Cum sa alegi dintre modelele de incaltaminte sport pentru copii

/ / Modificat: 2015-10-09
Cum sa alegi dintre modelele de incaltaminte sport pentru copii

Pantofii sport si adidasii pentru copii sunt, probabil, cele mai uzuale si populare incaltari pentru cei mici, tocmai pentru ca micutii sunt agitati, alearga mult si au nevoie de incaltaminte cat mai confortabila.

Parintii considera insa ca este destul de dificil sa aleaga perechea si modelul potrivit, tocmai pentru ca cei mai multi dintre ei isi fac griji in privinta pozitiei de mers a micutilor, care sunt in crestere si au coloana vertebrala si intreg sistemul osos aflat in plina dezvoltare.

De aceea, ne-am gandit sa ii ajutam cu cateva sfaturi pentru a le usura aceasta misiune: 

1. In primul rand, modelele potrivite de adidasi pentru copilul tau sunt cele cu talpa ortopedica - acestea indreapta mersul si nu pun presiune asupra coloanei vertebrale aflata in crestere.

2. In al doilea rand, parintii trebuie sa evite cu orice pret sa le achizitioneze celor mici adidasi cu talpa plata. Acestia nu sunt cea mai buna alternativa nici pentru adulti, pentru ca purtati pe perioade lungi de timp pot tasa vertebrele si genera astfel spondiloze si hernii, iar pentru copii sunt de-a dreptul periculoase.

3. Alegerea marimii potrivite este, de asemenea, extrem de importanta. Adidasii pentru copii trebuie alesi cu cel putin o jumatate de numar mai mari, dar niciodata cu mai mult de un numar. Acestia trebuie sa fie confortabili si lejeri, dar totodata sa se fixeze bine pe laba piciorului micutilor.

blue_samba

4. Un alt aspect important, pe langa alegerea calapodului potrivit si a flexibilitatii optime a talpii, este amortizarea socurilor din timpul mersului. Companiile producatoare de adidasi pentru copii au scos pe piata modele cu pernute de aer, care usureaza mersul si atenueaza socurile ce pot afecta sistemul osos.

5. Nu in ultimul rand, este foarte important sa ii oferi copilului tau perechea de adidasi pentru fiecare anotimp. Alege-i unii impermeabili si mai inalti in sezonul rece si altii mai decupati si eventual dotati cu gauri de aerisire in perioada primaverii si a verii. 

Unul dintre modelele apreciate in acest an au fost si Adidas Chaos, Nike Priority, Adidas Duramo, dar si modelul New Balance 574.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incaltaminte copii

Articole recomandate

Citeste si despre