A venit toamna si pentru burtici!

/ / Modificat: 2009-10-12
A venit toamna si pentru burtici!





 

"A venit, a venit toamna, acopera-mi inima cu ceva,

Cu umbra unui copac sau mai bine, mai bine cu umbra ta..."


...de fapt, acopera-mi burtica cu cele mai frumoase si fine hainute, ar fi varianta cea mai buna in cazul nostru!

Desi frigul incepe sa-si revendice din drepturi si ne face sa suferim si pe noi si pe bebe implicit, cu putina atentie si grija mai mare, putem continua sa fim la fel de atractive si feminine… Iata cateva sugestii pentru anotimpurile friguroase:

Poarta haine care sa respecte linia corpului… fiind mai frig, tendinta normala este sa te imbraci mai gros, sa porti mai multe randuri de haine; astfel, daca nu porti haine care sa respecte linia corpului, risti sa arati cu mult mai multe kilograme in plus, decat ai in realitate.

 

Alege haine din cele mai fine si naturale materiale, care in contact cu pielea sa dea senzatia de bine si de caldura, de care avem atata nevoie in aceasta perioada ...si de sarcina si de frig! Se stie ca materialele sintetice nu numai ca pot cauza diverse neplaceri pielii, dar iti dau si senzatia de frig.

Cumpara inteligent si probeaza – ca sa te incadrezi intr-un buget cat mai mic, ca sa fii fercita ca "achizitiile" pe care le-ai facut se potrivesc cel mai bine stilului tau si ca toate aceste "achizitii" sau hainute pot fi combinate intre ele.

Scopul este ca, in final, sa poti fi total multumita de rezultat, adica sa arati minunat si sa nu cheltuiesti averi! Deci, din garderoba ta, in aceasta toamna, nu ar trebui sa lipseasca cel putin:

• pereche de jeans – te scot din multe incurcaturi, fiind foarte versatili - pot fi inclusi si intr-o tinuta de office daca ii asortam cu o camasa si un sacou sau cardigan si un accesoriu la gat, sau intr-una casual, purtati cu tricouri inscriptionate, pulovere;

• pantalon si fusta office - daca job-ul ne cere si nu numai… pentru ca si pantalonii clasici pot fi inclusi, fara nicio problema intr-o tinuta de toata ziua, purtati cu un tricou si un cardigan, cu un accesoriu de efect sau cu un pulover;

• bluzite colorate sau cu diverse icon-uri pe ele – nu in culori neutre, tocmai pentru a da viata tinutei, care sa fie purtate cu un cardigan sau sacou in culori neutre - se stie ca o bluzita e mai ieftina decat un cardigan si atunci mai bine cumparam un cardigan intr-o culoare neutra, care sa poata fi asortat la cat mai multe bluzite sau camasi colorate, cu un buget minimal!

 

• rochite din lana, mai groase – ar fi o optiune mai ales pentru gravidutele nevoite sa mearga la birou si pe frig!

• cardiganul nelipsit - intr-o cuolare neutra, ca sa poata fi asortat la cat mai multe bluzite colorate si astfel sa dam senzatia ca avem o garderoba foaaarte elaborata;

• pulover mai gros pentru excursiile de la munte sau chiar pentru plimbarile zilnice;

• colanti, dresuri cat mai colorate si cu diverse motive/desene care sa poata fi purtati cu bluze/rochite simple, in culori neutre, dar care sa fie de efect - din nou avem aceeasi logica: colantii si dresurile sunt mai ieftine decat o bluza/rochie, se pot cumpara in mai multe variante si culori, pot fi asortati cu aceeasi rochie, bluza sau pulover, dar efectul este ca se creeaza o tinuta total diferita!

• accesorii – foloseste la maximum accesoriile din dotare, pot scoate din banal orice tinuta, daca sunt alese si potrivite corect tinutei respective; poarta si asorteaza curele late sau subtiri, cum te simti mai bine, colorate, peste o bluza sau rochie, in asa fel incat sa iti scoata in evidenta burtica si sa creezi mereu tinute noi, in functie de cureaua pe care o porti. La fel poti proceda cu saluri sau esarfe care, oricum, sunt la mare cautare;

 

• tinuta sport – pentru a face miscare si a-ti pastra tonusul, medicul este cel care iti poate spune daca ai voie sau nu. Mai ales ca fiind  frig, plimbarile de afara nu mai sunt atat de placute si atunci trebuie sa faci miscare intr-un fel… niste cursuri de dans de exemplu, ar fi chiar o placere... utila!

• geaca groasa intr-o culoare neutra – sa nu fie foarte sport ca sa o poti include in mai multe tinute;

• un pardesiu mai elegant – daca situatia ne-o cere, adica suntem nevoite sa mergem la diverse intalniri sau evenimente mai speciale, care impun o tinuta mai eleganta.

Suprapune un cardigan sau un pulover peste un maiou sau o bluzita mai subtire sau o camasa, rochie, in culori diferite, dar care se potrivesc, in asa fel incat, atunci cand esti afara sa-ti fie cald, iar cand intri intr-un spatiu inchis sa poti da jos din haine si sa te simti astfel confortabil mereu.

Mix & Match - ca sa fii o graviduta chic, eleganta, comoda si in tendinte. Este economic in primul rand, dar, totodata, iti va adauga culoare si varietate garderobei tale.

Poarta culori tari - desi este toamna si se presupune ca in garderoba ar trebui sa predomine culorile pamantului, cumpara cateva  haine in culori tari – cum am spus deja, bluzite, colanti, dresuri si accesorii, poarta-le cu atitudine si bine asortate, asfel incat sa iasa in evidenta si vei lasa senzatia ca garderoba ta de graviduta este enorma ...cand de fapt, ea are doar cateva piese "de rezistenta"…

Si nu uita sa gandesti pozitiv – vremea de afara te poate influenta neplacut, fii linistita si lasa toate problemele in seama altora! Nimic -  nici frigul, nici caldura, in aceasta perioada nu e mai important decat comoara pe care o porti si o simti in burtica ta!

Raluca Onescu

Faire Dodo Maternity Romania


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre