Metoda Bradley pentru o nastere naturala

/ / Modificat: 2007-10-18
Metoda Bradley pentru o nastere naturala





 




E important ca atunci cand esti insarcinata sa stii totul despre durerile din timpul sarcinii si de la nastere, despre alimentatia pe care e bine sa o urmezi pentru ca bebelusul tau sa se nasca sanatos, despre modificarile corpului tau pe parcursul celor 9 luni.

La fel de importante sunt si detaliile despre travaliu, astfel incat atunci cand va veni momentul sa nu intri in panica si totul sa se desfasoare mult mai usor.

Creata de doctorul Robert A. Bradley intr-o epoca a anesteziei generale pentru nastere si facuta cunoscuta prin cartea sa cu aceeasi tema, metoda Bradley sustine participarea activa a tatalui la sarcina si la nastere.

Barbatul devine astfel antrenorul de sarcina al gravidei, sustinand-o pe tot parcursul celor 9 luni si dupa aducerea pe lume a bebelusului.

Cum functioneaza?

Metoda Bradley promoveaza ideea unei nasteri naturale in absenta medicatiei. Ea include participarea unui antrenor, intelegerea importantei nutritiei pentru gravida si pentru bebelus, evitarea medicatiei in timpul sarcinii, al nasterii sau al alaptarii.

Metoda Bradley le invata pe femei cum sa se implice in nastere mai degraba decat sa se teama de ea.

Motoda Bradley promoveaza ideea unui copil sanatos, a unei mame si a unei familii fericite. Cursurile medotei Bradley ii invata pe parinti despre avantajele unei nasteri naturale prin tehnici simple si eficiente.

Informatiile despre cum functioneaza corpul uman in timpul travaliului ajuta cuplurile sa inteleaga si sa reduca durerile din timpul nasterii, facand travaliul mai eficient. In plus, metoda Bradley pregateste cuplurile nu doar pentru nastere, ci si pentru primele luni din viata bebelusului.

Cursurile Bradley sunt predate in grupe restranse de cursanti, de 5-6 cupluri. Astfel incat cei care predau se pot ocupa indeaproape de fiecare cuplu, cunoscandu-le temerile, dificultatile si avand posibilitatea sa le raspunda la intrebari.

Exista medici care sunt sceptici in legatura cu unele aspecte ale metodei Bradley, in special datorita faptului ca pacienta refuza sa ia orice fel de medicamente in situatii in care acest lucru chiar se impune. Dar o buna comunicare intre medic si pacienta ar trebui sa clarifice problemele legate de incredere.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre