Cum sa alegi pijamalele copilului

/ / Modificat: 2017-01-25
Cum sa alegi pijamalele copilului

Varietatea modelelor de pijamale pentru copii te va surprinde, insa principalele criterii de care trebuie sa tii cont la cumparaturi tin de anotimpul in care sunt purtate - subtiri, de vara si groase, de iarna - materialele din care sunt facute - pentru a nu irita pielea sau a provoca alergii - ori cat de practice sunt - copilul trebuie sa le poata imbraca si dezbraca usor.

pijamale-copii

Modele de sezon

Pijamalele de vara sunt subtiri si formate adesea din pantaloni scurti si maiou sau tricou, iar cele de iarna, din pantaloni lungi si bluzite groase, cu maneca lunga. Nu incurca borcanele si imbraca micutul pe timpul noptii in concordanta cu anotimpul, daca vrei sa se simta confortabil in timpul somnului si sa se odihneasca corespunzator.

Materiale naturale si confortabile

Indiferent ca sunt de iarna sau de toamna, materialele din care sunt confectionate pijamalele trebuie sa fie 100% naturale si sa nu contina textile sintetice si chimicale care ar putea provoca alergii si boli de piele, pe termen lung. Insa si cand vine vorba de materiale naturale, trebuie sa tii cont de temperaturile de afara pentru a selecta textilele in care cel mic se va simti confortabil.

Cel mai potrivit material pentru pijamelele de vara este bumbacul subtire, care permite pielii sa respire si impiedica transpiratia. Chiar daca cel mic transpira pe timpul noptii, bumbacul absoarbe umezeala si previne iritatiile pielii. Pentru pijamalele de iarna, ia in calcul bumbacul gros, fleece-ul sau modelele din flanel, care sunt mai calduroase.

Tot in ceea ce priveste materialele, opteaza pentru modele elastice sau largi, astfel incat copilul sa se simta confortabil in ele, pe timpul noptii. La varste mici, copilul are tendinta de a se misca mult in pat in timpul somnului, de aceea, este nevoie sa fie imbracat in pijamale care sa nu-l incomodeaza.

Atat pantalonii, cat si bluzita de noapte trebuie sa fie largute si sa stea lejer pe el. In locul pantalonilor, poti opta pentru colanti, care sunt elastici, dar numai in anotimpul rece, fiind prea caldurosi pentru sezonul de vara.

Incepand cu 26 ianuarie, la Lidl ai pijamale pentru copii intre 1 si 6 ani, compuse din bluza cu maneca lunga si pantaloni lungi, in cele mai frumoase modele.

pijamale-1-6-ani-lidl

Pijamale practice, usor de purtat

Exista pe piata mai multe modele de pijamale:

din doua bucati (bluza si pantaloni);
tip salopeta (dintr-o bucata);
camasi de noapte.

Intotdeauna trebuie sa ai in vedere modelele practice, cu care copilul se poate imbraca usor. Cele din doua piese sunt considerate cele mai potrivite, dar nici camasile de noapte pentru fetite nu sunt de ignorat, fiind perfecte pentru sezonul calduros.

Salopetele sunt modele mai noi, foarte la moda si haioase, dar mai putin practice, fiind greu de dat jos atunci cand copilul are nevoie la toaleta noaptea. Exista riscul ca, pana le da jos, sa se scape pe el.

Sisteme de prindere

Accesoriile de prindere a pijamalelor - elastic, fermoar, nasturi etc. - sunt alte criterii esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere cand cumperi pijamale. Modelele formate din bluzita care se imbraca pe cap, fara niciun sistem de prindere, si pantalonasi cu elastic sunt cele mai practice.

Insa nici cele cu bluze cu nasturi nu sunt incomode, chiar daca cel mic va avea nevoie de ajutorul tau pentru a le inchide. Poate ca fermoarele se inchid mai usor, insa sunt considerate incomode in timpul noptii, putand deranja copilul cand se intoarce de pe o parte pe alta.  

Masura potrivita

Nu in ultimul rand, marimea conteaza cand vine vorba de pijamale. Ai putea fi tentata sa imbraci copilul si intr-o pijama mai mica sau mai mare, gandindu-te ca daca doarme in ele, nu trebuie sa fie fixe. Daca sunt prea mici, il vor strange si nu se va odihni corespunzator pe timpul noptii.

Daca sunt prea mari ori prea lungi, exista riscul sa se impiedice in ele, sa cada si sa se loveasca. Important este sa ii cumperi pijamale de marime potrivita, in functie de varsta. Daca marimile de pe piata pentru varsta copilului tau nu ii vin, atunci alege-le in functie de inaltime sau greutate.  

Care sunt principalele criterii pe care le ai in vedere cand cumperi pijamale copilului tau? Cat de mult conteaza pretul sau designul, in raport cu materialele din care sunt confectionate? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pijamale copii

Articole recomandate

Citeste si despre