Copiii nascuti natural, mai destepti decat cei nascuti prin cezariana

/ / Modificat: 2012-09-17
Copiii nascuti natural, mai destepti decat cei nascuti prin cezariana

Fiecare mamica isi doreste sa aiba prunci sanatosi, destepti si frumosi. Trebuie sa recunosti ca visezi ca micutul tau sa aiba o cariera de invidiat si o viata lipsita de orice fel de lipsuri. Ei bine, studiile au demonstat ca modalitatea prin care un copil vine pe lume cantareste foarte mult in gradul de inteligenta pe care acesta il va dezvolta pe parcursul vietii.

Cele mai noi cercetari din domeniu releva faptul ca bebelusii nascuti pe cale naturala sunt mai destepti decat cei nascuti prin cezariana. Explicatia este simpla, insa cercetatorii au de gand sa aprofundeze aceasta teorie, pentru a-i deslusi toate dedesubturile.

Proteina minune care face copiii destepti

Daca nasti pe cale naturala, organismul copilului secreta o proteina speciala in creierul lui. Aceasta proteina va contribui la dezvoltarea unui IQ ridicat pe masura ce copilul creste.

Proteina "desteapta" poarta denumirea UCP2 (UnCouPling 2), iar cercetatorii de la Universitatea Yale sustin ca este responsabila pentru gradul de inteligenta al unui copil. UCP2 contribuie la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de invatare.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au studiat zona creierului responsabila cu memoria (hippocampus-ul) unui soarece nascut pe cale naturala si a unui soarece nascut prin cezariana.

Astfel, soarecele care a venit pe lume prin cezariana a avut un grad mai scazut de proteina UCP2 in creier, in timp ce soarele nascut pe cale naturala a avut un grad mai ridicat de proteina UCP2.

Nasterea naturala protejeaza copilul de boli

Un studiu recent arata ca, pe masura ce bebelusul iese din vagin in timpul nasterii, poate contacta bacterii benefice de pe peretii vaginului. Aceste bacterii il vor proteja pe viitor de anumite boli. Aceasta teorie se afla intr-un stadiu incipient al cercetarii si urmeaza a fi aprofundata pentru a se stabili daca este adevarata sau nu.

Tot mai multe mamici nasc prin cezariana

Descoperirea cercetatorilor de la Universitatea Yale vine intr-un moment destul de delicat, in care numarul nasterilor prin cezariana a crescut extrem de mult. Foarte multe femei apeleaza la nasterea prin cezariana pentru a evita durerile specifice nasterii, insa medicii spun ca aceasta metoda poate duce la probleme de fertilitate pe viitor.

Vedetele, vinovate de numarul mare de nasteri prin cezariana

Unele publicatii care au preluat studiul Universitatii Yale sustin ca multe femei sunt influentate de vedete atunci cand vine vorba despre nasterea copilului. Celebritatile de peste hotare, printre care Victoria Beckham, Kate Winslet si Beyonce au ales sa nasca prin cezariana. Urmandu-le exemplul, multe mamici au ales si ele aceeasi varianta.

Alaptarea naturala creste gradul de inteligenta al copilului

Alaturi de nasterea pe cale naturala, alaptarea naturala ajuta copilul sa fie mai destept si sa dezvolte un IQ ridicat. Laptele matern contine acizi grasi omega 3 si este esential pentru buna crestere a copilului.

Tu esti adepta nasterii pe cale naturala sau a celei prin cezariana?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii destepti Inteligenta Nastere naturala Nastere Nastere cezariana

Articole recomandate

Citeste si despre