Cum sa alegi si sa porti corsetele modelatoare?

/ / Modificat: 2014-03-07
Cum sa alegi si sa porti corsetele modelatoare?

Corsetele modelatoare, denumite si corsete de slabit, sunt produse inovatoare in domeniul remodelarii corporale sau redefinirii siluetei. Corsetul te ajuta sa arati senzational in cele mai indraznete tinute, inca de la prima purtare, in acelasi timp in care "lucreaza" la combaterea celulitei si arderea grasimilor. Pentru a obtine o silueta de invidiat, este important sa stii sa alegi un corset modelator potrivit pentru nevoile tale, dar si sa il porti corect!

Cum alegi corsetul modelator?

Corsetul modelator se gaseste pe piata intr-o gama variata de modele, masuri si materiale, astfel incat sa se adapteze formelor diferite ale corpului si necesitatilor fiecarei persoane in parte.

Masura potrivita a corsetului modelator

Pentru a beneficia de toate avantajele purtarii corsetului modelator, este important sa alegi, in primul rand, masura potrivita pentru tine. Producatorii ofera masuri de la S la XXL, astfel incat fiecare femeie sa poata purta un astfel de accesoriu vestimentar modelator. Specialistii sustin ca, pentru a obtine rezultate mai bune si un aspect mai placut al corpului intr-o rochie mulata, femeile au tendinta de a alege masuri mai mici decat au nevoie, chiar daca se simt inconfortabil si neplacut in ele.

Atunci cand optezi pentru o masura mai mica, nu faci decat sa creezi un aspect si mai inestetic corpului. Acesta te strange foarte tare si exista riscul ca anumite portiuni de piele sa iasa din corset ori sa se formeze colacei. In loc sa imbunatateasca aspectul corporal, nu face decat sa scoata in evidenta, si mai mult, imperfectiunile.

In plus, medicii sustin ca purtarea unui corset modelator prea stramt nu creste eficacitatea produsului, ci doar riscul aparitiei problemelor de sanatate. Din cauza efectului compresiv puternic, exista pericolul unei presiuni prea mari asupra organelor si nervilor si al aparitiei unor afectiuni nedorite. Apar amorteli si furnicaturi locale, cauzate de presiunea asupra nervilor, care impiedica circulatia normala a sangelui. In cazul in care nu stii ce masura sa-ti alegi pentru corset, cere sfatul unui specialist sau al unei vanzatoare dintr-un magazin de specialitate.  

Materialul corsetului

Dupa stabilirea masurii potrivite, important este sa alegi un corset dintr-un material de calitate, care sa-i asigure durabilitatea, intrucat acesta trebuie purtat zilnic. Corsetul trebuie sa fie fabricat din microfibre elastice si flexibile, care sa iti permita libertatea de miscare si sa iti ofere confort in timpul purtarii. In plus, materialele de calitate permit pielii sa respire, astfel incat sa previna transpiratia abundenta si efectele neplacute ale acesteia asupra sanatatii pielii.  

Forma sau modelul corsetului

Corsetele modelatoare se gasesc in magazine in diferite nuante si modele. Forma clasica a corsetului este de chilot cu talie inalta, pana la nivelul bustului, insa exista si alte modele, in functie de nevoile tale si de zonele problematice ale corpului. In ceea ce priveste modelul potrivit pentru tine, ai de ales intre:

  • corsete intregi, acopera o mare parte din corp si picioare;
  • tip pantaloni trei sferturi - acopera talia, coapsele si picioarele pana la genunchi sau glezne;
  • tip pantalon scurt - acopera doar talia, posteriorul si foarte putin din picioare;
  • tip chilot sau slip - acopera doar talia si posteriorul.

Cum se poarta un corset modelator?

Corsetul modelator trebuie purtat zilnic, pe sub orice fel de tinuta, indiferent ca este vorba de fuste, pantaloni, bluze sau rochii. Corsetul este confortabil in timpul purtarii, astfel ca majoritatea persoanelor nici nu realizeaza ca il poarta.

In cazul in care simti ca te strange prea tare sau te incomodeaza pe sub haine, este posibil sa-ti fi luat o masura prea mica. Cere sfatul unui specialist, pentru a te asigura ca ti-ai cumparat corsetul potrivit.

Atentie, pe masura ce slabesti si iti redefinesti silueta, este posibil sa fie nevoie sa schimbi masura cu una mai mica, pentru a continua procesul de remodelare corporala inceput.

Beneficiile purtarii unui corset modelator

Corsetul modelator reprezinta o metoda confortabila si la indemana care te ajuta sa slabesti si sa iti remodelezi silueta. Actioneaza in toate zonele cu probleme ale corpului - picioare, talie, fese, sani etc. - fara ca tu sa depui un efort special in acest sens. In plus, purtarea corsetului prezinta avantaje imediate, datorita faptului ca iti ofera un aspect corporal armonios, la fiecare purtare.

Ascunde imperfectiunile corpului, astfel incat tu sa poti purta rochii, bluze si pantaloni mulati, fara a-ti scoate in evidenta colaceii si straturile adipoase inestetice. Efectul estetic imediat este dat de efectul compresiv al corsetului, care sustine si ridica formele corpului, astfel incat sa para tonifiate si ferme prin orice obiect vestimentar.

In prima faza, ofera doar iluzia optica a slabirii, insa pe masura purtarii lui, formele incep sa se remodeleze, pentru ca in scurt timp, sa poti renunta complet la el. Corsetul modelator ajuta, inainte de orice, la redefinirea taliei, prin arderea grasimilor abdominale, dar si la indepartarea celulitei.

Prin compresie si micromasaj, pielea si straturile adipoase se retrag si ajuta corpul sa revina la forma de dinainte de ingrasare. Pe langa faptul ca aplatizeaza abdomenul, corsetul modelator are si un efect natural de lifting asupra feselor, reducand astfel necesitatea interventiilor chirurgicale de ordin estetic.

Poate fi folosit cu succes si in recuperarea dupa anumite interventii chirurgicale estetice sau de alta natura, datorita faptului ca grabeste vindecarea, imbunatateste circulatia sangelui si permite revenirea rapida la activitatile cotidiene.

Tu ai incercat vreodata sa porti un corset modelator pentru a-ti redefini silueta? Ai obtinut rezultatele dorite? Mai cunosti si alte informatii pretioase pe care este bine sa le stie cele care doresc sa-si achizitioneze un astfel de produs? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre