfasurare de forte pe care o vezi in jurul tau, recreeaza in minte toata durerea femeilor care au nascut inaintea ta, si incarca-te cu puterea lor.

Imagineaza-ti momentul in care il vei tine in brate pe copilul tau, simte iubirea care se transmite de la unul la altul si da-ti incredere in fortele tale. Acest moment, in care stai cu puiul in brate, este linia de finish, simbolizeaza atingerea obiectivului si numai gandul la el te va energiza si iti va da putere.

Tratamene energetice

Relaxarea si deconectarea sunt extrem de importante in timpul sarcinii, iar cateva vizite la un specialist te vor ajuta atat din punct de vedere fizic pentru ca muschii se vor relaxa, cat si din punct de vedere psihologic, mental, deoarece iti vor da o stare de bine.

Fa-ti asadar programari regulate la salonul de masaj, de acupunctura, kinetoterapie sau reiki pentru a avea o stare buna din toate punctele de vedere.

Conectarea cu bebelusul

Multe femei insarcinate marturisesc faptul ca, desi sunt inconjurate de familie, prieteni si il au alaturi si pe partenerul de viata, se simt singure de foarte multe ori. Realizeaza o conexiune cu bebelusul din burtica ta. El este mereu cu tine, el simte ce simti si tu, nu esti singura de fapt niciodata, el este mereu cu tine si iti da putere sa treci peste micile hopuri din aceasta perioada. Sarcina si nasterea sunt de fapt despre munca in echipa, a ta si a copilului tau.

"Impreuna reusim" - acestea ar trebui sa fie cuvintele care sa se deruleze in mintea ta si prin care vei deveni mai puternica.

Tine cont de intuitia ta

Toata aceasta perioada este o calatorie, un drum spre maternitate la finalul caruia te vei transforma in adancul fiintei tale. In aceste noua luni cu siguranta te vei simti mai spirituala, te vei simti in armonie cu universul si toate trairile tale vor fi diferite de ce ai simtit pana acum.

Acorda mai multa atentie trairilor tale, nu ignora niciun indiciu pe care ti-l da intuitia ta, fa ce simti, fii creativa. In aceasta perioada poti sa incepi sa pictezi, sa canti, sa tii un jurnal, sa faci un curs de dans interpretativ, orice activitate si manifestare artistica ce te atrage ar trebui incercata in aceasta perioada pentru ca te va ajuta sa descoperi noi si noi abilitati si profunzimi ale sufletului tau. Toate acestea te vor ajuta sa te cunosti mai bine si sa te pregatesti pentru momentul in care vei deveni mama.

Intuitia, numita adeseori al saselea simt, este ca o presimtire, ca si cum fiinta ta iti da raspunsul pur si simplu. Se spune ca de acest dar, al intuitiei, beneficiaza in mod special femeile exista si o sintagma in acest sens: "intuitie feminina". Acest simt se amplifica atunci cand esti gravida, multe mamici marturisind spre exemplu ca au simtit pur si simplu ca vor avea baiat sau fata, dupa caz.

Este valabil pentru intreaga perioada a sarcinii, acest simt te va insoti, vei simti cand ceva este in neregula si vei intui pur si simplu ca se apropie momentul nasterii. Tot dupa intuitie trebuie sa te ghidezi si cand alegi medicul ce va avea grija de tine, clinica si spitalul unde vei naste sau modalitate in care vei naste.

Ai incredere in tine

Fii increzatoare in fortele proprii, ai incredere ca poti sa faci asta, ca nimic nu te poate dobori si nu lasa temerile sa te acapareze. Este o perioada in care indoielile iti vor inunda gandurile. "Daca nu o sa fiu o mama buna?", "Daca nu o sa stiu sa-l tin in brate", "Cat de tare o sa ma doara cand o sa nasc?" - toate aceste intrebari pe care ti le pui iti vor strecura frica in minte, sunt ganduri negative care in loc sa-ti dea putere, te vor seca de resurse energetice.

Ia aceste temeri ca atare si lasa sarcina sa-si urmeze cursul natural. Nu trebuie sa te ridici la anumite asteptari, nu trebuie sa urmezi reguli, trebuie sa fii tu insati, tu si micutul tau si la capatul drumului sa fiti amandoi sanatosi si fericiti.

Nu depune eforturi care ti se par inutile doar de dragul de a-i multumi pe cei din jur, esti o femeie puternica, ce in scurt timp va avea in maini destinul unei alte persoane, destinul celei mai importante persoane din lume, copilul tau. Doar tu stii ce simti, iar intuitia ta in astfel de momente este mai de pret decat orice sfaturi iti vor da femeile din jurul tau.

Ce parere ai despre aceste aspecte ale sarcinii? Scrie-ne parerea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Nastere

Articole recomandate

Citeste si despre