Sfaturi pentru tatici cand raman acasa cu copilul bolnav

/ / Modificat: 2017-09-18
Sfaturi pentru tatici cand raman acasa cu copilul bolnav

Atunci cand ai copii, acestia se vor imbolnavi in mod inevitabil si nu vei mai putea sa ii duci la cresa, la gradinita sau la scoala. In cazul in care atat mama, cat si tatal lucreaza, acestia vor trebui sa faca cu randul si sa stea acasa pentru a avea grija de cei mici. Unii tatici se pot simti coplesiti de situatie, nestiind prin ce metode sa le aline durerea copiilor.

Iata cateva sugestii simple, pe care orice tatic le poate pune in practica atunci cand copilul este bolnav:

Sosete calde cu orez pentru calmarea durerilor

Poti alina durerea celor mici intr-un mod extrem de simplu, fara a apela la analgezice. Ia o soseta din bumbac, curata si umple-o cu 150-200 de grame de orez nefiert. Leaga bine soseta, astfel incat orezul sa nu se verse din ea si bag-o pentru 2 minute la cuptorul cu microunde. Inainte sa i-o dai celui mic, verifica sa nu fie prea fierbinte. In general, sosetele cu orez bagate la microunde raman calde pentru o ora, maximum doua.

Cuburi din fructe congelate pentru gatul inflamat

Paradoxal, cuburile din fructe congelate pot ameliora durerile de gat. Pentru a le prepara, spala bine mai multe fructe proaspete, taie-le in bucati si curata-le bine de samburi sau codite. Pune apoi bucatile de fructe in blender si mixeaza-le. Compozitia astfel obtinuta se toarna in tavite pentru gheata si se pune la congelator pentru cel putin 3 ore, pana cand cuburile devin solide. Daca nu ai fructe proaspete in casa, poti utiliza orice suc de fructe.

Odata ce inghetata e gata, scoate cuburile de fructe din congelator si lasa-le putin sa se topeasca, la temperatura camerei, inainte de a-l servi pe cel mic. Inghetata topita e preferata copiilor cu durere in gat.

O baie cu aburi pentru decongestionarea cailor respiratorii

Pentru a ameliora congestia nazala, deschide robinetul de apa calda, da drumul la dus si lasa apa fierbinte sa curga, pana cand baia se umple cu aburi. Stai apoi cu cel mic in baie si supravegheaza-l, ca nu cumva copilul sa intre in contact cu apa fierbinte si sa se opareasca. O alta metoda este sa umpli chiuveta de la baie cu apa fierbinte si sa rogi copilul sa inspire aburii, stand aplecat deasupra chiuvetei, cu un prosop deasupra capului.

Bauturi si deserturi caldute pentru durerile de burtica

Incalzeste un pahar cu suc de mere si pune deasupra putina scortisoara. Pentru un plus de gust, poti sa pui in cidrul cald de mere si un betisor de scortisoara. Aceasta bautura are darul de calma gatul inflamat si de a deschide caile respiratorii. Inainte sa ii servesti bautura copilului, nu uita sa scoti betisorul de scortisoara din pahar.

Mai poti prepara un ceai din foi de ceapa, indulcit cu miere. Fierbe doua cepe intregi, cu tot cu foi, la foc mic, timp de 5 minute, apoi acopera ceaiul si lasa-l sa se raceasca. Cand infuzia este gata, strecoara ceaiul, indulceste-l cu miere si da-i-l copilului sa il bea pe stomacul gol.

O alta reteta este cea pe baza de paste. In timp ce majoritatea copiilor nu au pofta de mancare atunci cand sunt raciti sau au dureri de burta, un castron cu taitei calzi, un pic de unt topit si branza rasa ii va face sa chicoteasca.

Mar copt cu miere pentru tratarea rosului in gat

Aceasta reteta are mare succes la copii. Modul de preparare este foarte simplu: coace merele, curata-le de cotor si coaja, lasa-le sa se raceasca putin si adauga apoi miere deasupra.

Cartof ras pentru reducerea inflamatiei si usurarea simptomelor

Ia un cartof, curata-l de coaja si rade-l apoi pe razatoarea cu ochii mari. Asaza flugi de cartof obtinuti in sir lung, de 10 cm, pe o fasa din material textil, suficient de lunga pentru a putea fi legata in jurul gatului copilului. Compresa cu cartofi se tine la gat de seara pana dimineata.

Cum sa scazi febra copilului

Atunci cand cel mic are febra, nu-l baga sub paturi calduroase si nici nu-i da haine suplimentare. Febra poate sa creasca mai mult, daca micutul este infofolit. Imbraca-l lejer, cu haine usoare, adecvate temperaturii din camera. Da-i o singura patura usoara pentru somn. Ideal este sa pastrezi in camera o temperatura constanta, astfel incat sa nu fie nici prea rece nici prea cald.

Da-i o doza de paracetamol sau de ibuprofen, pentru a-i scadea febra. Inainte de administrarea medicamentului, citeste cu atentie indicatiile pentru dozare, in functie de greutatea copilului. Dupa ce febra a scazut, fai o baie mai rece, pentru a ajuta la inlaturarea completa a temperaturii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sfaturi copil bolnav Tata crestere copil Afectiune tatici copii

Articole recomandate

Citeste si despre