DA si Nu in garderoba noii mamici

/ / Modificat: 2009-05-06
DA si Nu in garderoba noii mamici

Sugestia mea pentru a fi o viitoare mamica de top este sa "folositi" comoara, adica burtica ca pe un "accesoriu" de mare pret si sa va jucati cat mai mult cu hainutele care vin in completarea acestuia.


Sugestia mea pentru a fi o viitoare mamica de top este sa "folositi" comoara, adica burtica ca pe un "accesoriu" de mare pret si sa va jucati cat mai mult cu hainutele care vin in completarea acestuia.

"Mai bine sa arati mai slaba in hainele de gravida, decat sa arati ca un "carnacior indesat" in hainele tale normale sau ca un dulap ambulant in hainele sotului" - este o remarca intr-adevar badarana si usturatoare, insa trebuie sa intelegem ca realitatea este chiar cruda, din pacate.

Foarte multe dintre cititoare, dupa aceasta afirmatie ar putea invoca lipsa banilor pentru a-si achizitiona haine omenesti de gravida. TOTAL GRESIT! Bunul gust e cel mai important si bunul simt totodata, dar, nu in ultimul rand, respectul pentru sine si deci pentru calitate. Nu tot ce ne este oferit de magazine arata bine si este de calitate, mai bine cauta, informeaza-te si gaseste magazinele care vand produse pentru gravide, dar, care, totodata, sa si respecte femeia insarcinata!

De ce sa cumparam perechi de jeans/pantalon/salopeta(?!), care nu ne avantajeaza deloc, care ne uratesc in loc sa ne infrumuseteze. De ce sa cumparam tone de bluzite si rochite sau alte articole din materiale care ne mananca, se decoloreaza, se strica la primul spalat, de ce sa cumparam mult si prost, de ce sa nu ne informam? "De ce – urile" ar putea continua, insa mai bine sa gandim logic si, ca sa nu confirmam si ce am spus mai sus, sa nu uitam de cateva "reguli de aur" sau ce trebuie sa facem si ce nu, adica, mai bine spus cateva "DA-uri" si cateva "NU- uri" recomandate:

DA in garderoba de 9 luni:

Inainte de a porni la cumparaturi, INFORMEAZA-TE unde sunt magazinele destinate viitoarelor mamici, intreaba la prietene, colege care au trecut prin aceasta perioada, apoi viziteaza-le, observa atent ce hainute are fiecare dintre ele si in final,  decide de unde ai putea sa-ti faci cumparaturile. Nu lasa pe ultima suta de metri aceasta chestiune, ca sa nu te trezesti intr-o buna zi ca nimic nu te mai incape si nici nu sti incotro sa o apuci. La fel ca si gasirea unui medic, de exemplu, care sa te supravegheze in aceasta perioada si "cercetatul" magazinelor pentru gravide este o necesitate!

CUMPARA INTELIGENT, adica pe masura ce burtica creste si odata cu ea si tu! In general, nu si obligatoriu, hainele se cumpara cel putin in doua randuri, pe perioada sarcinii: o data la sfarsitul primului trimestru si apoi la inceputul celui de-al treilea, ce sa cumparam? vezi garderoba pentru noua luni.



PROBEAZA – masurile de dinainte s-ar putea sa nu mai corespunda, riscul este sa iti cumperi, daca nu probezi, haine care sa fie prea mari sau mici sau sa nu te avantajeze modelul respectiv.

POARTA DOAR CE ESTE CONFORTABIL - hainele trebuie sa respecte linia corpului, sa sublinieze formele corpului, dar sa nu fie tipator de stramte sau largi, prea scurte sau prea lungi !

GANDESTE-TE LA MATERIAL – alege si poarta haine facute din materiale fine, fluide, mult bumbac. Calitatea este cuvantul cheie! Mai bine mai putine haine si alese bine, decat mai multe si de o calitate indoielnica!

JOACA-TE CU DIVERSE CULORI TARI - cumpara cateva haine in culori tari, poarta-le cu atitudine si bine asortate, astfel incat sa iasa in evidenta si vei lasa senzatia ca garderoba ta de graviduta este enorma, cand de fapt, ea are doar cateva piese "de rezistenta".

MIX & MATCH ca sa fii o graviduta chic, eleganta, comoda si in tendinte, este economic in primul rand, dar, totodata, iti va adauga culoare si varietate garderobei tale.

SUPRAPUNE ...un maiou peste o bluza cu maneci lungi sau scurte si in culori diferite sau peste o camasa; o rochie peste o camasa si astfel creezi o tinuta de birou sau peste un tricou si creezi o tinuta lejera..

ACCESORIILE – foloseste la maximum accesoriile din dotare, pot scoate din banal orice tinuta, daca sunt alese si potrivite corect tinutei respective, poarta si asorteaza curele late sau subtiri/panglici, cum te simti mai bine, colorate, peste o bluza sau rochie, in asa fel incat sa iti scoata in evidenta burtica si sa creezi mereu tinute noi, in functie de cureaua pe care o porti. Mai multe despre accesorii, cu exemplificari, intr-un capitol special!

FA SPORT - medicul este cel care iti poate spune daca ai voie sau nu, pentru a-ti pastra tonusul.

