Hemoroizii si constipatia dupa nastere

/ / Modificat: 2016-02-23
Hemoroizii si constipatia dupa nastere
Intrebare:

- Sufar de constipatie de mic copil, dar de cand am nascut(de 6 luni), mi-au aparut hemoroizi interni care ma dor ingrozitor. Am incercat tot felul de unguente si supozitoare care faceau ca durerea sa dispara pe moment, dar aceasta reaparea. Nu pot sa stau pe sezut, de durere. Am mers la doctor si am urmat tratamentul pe care mi l-a prescris, dar fara nici o ameliorare. Cat de grav este?

Raspuns:

Constipatia ca si perioada sarcinii, reprezinta factori favorizanti ai aparitiei hemoroizilor. În mod normal, fara sa fie complicatii în vreun fel, acestia nu provoaca dureri, ei reprezentând doar niste dilatatii venoase perianale. 
 


Atunci cand se complica (iar la dumneavoastra atat timp cat nu ati descris sangerare – rectoragie, pare sa fie o tromboflebita hemoroidala, dar nu este exclusa nici o fisura anala), pot aparea dureri, si fiind o regiune sensibila, intensitatea acestora este crescuta.

Recomandarea mea este sa faceti un consult la un medic chirurg pentru a vedea clar despre ce e vorba si în ce fel sunt complicatii, si totodata a urma tratamentul corect si eficient.



In cazul în care este vorba de o tromboflebita hemoroidala, tratamentul va fi tot cu unguente si supozitoare si evolutia va fi lenta, iar daca este vorba de o fisura anala fara tendinta de vindecare, este posibil sa fie recomandata o interventie chirurgicala ca ultima solutie.



Un alt element de care trebuie sa tineti cont si sa il rectificati, este constipatia. Aceasta trebuie evitata fie printr-o alimentatie cu continut mai mare de fibre alimentare (fructe, legume), fie în ultima instanta prin administrarea unui laxativ (eu recomand in general sirop cu lactuloza).

Recomandare copilul.ro

Sarcina este o perioada frumoasa, dar vine la pachet cu o serie de transformari hormonale si morfologice. In contextul acestor schimbari, apar hemoroizii. Hemoroizii apar din cauza dilatarii venelor din zona rectului si a canalului anal si au ca simptome: sangerari, mancarimi si dureri. 

Este recomandat sa aveti un regim de viata echilibrat, sa consumati minim 2 litri de apa si sa cresteti cantitatea de fibre - cereale integrale, verdeturi, legume si fructe proaspete.

Daca nu sunt tratati la timp, exista risc de infectii. 


Dr. Dana Paduraru,
Medic rezident in specialitatea chirurgie pediatrica

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu"

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hemoroizii dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre