8 alimente pentru proaspete mamici

/ / Modificat: 2014-07-14
8 alimente pentru proaspete mamici

Alimentatia proaspetelor mamici sau de dupa nastere este extrem de importanta, deoarece are rolul de a oferi portia necesara de energie mamicii, dar si cel mai bun si hranitor laptic pentru bebe, atunci cand alapteaza. Iata cateva dintre alimentele sigure si foarte nutritive pe care le poti consuma atunci cand alaptezi si de care ai nevoie, imediat dupa nastere!

Lactate scazute in grasimi

Lactatele sunt o categorie importanta de alimente, necesara in meniul oricarei proaspete mamici, in special atunci cand alapteaza. Pe langa faptul ca sunt o sursa esentiala de calciu, lactatele procura si doze importante de alte substante nutrive, precum vitamina B sau D.

Somon

Pestele este unul dintre cele mai valoroase alimente din punct de vedere nutritiv. Sursa bogata de acizi grasi Omega 3 si nu numai, pestele trebuie sa faca parte din meniul oricarei femei, indiferent ca este gravida, proaspata mamica sau nu.

Specialistii recomanda proaspetelor mamici somonul. Bogat in acizi grasi omega 3, este un tip de peste care contribuie nu doar la cresterea si dezvoltarea armonioasa a bebelusului, ci si la starea ta de sanatate.

Afine

Orice proaspata mamica care alapteaza ar trebui sa-si faca un obicei din a manca zilnic cate o portie de fructe de padure, in special afine. Bogate in antioxidanti si elemente nutritive esentiale, afinele reusesc sa satisfaca o mare parte din nevoile tale nutritionale, dar si ale fatului.

Consumul de afine energizeaza organismul si iti ofera o stare de bine, necesara pentru a avea grija si a te bucura de bebelusul tau.  

Oua

Si ouale sunt alimente care ar trebui sa se regaseasca din plin in meniul mamicilor care alapteaza sau abia au nascut. Contin cele mai de calitate proteine dintre toate alimentele, sunt o sursa bogata de calciu, dar si de vitamina D, atat de rar intalnita in alimentatie. Toti acesti nutrienti au rolul de a-ti intari oasele, dar si pe cele ale bebelusului, prin intermediul laptelui.

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente pe care le poti consuma in perioada postnatala. Bogate in vitamina A, C, fier si cu o multime de antioxidanti la pachet, aceste legume reprezinta o sursa de sanatate pentru tine si fat.

Printre cele mai recomandate legume cu frunze verzi sunt: salata verde, spanacul, stevia sau broccoli.

Cereale integrale

Cerealele integrale sunt o sursa importanta de acid folic. Desi stiai ca acidul folic joaca un rol esential in sarcina si in dezvoltarea intrauterina a fatului, este important sa stii ca beneficiile lui continua sa se rasfranga asupra bebelusului si dupa nastere.

O dieta bogata in alimente cu cereale integrale contribuie la procurarea unui lapte de calitate bebelusului si la intarirea sistemului imunitar al acestuia. Nu doar bebe are de beneficiat de pe urma consumului acestor alimente, ci si sanatatea ta, fiind un remediu eficient impotriva constipatiei si tranzitului intestinal lent. In plus, contribuie la cresterea nivelului de energie zilnic, atsfel incat sa poti face fata cu brio ingrijirii copilului.  

Portocale

Portocalele sunt unele dintre cele mai populare fructe, in orice anotimp. Recunoscute pentru continutul bogat in vitamina C si in antioxidanti naturali, portocalele devin aliatele unei alimentatii sanatoase pentru proaspetele mamici, in special daca alapteaza.

Fie ca le consumi in stare naturala, fie ca o faci sub forma de suc, portocalele isi pastreaza proprietatile nutritive si contribuie la intarirea sistemului imunitar si la energizarea organismului.  

Orez brun

Chiar daca vrei sa mai tai din aportul de carbohidrati, pentru a incerca sa dai jos kilogramele acumulate in plus in sarcina, este indicat sa ii pastrezi in dieta pe cei complecsi, esentiali pentru functionarea zilnica a organismului.

Caloriile continute de carbohidratii din cerealele integrale si furnizate bebelusului prin laptele de san sunt esentiale pentru cresterea si dezvoltarea sanatoasa ale acestuia.

Tie ce alimente ti-au fost recomandate in perioada postnatala, cand alaptai copilul si de ce? Spune-ne si alte alimente care sunt recomandata dupa nastere, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente alaptare Alimentatie mamici

Articole recomandate

Citeste si despre