Cum innoiesti garderoba de scoala a copilului cu bani putini? Solutii la indemana ta!

/ / Modificat: 2017-09-06
Cum innoiesti garderoba de scoala a copilului cu bani putini? Solutii la indemana ta!

Intoarcerea la scoala inseamna, pe langa emotii si noi provocari, un nou prilej pentru cumparaturi. Copiii, oricat de mici sau mari, isi schimba preferintele de la an la an, asta daca nu mai punem la socoteala faptul ca sunt intr-o continua crestere, de ne lasa uneori senzatia ca "cresc intr-un an cat altii in 10". Si cum ei isi schimba preferintele sau cresc, pe langa achizitia de rechizite si ghiozdan, devine necesar sa schimbam si garderoba, poate nu in totalitate, dar o mare parte din ea.

In ziua de azi copiii nu mai poarta uniforma scolara. Fiecare institutie de invatamant alege o tinuta potrivita, clasica, impusa elevilor. La multe scoli intalnim deja celebra vesta cu emblema scolii, completata cu camasa alba si pantalon/fusta de culoare inchisa, tinute clasice si in culori netipatoare.

Iata cateva idei despre cum poti completa garderoba copilului cu un buget restrans:

• Cea mai ieftina solutie este sa fii…prevazator! In perioadele de soldare (iarna-vara) poti cumpara la preturi foarte mici piese vestimentare pentru garderoba copilului. Daca cumperi la sfarsitul sezonului de toamna-iarna, cheia este sa fii atenta sa cumperi o masura mai mare, pentru a te asigura ca ii vor veni in urmatorul sezon. Si uite asa, cumperi in ianuarie si folosesti in… septembrie!

• Nu cumpara haine care vin "la fix" copilului, pe cat posibil ia-le un pic mari, in asa fel incat sa ii vina mai mult timp. Ca idee, de obicei marimile englezesti sunt un pic mai mari decat cele cu care esti obisnuita si sunt cateva magazine ce comercializeaza produse de acest fel si in Romania. De regula, ele pot fi purtare mai mult, avand o croiala care se potriveste copilului pentru varsta inscrisa pe eticheta, dar care sigur ii vor veni si peste masura respectiva.

De unde cumparam haine ieftine pentru copii?

Daca esti deschisa la ideea ca cel mic sa poarte hainute ce nu sunt noi, dar sunt in stare f buna sau au eticheta, dar nu le cumperi din magazin, exista cateva alternative:

• In ultimii ani s-a perpetuat si in Romania conceptul de "yard sale", intamplator sau nu, poti gasi piese vestimentare de calitate, la un pret foarte scazut. Poate fi vorba atat de haine purtate foarte putin si pastrate foarte bine, cat si chiar de hainute noi, uitate prin dulap dupa ce au fost cumparate, sau care s-au dovedit a nu fi pe placul copilului si astfel mamica le vinde.

• Pe internet se pot gasi grupuri dedicate pentru mamici care cumpara sau vand hainute si alte produse pentru copii. In functie de preferinte si de bugetul disponibil, cauta si este imposibil sa nu gasesti ceva pe gustul tau, care sa se plieze necesitatilor copilului.

• La randul tau, poti profita de prezenta pe aceste grupuri si sa vinzi ce i-a ramas mic copilului tau. Banutii se aduna si ii poti folosi pentru a improspata garderoba copilului inainte de inceperea scolii.

• Vrei sa iti responsabilizezi copilul si sa il faci sa aprecieze valoarea banilor? A vazut o geaca pe care trebuie neaparat sa o aiba, dar pretul este ceva mai ridicat decat ai fi dispusa sa cheltui, dat fiind ca sunt atatea care trebuie cumparate? Indeamna-l sa apeleze la pusculita personala pentru o parte din suma, in acest fel, pe langa faptul ca va fi multumit ca a obtinut ce si-a dorit, va aprecia mai mult lucrul respectiv stiind ca a contribuit si el la achizitionarea lui.

• Profita de ofertele "Back to school" existente in magazine in perioada premergatoare inceperii anului scolar, si achizitioneaza la preturi reduse piese vestimentare potrivite pentru scoala. Daca ajungi pe ultima suta de metri s-ar putea sa nu mai gasesti toate marimile pe stoc, insa preturile vor fi si mai scazute… cam ca la brazii de Craciun cumparati chiar in Ajun!

Indiferent ce varianta din cele de mai sus este pe placul tau, sau daca ti-ai facut alte planuri in ceea ce priveste achizitia de haine pentru scoala, da-i ocazia copilului tau sa aleaga si el ceva nou. Fie ca este vorba despre un tricou, un ghiozdan, o geaca sau orice altceva, faptul ca a fost implicat in alergatura de dinainte de scoala il va ajuta sa intre in starea de spirit necesara si il va entuziasma in legatura cu intoarcerea la scoala. Daca este vorba de un copil ce intra pentru prima oara pe bancile scolii, cu atat mai mult!

Si nu uita! Cumparaturile in afara sezonului si atentia asupra chilipirurilor pe tot parcursul anului, te vor ajuta cu siguranta sa imbraci copilul pentru urmatorul an scolar. De ce sa le cumperi pe toate odata, cand poti cumpara cate un obiect vestimentar cand se iveste o oportunitate ce nu trebuie ratata?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine scoala copii Cumparaturi scoala copii Haine copii

Articole recomandate

Citeste si despre