Interviu: Catrinel Sandu, mamica pentru a doua oara

/ / Modificat: 2013-02-11
Interviu: Catrinel Sandu, mamica pentru a doua oara

Am stat de vorba cu Catrinel Sandu, mamica implinita a doua fetite frumoase pe care le creste cu drag alaturi de sotul ei, Gabriel Trifu, in Statele Unite ale Americii, acolo unde s-au stabilit in urma cu cativa ani.

Regasiti, in randurile de mai jos, raspunsurile unei mamici fericite.

Copilul.ro: Esti mamica a doua fetite superbe cu nume care rimeaza, Sara si Lara. Cum a reactionat Sara la aflarea vestii ca va avea o surioara?

Catrinel Sandu: Sara a fost cea mai fericita, ea si-a dorit foarte tare sa aiba o surioara, nu fratior [zambeste]. De cand eram insarcinata statea cu manuta pe burtica non-stop, ma pupa pe burtica si dimineata  si seara, ma intreba tot timpul ce face bebe, daca da din picioruse. Dupa ce s-a nascut, a stat tot timpul langa Lara.  Ma ajuta la schimbat, la imbracat, plimba caruciorul, este extrem de apropiata de bebe.

Copilul.ro: Cum ai pregatit-o pe Sara pentru schimbarile ce vor avea loc in viata voastra dupa venirea pe lume a mezinei?

Catrinel: Am incercat sa ii explicam in asa fel incat sa inteleaga ce schimbari vor aparea o data cu venirea pe lume a surorii ei, dar am avut noroc ca era foarte entuziasmata si isi dorea foarte mult o surioara.

In egala masura am incercat si incercam si acum sa ii acordam aceeasi atentie si sa facem cam aceleasi lucruri ca si pana acum pentru ca ea sa nu simta nici un fel de respingere sau gelozie.

Mergem la restaurant doar noi trei, ea are aceleasi activitati ca si pana acum, primeste la fel de multe cadouri si culmea, cand  cumparam ceva pentru ea ne intreaba daca luam ceva si pentru bebe.

Copilul.ro: Cum a fost sarcina aceasta? Ai avut greturi, pofte?

Catrinel: Sarcina a fost mai grea in prima si ultima parte fata de prima sarcina. La inceputul sarcinii, am avut greturi in primele 2 luni, am fost norocoasa si nu am avut pofte deloc, dar a fost diferit poate si din cauza faptului ca, avand-o pe Sara, nu am avut timp de mine, fiind nevoita sa fac totul pe fuga. Parca mi s-a parut mai scurta sarcina asta, te bucuri altfel de sarcina a doua oara!

Copilul.ro: Cum te-ai pregatit pentru nastere? Ai facut cursuri pentru viitoarele mamici?

Catrinel: La prima sarcina cu Sara am citit foarte mult, m-am informat, asa ca a doua oara am fost pregatita. Am fost mult mai relaxata la a doua sarcina si totul a trecut altfel!

Copilul.ro: Nu pot rata ocazia de a-i ura Larei "La multi ani!", pentru ca tocmai a implinit o lunita si voi profita de ocazie sa te intreb daca in tot acest interval Sara chiar nu a fost geloasa?

Catrinel: Cum iti povesteam, nu a fost deloc deloc geloasa, dimpotriva este prea iubitoare - o sufoca [rade] si totul trebuie facut si cu bebe.  O prezinta tuturor pe sora ei Lara. La gradi toti au aflat de Lara, le povesteste, le arata poze, este inebunita dupa ea.  Sper sa fie asa si cand va fi mare!

catrinel-fetitele 

Copilul.ro: Daca te-ai confrunta cu astfel de episoade, cum ai gestiona situatia?

Catrinel: Pana acum nu s-a intamplat si, la cum se comporta Sara, nici nu cred ca se va intampla, dar si noi incercam sa evitam pe cat posibil astfel de situatii, incercand sa nu schimbam prea multe in viata ei si sa ii acordam aceeasi atentie ca si pana acum.

Copilul.ro: Esti intr-o forma de invidiat, spune-ne despre dieta pe care ai abordat-o in timpul sarcinii si dupa nastere!

Catrinel: Nu am tinut nicio dieta, nici in timpul sarcinii si nici dupa. Am avut norocul sa ma ingras la prima sarcina 13 kg, iar la a doua 14 kg. Am mancat tot ce am simtit ca vreau sa mananc si pot spune ca la prima sarcina am avut mult mai multa grija de mine: odihna, fructe etc. De data aceasta timpul nu mi-a mai permis acelasi lucru, avand-o pe Sara. Mancam cand manca ea, nu m-am odihnit suficient, am fost foarte activa. Cand ai inca un copil este dificil, nu mai poti sa te ocupi de tine.

Dupa ce am nascut, am scapat foarte repede de kg,  momentan, la o luna dupa nastere, am mai ramas cu 3 kg in plus. Incerc sa mananc cat mai sanatos si pentru ca alaptez si trebuie sa evit anumite mancaruri.

Ma hidratez foarte bine, beau foarte multe compoturi si ceaiuri. Deocamdata nu fac exercitii fizice pentru ca am nascut prin cezariana si nu am voie. Ma ocup de amandoua si asta ma tine in forma! [zambeste]

Copilul.ro: Iti doresti si un baietel? Mai ai in plan si un al treilea copil?

Catrinel: Mi-am dorit foarte mult un baiat, dar iti spun cu mana pe inima ca sunt cea mai fericita mamica de fete si imi doresc sa fie cele mai bune prietene si sa se ajute toata viata. Eu am suferit pentru ca nu am frati sau surori, iar, pentru ca sunt fete, cred ca vor avea o relatie si o complicitate speciala!

Cred ca ne vom opri aici, suntem extrem de fericiti si impliniti cu Sara si Lara [zambeste], iar tati este cel foarte bucuros pentru ca "are trei printese", cum ii place lui sa spuna [rade].

fam-trifu

Copilul.ro: Printre cititoarele noastre se numara foarte multe mamici si viitoare mamici care sunt stabilite in strainatate. Imi imaginez ca este foarte greu sa faci fata la toate schimbarile ce survin o data cu sarcina si nasterea departe de casa si de parinti, care pot fi un real sprijin in aceasta perioada. Tu cum te-ai descurcat in perioadele in care parintii tai erau in Romania?

Catrinel: Nu este usor sa fii departe de casa, de familie si prieteni. Noi chiar nu avem pe nimeni aici, dar ne-am descurcat si lucrul aceasta ne-a unit si mai mult. Ne-am impartit foarte bine si indatoririle de parinti pentru ca totul sa fie bine. Nu am avut pe nimeni care sa stea cu Sara aici, tocmai de aceea a fost tot timpul cu noi peste tot si este extrem de apropiata de noi.

Parintii mei vin aici o data pe an pentru cateva luni si sunt de un real ajutor. Si acum sunt aici, au venit cu o luna inainte sa nasc si vor fi aici inca 2 luni. In restul timpului sper ca ne vom descurca la fel de bine ca si pana acum, chiar daca doi copii te solicita mult mai mult.

Sara merge la gradinita deci diminetiile vor fi dedicate Larei, iar dupa-amiaza, cand vine ea, pana seara, vom incerca sa ne descurcam impreuna. Avem si noroc de doi copii cuminti si veseli care fac ca totul sa fie frumos [zambeste] chiar daca este greu sa fii singur.

Nici eu, nici Gabi nu avem incredere sa le lasam in grija altcuiva, cu exceptia parintilor nostri. Ne chinuim putin acum la inceput, dar timpul trece repede, cresc si totul va fi mai usor. Incercam sa ne bucuram de aceste momente si clipe unice cu care nu te mai intalnesti!

Copilul.ro: Iti multumesc mult! Succes si toate cele bune fetelor tale dragi!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Interviu copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre