8 activitati tata-copil

/ / Modificat: 2013-06-12
8 activitati tata-copil

Timpul pe care tatal il petrece cu copilul si activitatile sau jocurile pe care le intreprind impreuna contribuie din plin la intarirea relatiei parinte-copil, dar si la dezvoltarea armonioasa si frumoasa a prichindelului. In conditiile in care taticii au tendinta de a petrece mai putin timp cu copiii decat mamicile, iata cateva activitati distractive si educative pe care taticul le poate realiza impreuna cu cel mic si de care isi vor aduce mereu aminte cu placere si nostalgie, peste ani!

Drumetii sau excursii in aer liber

Excursia de 2-3 zile cu taticul, in aer liber, este o traditie frecvent intalnita in cultura americana printre parinti. A fost preluata in tot mai multe culturi si stiluri parentale si a devenit una dintre acele activitati unice tata-copil si foarte educative pentru cel mic.

Asadar, programeaza o excursie de weekend in mijlocul naturii, alaturi de prichindelul tau. Puteti petrece noptile la cort, aduna lemne si realiza un foc de tabara sau gati in mijlocul naturii. Puteti intreprinde o multime de activitati din care copilul poate invata lucruri utile in dezvoltarea si educatia lui.

In plus, ii ofera sansa taticului de a purta discutii sincere si deschise cu copilul si de a-i oferi sfaturi parintesti importante.  

La pescuit

Asemanator cu excursia in mijlocul naturii, mersul la pescuit impreuna cu copilul reprezinta o alta activitate tata-copil foarte distractiva si educativa. Desi este o activitate preferata mai mult de baietei, nici fetitele nu se dau in laturi de la a participa la aruncarea unditelor, pregatirea momelii si prinderea pestisorilor. Este o activitate care invata copilul sa aiba rabdare, dar care ii dezvolta si indemanarea.

Plimbarile cu bicicleta

Daca taticului ii place sa mearga foarte mult cu bicicleta prin parcuri, sugereaza-i sa-i lanseze o invitatie si copilului. Pot fi unele dintre acele momente pe care le pot petrece impreuna si din care relatia lor poate avea foarte mult de beneficiat. In plus, mersul cu bicicleta este una dintre principalele metode prin care incurajezi copilul sa se mentina in forma si sa stea departe de dependenta de calculator sau televizor.  

Jocurile de rol

Jocurile de rol ofera taticului si copilului o gama variata de personaje in care s-ar putea transpune pentru a interpreta diverse roluri. Pot deveni personaje sportive, de desene animate sau de film ori pot intra in pielea doctorului si a pacientului, a profesorului si elevului etc. Din toate aceste jocuri, copilul invata lucruri utile pentru educatie, dar petrece si un timp de calitate cu parintele sau.  

Participarea la un meci de fotbal, baschet, handbal etc.

Nu trebuie sa treaca copilaria micutului tau si sa nu fi mers macar o data cu tatal lui la un meci de fotbal sau la o alta activitate sportiva. Este o experienta inedita si fascinanta pentru cel mic, pe care nu o va uita niciodata.  

Picnic la iarba verde

Un alt tip de activitate in aer liber care va apropia mai mult tatal de copil este picnicul. Pregatiti un cosulet special cu bunatati, mergeti intr-un parc sau intr-o zona special amenajata pentru astfel de activitati si bucurati-va de momente frumoase impreuna pentru a va descoperi si cunoaste mai bine unul pe celalalt.

Un meci de fotbal, baschet etc.

Taticul poate provoca prichindelul la un meci de fotbal sau de baschet, pentru a face putina miscare impreuna, dar si pentru a se destinde un pic. Este o activitate mai "barbateasca", pe care taticii prefera sa o faca cu baieteii, insa daca fetita ta este sportiva din fire, nu ezita sa ii propui taticului sa o coopteze la un meci.

Spalarea masinii sau pregatirea gratarului

Implicarea copilului in spalarea masinii sau in prepararea gratarului reprezinta alte ocazii pentru tatic de a petrece timp de calitate impreuna cu copilul. In plus, cei doi imbina utilul cu placutul si... relaxarea! Pe de-o parte, taticul spala masina sau prepara pranzul sau cina, dar se bucura si de momente unice in compania prichindelului lui, oferindu-i ocazia de a-l cunoaste mai bine sau de a se apropia mai mult de el.

Mai cunosti si alte activitati relaxante si distractive pe care taticii le pot realiza impreuna cu copiii? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati tata copil Relatie tata copil Activitati distractive copii Relatie parinti copii

Articole recomandate

Citeste si despre