MANANCA NORMAL si SANATOS – adica nu manca pentru doi sau trei, asa cum spun bunica sau matusa sau vecinele, mananca atat cat ai nevoie, dar sanatos. Sarcina nu este o masa prelungita de 9 luni, nici un prilej ca sa iti satisfaci toate frustrarile legate de mancare de dinaintea sarcinii!

FRUMUSETEA DE DEDESUBT – poarta lenjerie de cea mai buna calitate, sutiene si chiloti special conceputi, adica avand alte forme pentru aceasta perioada.

FRUMUSETEA DE DINAUNTRU - fii cea mai frumoasa viitoare mamica in asteptarea copilasului tau! GANDESTE POZITIV, fii linistita si lasa toate problemele in seama altora! Nimic, in aceasta perioada nu e mai important decat comoara pe care o porti si o simti in burtica ta !

Nu in garderoba mamicii



  

NU ASCUNDE BURTICA - in perioada sarcinii orice femeie este la maximum de feminitate, de aceea este normal sa evidentiezi aceasta stare si prin imbracaminte, nu sa o ascunzi prin haine nepotrivite.

NU PURTA SALOPETE - sunt URATE, in primul rand, apoi: deformeaza corpul, nu le mai poti purta dupa sarcina si totodata ascund ce ai mai fumos si de pret: burtica !

NU TE "SACRIFICA" - nu trebuie sa crezi ca te "sacrifici" in cele 9 luni, sa iti "sacrifici" feminitatea, atractivitatea, senzualitatea, tocmai de de aceea:

NU RENUNTA LA STILUL PERSONAL - nu renunta la a fi tu insati in tot ce are legatura cu tine, mai ales la stilul tau de a te imbraca, de a te aranja, ingriji – din contra, trebuie sa o faci si mai mult in aceasta perioada, de a merge la cumaraturi, la film, fitness etc. .!

MAI MARE NU E MAI BINE - nu purta masuri mai mari sau hainele sotului, etc oricum ai cateva kg in plus, sa mai porti si haine mai mari, e demoralizant! Mai bine iti cumperi mai putine si mai des decat sa iei masuri mai mari, crezand ca vei ajunge la acele masuri, e o chestiune si psihologica! Daca hainele pe care le porti nu stau bine, nu te simti nici tu bine! Daca tu nu te simti bine, nici bebele nu se simte bine. (vezi a fi insarcinata nu inseamna a fi bolnava!)

NU UITA CA FORMELE SE SCHIMBA - daca in partea de sus alegi un baby-doll, in partea de jos trebuie sa asortezi un pantalon sau o fusta stramte, pentru a nu-ti supradimensiona imaginea si a pastra proportiile, iar daca ai pus mai multe kg, poarta bluze cu decolteul in V, care creeaza senzatia de lungime a gatului.

NU ARATA BURICUL - dupa luna a cincea/a sasea cand buricul devine evident, ar fi de preferat sa eviti hainutele foarte stramte, in asa fel incat sa nu fie vizibil prin haine.

NU PURTA HAINE DIN MATERIALE DURE, supraelastice – sugestie valabila pentru oricine, cu atat mai mult pentru gravidute.

NU LASA BURTICA DESCOPERITA - nu purta bluze scurte care sa iti lase burtica descoperita…e inestetic si poate deranjant si pentru tine si bebe.



NU UITA DE GARDEROBA DE DINAINTE - nu lasa deoparte rochitele scurte gen baby-doll pe care le purtai inainte, reinventeaza-le si poarta-le cu leggings sau chiar cu niste pantaloni skinny.

NU PURTA HAINELE SOTULUI – oricat de sexy ar arata pe el, pe tine s-ar putea sa nu fie la fel, ba mai mult risti sa nu arati atat de bine pe cat te-ai fi asteptat si dezamagirea e mai mare!

NU ITI PETRECE SARCINA IN TRENING – aceasta tinuta este strict pentru a face sport! Normal ca vei fi dezamagita in fiecare zi pentru faptul ca esti insarcinata, din moment ce porti zilnic acelasi trening monoton, crezand ca e unica varianta de a te imbraca in aceasta perioada…normal ca vei fi frustrata si vei considera ca e o perioada urata din viata ta, care astepti sa treaca cat mai repede din moment ce "te lasa" sa porti doar acel trening!

NU PURTA INCALTAMINTE INCOMODA – chiar daca viata ta era "pe tocuri", gandeste-te ca poti arata la fel de bine si intr-o pereche de pantofi fara toc sau cu un toc mai mic, dar comod si confortabil.

NU ITI MAI PLANGE DE MILA – inceteaza sa iti spui tie si celor din jur, pentru ca in final chiar vei ajunge sa si crezi, cat este de greu si ce perioada dificila traversezi! Cu cat vei gandi mai negativ, cu atat iti va fi mai greu, in schimb cu cat vei fi mai pozitiva si vei considera ca esti "O FERICITA", cu atat iti va fi mai usor sa treci si sa petreci cele 9 luni minunate de sarcina!

..si chiar esti cea mai fericita, asteptand minunea din burtica !



Raluca Onescu

Faire Dodo Maternity Romania


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre