Anticonceptionalele dupa nastere

/ / Modificat: 2014-01-31
Anticonceptionalele dupa nastere
Intrebare:

- Pot lua anticonceptionale daca am nascut acum 1 luna si 2 saptamani? Si daca da ce anticonceptionale?

Raspuns:





 

Intr-adevar, la sase saptamani de la nastere se poate discuta cu medicul curant si inceperea administrarii unei medicatii anticonceptionale, sase saptamani fiind si perioada recomandata de repaus sexual post partum. Tipul de anticonceptionale recomandat difera foarte mult in primul rand functie de, daca alaptati la san sau nu.

Imediat dupa nastere alaptatul la san asigura protectie contraceptiva pana in momentul reaparitiei menstrelor (moment in care, indiferent de varsta copilului nu va mai puteti baza pe acest tip de protectie). Nici pana atunci protectia nu este 100%, ovulatia putand totusi sa apara premergator aparitiei menstrei. In principal un anticonceptional pe baza de progesteron este singurul anticonceptional cu administrare orala recomandat pe perioada alaptarii, pentru ca acest tip de anticonceptional nu influenteaza lactatia.

Printre cele mai cunoscute astfel de anticonceptionale sunt: Exluton (Linestronol), Noriday (Noretisteron), Microval (Levonorgestrel).

Daca, insa, nu alaptati, atunci se pot lua in calcul si celelalte tipuri de preparate anticonceptionale, insa tipul exact potrivit dumneavoastra il poate stabili doar medicul curant el cunoscand atat istoricul afectiunilor familiale cat si cel personal, putand aprecia ce tip si daca sunt potrivite pentru dumneavoastra astfel de produse.

Exista si alte modalitati de a asigura contraceptia in aceasta perioada: prezervative, diafragme, spermicide, sterilet, coitul intrerupt, sterilizare chirurgicala etc. Nu ezitati sa va adresati in acest sens medicului curant sau oricarui alt medic cu competente in planning familial.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre