Cum alegem paltoanele si hainele de iarna pentru gravide

/ / Modificat: 2014-11-20
Cum alegem paltoanele si hainele de iarna pentru gravide

Paltoanele si hainele de iarna pentru gravide trebuie sa tina cont de cativa factori importanti, pentru asigurarea confortului termic, dar si pentru mentinerea unei sanatati optime in perioada geroasa din an. Iata pe ce criterii alegi paltonul de iarna cand esti gravida si de ce trebuie sa tii cont in completarea garderobei cu hainute pentru sezonul rece!

Alegerea paltonului pentru gravide

Daca nu esti una din gravidutele care au norocul de a prinde sezonul rece la inceputul sarcinii, cand burtica inca nu este mare si pot purta paltonul pe care-l au deja in garderoba obisnuita, atunci este important sa tii cont de cateva lucruri in achizitionarea unuia nou, pentru perioada sarcinii in care te afli.

Cumpara intotdeauna haina de iarna atunci cand ai nevoie, nu in avans. Achizitioneaza-l exact cand incepe sezonul rece. In acest fel, vei alege marimea potrivita pentru perioada de sarcina in care esti, avand grija sa calculezi daca burtica va mai creste pana cand sezonul de purtat paltonul se va incheia.

In cazul in care atunci cand il cumperi esti abia spre sfarsitul trimestrului al doilea de sarcina, dar sezonul rece este abia la inceput, ia-l un pic mai mare decat ar trebui, intrucat burtica o sa creasca si o sa aiba nevoie de loc. Nu vrei sa fii nevoita sa cumperi altul nou in doar o luna sau doua!

Paltoanele sunt unele dintre putinele piese vestimentare pentru gravide care pot fi cumparate din orice magazin, nu neaparat din cele special dedicate perioadei de sarcina. Cu toate acestea, specialistii iti recomanda sa apelezi la magazinele de gravide. Acestea sunt dotate doar cu haine special concepute pentru sarcina. Producatorii lor tin cont de calitatea materialelor, tipul texturii, dar si de croiala atunci cand le confectioneaza, si le adapteaza perfect corpului de gravida. Sunt create special pentru a asigura confortul tau atunci cand le porti, dar totodata si siguranta si caldura necesara corpului in timpul deplasarilor in aer liber.

Cumpara modelul potrivit personalitatii tale si stilului vestimentar care te caracterizeaza! Doar pentru ca esti gravida, nu inseamna ca nu poti sa te bucuri de hainutele care iti plac. Poti alege paltoane scurte sau pana la genunchi, care se muleaza pe forma corpului sau modele lungi si largi. Oricum ar fi hainuta, tine cont sa fie fabricata din materiale de calitate, care nu cantaresc foarte mult, pentru a nu adauga si mai multa greutate asupra intregului corp.

Unele gravide renunta la palton in favoarea poncho-ului, o piesa vestimentara moderna si in tendinte. Este foarte practic si comod, permite burticii sa creasca fara a pune presiune, insa nu tine de cald. Ai nevoie de straturi multiple de haine pe dedesubtul lui. Acest aspect este un avantaj atunci cand petreci foarte mult timp afara. In momentul in care intri in spatii incalzite, s-ar putea sa iti fie foarte cald dupa ce dai poncho-ul jos, din cauza straturilor multiple de haine.

Alegerea hainelor de iarna pentru gravide

Atunci cand esti gravida si trebuie sa alegi hainele pentru iarna trebuie sa tii cont de mai multi factori - daca trebuie purtate afara sau in casa, cat de incalzite sunt spatiile pe care le frecventezi etc. In mod cert, trebuie sa te orientezi spre raioanele de haine grosute - pulovere, rochii din bumbac gros, colanti, blazere, pantaloni grosi, manusi, fulare, caciuli etc.

Tine cont de faptul ca daca mergi undeva si trebuie sa circuli mult pe afara, dar apoi stai intr-o incapere incalzita, trebuie sa te imbraci astfel incat sa nu iti fie frig afara, dar nici sa te incingi cand ajungi la destinatie. Imbracarea in mai multe straturi este cea mai eficienta si la indemana solutie pentru a-ti asigura confortul atunci cand esti nevoita sa treci de la cald la frig.

Purtarea unor bluzite subtiri pe piele si apoi punerea unui cardigan gros, cu nasturi, pe sub geaca, te ajuta sa iti mentii confortul termic al corpului atunci cand mergi pe afara. Cand ajungi la destinatie, daca este foarte cald, poti sa iti dai cardiganul jos si sa ramai in bluzita subtire, pastrand astfel confortul termic al corpului.

Ai grija sa porti colanti peste dresuri sau pe sub pantaloni si sa nu iesi niciodata din casa fara setul complet format din caciula, fular, manusi. Nu uita ca senzatia de frig incepe de la extremitatile corpului!  

Tu cum iti alegi hainele de iarna in perioada sarcinii? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alegere haine gravide Haine gravide Haine sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre