Mentinerea sanatatii intime pe perioada sarcinii si dupa nastere

/ / Modificat: 2014-08-25
Mentinerea sanatatii intime pe perioada sarcinii si dupa nastere

anion-care-gravida

Sarcina si nasterea - poate cea mai frumoasa perioada din viata unei femei. O perioada in care ne simtim deopotriva femei si mame, responsabile si rasfatate, neajutorate si capabile de orice. Internetul abunda de informatii privind nasterea si bucuria aducerii pe lume a unui copil, dar in putine locuri se vorbeste despre aspectele mai putin placute: riscurile cele mai mari ale aparitiei afectiunilor zonei intime, din caza modificarilor la care este supus organismul, hemoroizi, iritatii.

Lipsa menstruatiei in perioada sarcinii nu inseamna lipsa pericolelor de infectii sau inflamatii in zona intima. In perioada de dupa nastere, sangerarea poate dura si pana la o luna si, cel mai probabil, riscul aparitiei iritatiilor si infectiilor creste simtitor.

Iar in primele luni de viata ale micutului, cand te concentrezi in primul rand asupra micii minuni din viata ta,  trebuie sa te asiguri si ca tu vei fi protejata in momentele lunare mai putin placute.

Nu multe proaspete mamici stiu ca:

  • Absorbantele din comert, din cauza stratului impermeabil de nylon, mentin umezeala. Dupa doar doua ore, pe o suprafata de 1 cm patrat, sangele care intra in descompunere dezvolta peste 107 tipuri de bacterii, pericolul accentuandu-se in perioada verii.

In plus, ambalajul (pentru ca nu mai poate fi resigilat), favorizeaza, dupa deschidere, patrunderea umezelii in fibrele produselor inca nefolosite, dar care sunt pastrate in dulap, de la luna la luna.

  • Absorbantele contin lipici industrial, pentru fixarea pe slip, si au adaugate mirosuri artificiale. La unele dintre acestea, gelul absorbant este produs din… reziduuri petroliere! In plus, plasticul care ajuta la mentinerea lichidului, pentru a nu pata hainele, este daunator pielii, nepermitand aerului sa circule. De aici, toata acea umezeala si caldura neplacuta, de aici mirosurile si riscul mare de imbolnavire!
  • Tampoanele interne duc la uscarea peretilor vaginali si la modificarea PH-ului vaginal, ceea ce are repercusiuni grave asupra sanatatii intime! Acestea au in componenta vascoza, ca sa poata absorbi o cantitate mai mare de lichid, iar prin introducerea frecventa in vagin pot provoca leziuni ale tesuturilor intravaginale, rani prin care pot intra in organism, cu usurinta, bacteriile si alte substante nocive.

Asadar… este important ca femeile din Romania sa cunoasca aceste lucruri si sa stie, in acelasi timp, ca pot decide pentru o schimbare in bine in viata lor. Alternativa ideala la produsele clasice de pe piata ce se pot folosi in perioada de dupa nastere este Lady Anion, prima si singura gama de absorbante sterile si antibacteriene care indeplineste, in acelasi timp, toate conditiile necesare pentru ca o femeie sa evite riscurile detaliate mai sus.

 anion-care-igiena-sarcina

Sunt atat sigilate individual, cat si in ambalaj din aluminiu, resigilabil dupa fiecare deschidere, confectionate din bumbac organic, cu adeziv non-toxic foarte puternic, care fixeaza absorbantul pe slip si nu ii da voie sa se deplaseze, indiferent de miscarile corpului.

Interiorul are in componenta un polymer super-absorbant, extras din porumb si straturi de hartie sterila, care absorb lichidul aproape instantaneu. Absorbantul are o membrana protectoare, impermeabila pentru lichid, dar permeabila pentru aer, ceea ce lasa pielea sa respire si elimina mirosurile si umezeala.

Totusi, elementul unic al acestui absorbant, care il face unic pe piata, este banda patentata cu turmalina care, in contact cu caldura corpului, emite anioni si infrarosii, deci "curata" zona de bacterii si o protejeaza de iritatii si infectii.

anion-care-bumbac

anion-care-gama 

Pentru perioada sarcinii, AnionCare recomanda Pantilinerul Lady Anion, absorbantul de zi de o picatura, care previne aparitia infectiilor si a iritatiilor.

Daca te confrunti in ultimul trimestru de sarcina cu incontinenta urinara din cauza slabirii musculaturii sub greutatea fatului, incearca cu incredere Lady Anion pentru incontinenta urinara, un produs unic pe piata datorita compozitiei si a puterii de absorbtie.

anion-care-PANTILINER

anion-care-incontinenta

Absorbantele se achizitioneaza numai de la distribuitorii autorizati Anion Care sau prin contactarea directa pe site-ul producatorului  www.anioncare.ro.   

La comanda, Anioncare  ofera gratuit testul pentru identificarea nivelului de pH vaginal, care va va ajuta sa identificati, din timp, eventualele riscuri de inflamatii sau infectii.

ANION-CARE

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre