Transforma hainele vechi ale copiilor in unele noi

/ / Modificat: 2012-11-06
Transforma hainele vechi ale copiilor in unele noi

Hainele vechi, rupte sau decolorate ale copilului tau se pot transforma in piese vestimentare foarte la moda. Cu putina inspiratie si imaginatie, dar si cu cateva idei creative din partea noastra, ai sansa sa transformi un tricou al copilului intr-o poseta sic pentru fetita ta, sosetele in benzi de mana pentru un sportiv, blugii vechi in scurti si asa mai departe. Iata si alte idei interesante!

Hainute cu petice la moda

Orice tricou, bluza sau rochie care este rupta sau patata poate reveni in sifonierul copilului, daca ai putina imaginatie si un strop de creativitate.

Exista pe piata o multime de accesorii si abtibilduri speciale pentru hainute, care pot acoperi pata sau ruptura hainutei si o pot transforma intr-o versiune mult mai moderna si la moda. Unele dintre aceste accesorii se lipesc, altele se imprima cu fierul de calcat, in timp ce o alta parte dintre ele se cos.

Geanta sau poseta din tricouri si bluze vechi

Gentile din bumbac sunt la moda si foarte practice si se poarta si in randul fetitelor mici, nu doar al femeilor.

Daca micuta ta are tricouri vechi sau bluzite care i-au ramas mici, ia o foarfeca si incepe sa croiesti o geanta tip sacosa pentru fetita ta. Nu trebuie decat sa o cosi pe laturi si sa ii pui un elastic sus, astfel incat sa para ca un rucsacel. Ataseaza-i si un maner sau doua, din acelasi material, in functie de ce model vrei, geanta de umar sau rucsac de spate, si gentuta este gata.

Pantaloni scurti din lungi

In alergatura de colo pana colo a copilului, exista riscul sa isi distruga o multime de perechi de pantaloni si blugi. Daca nu sunt rupti in partea de sus, a buzunarelor si slitului, atunci blugii distrusi se pot transforma in niste pantaloni scurti sic si la moda.

Tot ce trebuie sa faci este sa masori fiecare crac si sa il tai in mod egal. Te poti juca cu modelul pantalonilor. Fie le faci tiv, fie ii franjurezi pe margini sau le atasezi un model special, dupa cum iti place sau dupa preferintele copilului tau.

Blugi rupti in blugi accesorizati

In cazul in care blugii sunt rupti in zona buzunarelor sau in genunchi, dar nu vrei sa ii faci scurti, poti opta pentru o alta varianta de transformare a lor. Pastreaza-i lungi si ataseaza-le tot felul de abtibilduri sau imprimeuri speciale pentru haine. Nu doar ca cel mic va fi la moda, dar va purta si un model de pantalonasi 100% original.

Sosete groase in benzi de mana pentru sportivi

Daca ai un copil sportiv, caruia ii place activitatea fizica, atunci ii vei face o surpriza placuta daca transformi sosetele groase, dar uzate, in niste benzi de mana speciale si personalizate. Daca este fetita, o poti accesoriza cu niste floricele sau alte accesorii dragute.

Bluza sau tricou lung in rochie

Daca ai in garderoba copilului hainute care sunt mari de el, de tip bluza sau tricou ori maieu, le poti transforma in rochite, atasandu-le cordoane sau curele in talie si suflecand manecile sau taindu-le.

De asemenea, bluzele cu maneca lunga se pot transforma in tricouri cu maneca scurta sau maieuri, prin simpla decupare a manecilor.

Dresul colorat in colanti

Copiii rup cel mai adesea dresurile in zona degetelor sau calcaielor. In loc sa arunci acea pereche de dresuri, mai bine incearca sa o transformi in colanti la moda. Cu cat dresul este mai colorat si mai gros, cu atat colantii vor fi mai interesanti si haiosi.

Transformarea hainutelor vechi in unele noi te ajuta nu doar sa reconditionezi garderoba copilului si sa creezi piese vestimentare unice, personalizate, ci si sa economisesti banuti. In plus, poti coopta si copilul sa te ajute in procesul de transformare a lor. In acest fel, isi pune creativitatea si imaginatia la lucru. In plus, va fi fascinat de faptul ca va avea piese vestimentare personalizate.

Tu ai transformat pana acum hainutele vechi ale copilului in modele noi? Mai ai si alte idei in afara celor enumerate mai sus? Spune-ne ce fel de transformari ai facut si ce alte sugestii mai ai in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine copii

Articole recomandate

Citeste si despre