5 mituri despre hainele tale in sarcina, demontate

/ / Modificat: 2017-01-18
5 mituri despre hainele tale in sarcina, demontate

Hainele de gravida au intrat repede in gura targului, care nu a ezitat sa creeze in jurul lor o multime de idei preconcepute ce te pot determina sa faci alegeri gresite, dar si periculoase pentru sanatatea ta. Achizitionarea hainelor pentru perioada de sarcina ar trebui sa fie o placere, nu un chin, iar pentru a te bucura cu adevarat de noile tale tinute sic de gravida, este bine sa ignori urmatoarele mituri lansate in jurul lor!

haine-gravida

Poti imbraca haine normale toata sarcina

Vrei sau nu, la un moment dat, vei fi nevoita sa iti schimbi garderoba si sa dai banii pe achizitionarea unor piese vestimentare de gravida. Burtica in continua crestere te va impiedica sa mai porti bluzita mulata, camasa stramta sau fusta cu talie inalta pe care o adori. Daca garderoba ta actuala nu inglobeaza doar haine lejere si cu 2-3 marimi mai mari, atunci fii pregatita sa faci cateva investitii in haine noi.  

Hainele de gravida sunt o investitie proasta

Investitia in hainele pentru sarcina va merita pe deplin daca optezi pentru modele pe care le vei putea purta si dupa nasterea copilului. Camasile largi, blazerele vaporoase si rochitele baby doll sunt doar cateva dintre piesele vestimentare pe care le poti purta si cu, si fara burtica de gravida.

Unde mai pui ca, dupa nastere, nu iti vei reveni chiar instant la dimensiunile dinainte de sarcina, asa ca toate aceste hainute iti vor fi in continuare de mare folos.

bluza_gravide_lidl

Saptamana aceasta, la Lidl ai bluze cu mesaje personalizate pentru gravide si jeggings cu banda de sustinere a burticii. Profita de preturile speciale!

Trebuie sa porti doar haine inchise la culoare

Din dorinta de a masca mai usor kilogramele acumulate in sarcina, multe gravide fac greseala de a se acoperi din cap pana in picioare si de a purta doar haine inchise la culoare. Esti intr-una dintre cele mai frumoase perioade ale vietii tale, iar bucuria ar trebui sa se reflecte si in hainele pe care le porti.

In plus, chiar daca vei purta negru sau rosu, burtica oricum va iesi in evidenta. Transforma burtica intr-un accesoriu nepretuit al garderobei tale, scotand-o in evidenta cu hainute mulate si culori tari.  

Nu ai voie sa porti tocuri in sarcina

Deja te vezi purtand noua luni doar balerini sau tenisi pe care te vei chinui sa-i asortezi cu hainele care iti plac, nu-i asa? Tocurile nu sunt interzise in sarcina, atat timp cat esti atenta la inaltimea lor. Cele de 10 cm nu sunt o idee "sanatoasa", insa cele de 5 cm isi pot face loc in tinutele tale din perioada de gravida.

Asigura-te ca sunt tocuri groase si ca pantofii sunt de calitate, creati din materiale rezistente, pentru a-ti oferi stabilitatea de care ai nevoie in aceasta perioada.  

Investitia in haine scumpe este o risipa

Din nefericire, calitatea hainelor se reflecta adesea si in pretul lor. Cu cat sunt confectionate din materiale mai bune (naturale, hipoalergenice etc.), cu atat pretul lor este mai mare. Nu face economii cand vine vorba de calitate!

Limiteaza-te la a cumpara cateva piese vestimentare de buna calitate, chiar daca mai scumpe. Asigura-te ca sunt haine versatile, care se preteaza la cat mai multe combinatii si tinute, astfel incat sa iti diversifici mereu garderoba.

Ce alte minciuni sau mituri ai mai auzit in jurul tau cu privire la hainele de gravida? Impartaseste-le cu noi, dar ofera-le mamicilor in devenire si alte trucuri sau sfaturi istete legate de imbracamintea de sarcina, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine gravida Haine sarcina Moda gravide

Articole recomandate

Citeste si despre