Jeansii pentru gravide. Cum ii alegem?

/ / Modificat: 2014-11-20
Jeansii pentru gravide. Cum ii alegem?

Cum alegi blugii atunci cand esti insarcinata?

Toamna asta se poarta jeansii! De fapt, nu credem ca vor iesi niciodata de pe podiumurile modei in orice anotimp. Chiar daca esti gravida, nu inseamna ca trebuie sa te limitezi la banalele salopete din denim si ca nu poti fi in pas cu moda. Nu doar salopetele sunt singurele optiuni cand vine vorba de jeansii. Afla cum sa fii la moda prin jeansii confortabili si siguri pentru sarcina ta!

Ce material este de preferat pentru blugi?

Evita denimul foarte rigid si orienteaza-te spre modele care sunt create dintr-un material flexibil si moale. Modelele din bumbac cu elastan sunt foarte confortabile si sigure.

Cu cat se intind mai mult, cu atat ii porti purta pana mai tarziu in sarcina.

Jeansi cu talie inalta sau cu talie joasa?

Talia este singura care trebuie sa ingrijoreze pe parcursul unei sarcini. In timp ce partea de jos a blugului se poate adapata oricand tendintelor: pot fi foarte largi jos, drepti sau tip creion, pot fi scurti, trei sferturi sau lungi pana in pamant, partea de talie a jeansilor este cea care trebuie sa indeplineasca cateva conditii esentiale in zona burticii.

Poti alege si blugi cu talie inalta insa doar in prima parte a sarcinii. De altfel in primul trimestru, poti opta pentru modele de blugi din garderiba obisnuita, de dinainte de a ramanae insarcinata. Chiar si atunci trebuie sa fii foarte atenta ca partea de sus sa nu preseze in niciun fel burtica.

Atunci cand burtica ia proportii, corpul tau incepe sa schimbe. Din acel moment trebuie sa ii asiguri cat mai mult confort, de aceea de cand incepi sa iei proportii in talie, este bine sa te orientezi spre modele cu talie joasa, ai caror ultimi nasturi se inchid imediat sub burtica.

Betelia blugilor, principala grija in sarcina!

Betelia sau bata este acea fasie ingusta cusuta in partea de sus a blugilor. De regula aceasta este foarte rigida la jeansi. De aceea, ea este cea in privinta careia trebuie sa iei cele mai multe masuri pe masura ce evoluezi in sarcina, pentru ca este partea care preseaza cel mai mult pe burtica. Iata ce tip de betelii si jeansi sunt recomandati pentru tine in sarcina:

  • cele mai practice si sigure betelii sunt cele ajustabile din material elastic - acestea se intind direct proportional cu cresterea burticii tale, fara a presa in niciun fel pe aceasta; intreaba la magazin daca au modele de blugi cu betelii ajustabile;

  • lateralele elastice sau beteliile combinate – unele modele au o combinatie de denim in talie cu un material supraelastic doar in parti, care se intinde pe masura ce creste burtica; acestia sunt creati pentru a fi mai atractivi si pentru a oferi gravidelor sansa unor modele la moda, chiar si cu burtica fiind;

  • betelii supraelastice – exista o serie de modele de jeansi care arata exact ca un blug cu talie joasa, dar care au prinsa de betelie in continuare un material supraelastic care se muleaza pe burtica pana sub san, sustinand-o foarte bine si mentinand si pantalonii intr-o pozitie optima si extrem de sic.

Accesorii pentru blugi in sarcina

  • curele ajustabile – sunt perfecte pentru atunci cand vrei sa porti o pereche de blugi mai larguti, care sa-ti fie potriviti si mai tarziu in sarcina; poti opta pentru o curea extrem de sic si la moda care sa sustina comod burtica, fara a o presa;

  • bretele pentru pantalon – sunt accesorii in trensd care pot face din tine o graviduta sexy si in pas cu moda; agatand bretelutele, nu mai trebuie sa iti faci griji ca blugii iti sunt prea largi in talie.

Cum sa fii sexy si sa arati mai slaba in blugi, chiar si in sarcina?

Dupa ce te-ai asigurat ca te simti confortabil cu burtica in noile modele de jeansi si ca ai gasit betelia potrivita pentru fiecare etapa din sarcina ta, care te face sa te simti confortabil, este timpul sa te gandesti la ce modele te avantajeaza ca silueta.

Modelele skinny (foarte stramte jos, tip stretch) sunt extrem de utile pentru a balansa aspectul intregului corp. Atunci cand ai burtica un blug stramtat in partea de jos, acesta reuseste sa echilibreze intregul fizic al corpului.

Daca esti o mamica supraponderala sau care ai luat proportii ceva mai mari decat te asteptai in sarcina, nu trebuie sa iti faci griji. Exista modelul de jeans care sa te avantajeze. Acesta este modelul drept de blug, care nu vine nici larg si nici foarte stramt in partea de jos, pentru a crea o disproportie foarte mare intre partea superioara si cea inferioara a corpului. Evita cat poti de mult modelele de blugi extralargi in partea de jos daca ai o silueta voluminoasa. Te vor face sa arati si mai mare decat esti in realitate, dezavantajandu-te.

Tipurile de jeansi extralargi sunt ideale pentru garvidutele care au o silueta subtirica si nu au o burtica foarte mare in sarcina. Ei vor completa foarte bine imaginea unei astfel de siluete.

De asemenea gravidutele pot pacali imaginea usor supraponderala cu o pereche de jeansii foarte lungi asortati cu o pereche de pantofi cu toc, care alungesc picioarele si te fac mai inalta si mai slaba. Atentie, tocurile nu trebuie sa depaseasca limita admisa in sarcina.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Moda mamici Sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre