Pantofiorii cu poveste

/ / Modificat: 2012-06-28
Pantofiorii cu poveste

"Pantofiorii cu poveste", concursul desfasurat pe site-ul Copilul.ro, a fost prilejuit de campania caritabila "Copii pentru copii". Un cadrul acestei campanii, intre 18 mai si 10 iunie 2012, toti parintii au putut dona pantofiorii ramasi mici copiilor lor. Pantofii donati in timpul campaniei au fost triati, igienizati si reconditionati, iar in final au plecat catre copiii aflati in grija asociatiei "Ana si Copiii" din Bucuresti, asociatie care deruleaza programe menite sa impiedice abandonul scolar si familial.

Cele mai frumoase povesti cu si despre pantofiori, postate in topicul de concurs, le gasiti mai jos.

Povestea pantofiorilor lui Dani

„Cu doi ani in urma am mers la un magazin de incaltaminte cu cei doi fii ai mei (cel de-al treilea s-a nascut anul acesta in ianuarie), unde ne-am pus pe probat sandalute din zecile de perechi disponibile!


Seba, baietelul cel mare, nu este foarte pretentios la modele, atata timp cat ii sunt comode. Si-a gasit sandalutele preferate intr un timp relativ scurt, dar Dani era complet nehotarat: "asta-i ulata, asta nu ale culoale buna .... gata, mami, am gasit plefelata mea !"


Am crezut ca lesin de ras initial - copilul meu gasise pe un raft o pereche de sandalute albe, cu o floricica si o buburuza in mijlocul acelei floricele. Intr-adevar erau foarte frumoase, dar erau de FETITE! Nu am mai avut cu cine vorbi, nu a mai vrut proba nici o pereche, ca acelea sunt preferatele lui ca si ce daca el este baiat, ce? El nu poate avea buburuze pe sandalute?


Din pacate am sperat ca il pot convinge sa ne intoarcem in alta zi si sa probam alte sandalute potrivite unui baietel de 3 ani, dar nu am avut pe cine. Cu chiu cu vai dupa o saptamana am reusit sa il conving sa probeze o pereche de sandalute foarte frumoase, care-i veneau foarte bine si pe care i le-am si cumparat. Dar el "nu si nu", el vroia sandalutele cu buburuza. Mami inventiva pana la capat si miloasa cum sunt, ce credeti ca am facut? Am mers si am cumparat o pereche de sandalute cu floricele si buburuze, am dezlipit buburuzele de pe acelea si i le-am atasat sandalutelor lui de baietel.


Asa am reusit sa imi incalt si eu acum 2 ani copilul in sandale!" - poveste scrisa de mary21sep

Povestea pantofiorilor Rebecai

"Incepem noi, deoarece chiar avem o problema cu asa ceva. Rebeca a primit de la bunica ei, care locuieste de cativa ani in alta tara, niste pantofiori de lac negri, cu o finuta si comoda baretuta si in varf cu multe bilute (gen margelute). I-a purtat cam 4 luni, apoi - inevitabil - i-au ramas micuti. Acum ii tine alaturi de jucarii intr-un dulapior.

Este foarte atasata de ei deoarece sunt de la bunica ei "dlaga", mamaie Lidia, pe care a vazut-o doar de 3 ori fata in fata. O data la 2-3 zile o vede pe web cam si efectiv o vad cum tremura de emotie cand o vede; de fiecare data ii arata pantofiorii : "uite, sunt culati, i-am lustuit cu calpa", ii spune. O iubeste foarte mult si aprecieaza tot ce-i trimite - ce-i drept nu-i trimite des, ci doar la ocazii - mai ales ca Rebeca este foarte cocheta si innebunita dupa pantofiori in mod deosebit.


Chiar am vorbit cu un psiholog daca este normal sa se ataseze de o pereche de pantofiori, dar acesta mi-a explicat ca nu e nicio problema, ca este normal, deoarece astfel ea se simte aproape de bunica ei." - poveste scrisa de cryssa

Povestea pantofiorilor lui Razvan

"Intr-o zi frumoasa de primavara, Razvan, un baietel de 6 anisori, se intorcea de la gradinita insotit de tatal sau. Drumul spre casa i se parea atat de lung si el era atat de obosit.


- Tati, de ce nu locuim noi mai aproape de gradinita? Ma dor picioarele si sunt obosit. Oare mami a ajuns deja acasa?
-Mai avem putin, imediat ajungem! Mami cred ca a pregatit deja masa. Ne asteapta!

Dar Razvan stie foarte bine drumul spre casa si... mai aveau jumatate de drum de parcurs. Baiatul ofteaza si se imbarbateaza sa paseasca mai repede in ciuda pantofilor care pareau din ce in ce mai grei. Trec prin fata acelor magazine in fiecare zi si Razvan mereu se opreste sa priveasca prin geamurile mari. Astazi au facut la fel. Si-a lipit nasucul de vitrina mare si a ramas nemiscat pentru cateva secunde.
- Tati! uite ce pantofi frumosi!


Tata se apropie de vitrina si zareste o pereche de pantofiori sport albastri.
- Da sunt foarte frumosi!
- As vrea sa-i probez.
Si uite asa au intrat in magazin sa probeze pantofii si dupa cateva minute si-au reluat drumul spre casa. Razvan este vesel acum. Cativa pasi si iar priveste in jos spre pantofi. CE sa vezi! O pereche de pantofi sport, cu scai, albastri, au luat locul pantofilor cei vechi. Drumul pana acasa unde mama ii astepta cu masa pusa, i s-a parut foarte scurt.


- Mami! Mami! Uite ce mi-a cumparat tata! Nu-i asa ca sunt frumosi?
- Vai, Razvan, dar ce pantofi frumosi ai!!
- Da! spuse baiatul mandru, sunt frumosi, usori si acum nu mai transpir la degetele.

Din acea zi Razvan nu s-a mai despartit de pantofii lui preferati, ii curata singurel si de fiecare data cand se descalta, ii aseaza frumos la usa. Ii iubeste atat de mult incat ar si dormi incaltat cu ei. De ce ii iubeste? Pentru ca au scai si nu mai trebuie sa se chinuie cu sireturile, pentru ca sunt usori, pentru ca sunt albastri, pentru ca i-a ales ei, pentru ca i-a cumparat tati. Are o mie de motive sa-i iubeasca si eu nu pot decat sa ma bucur ca tine atat de mult la lucrusoarele lui.” - poveste scrisa de mamamia1

Povestea pantofiorilor Sarei

"O fetita plina de energie, cu fata senina ca o zi perfecta de vara, cu atitudine ghidusa, care "navigheaza" de dimineata pana seara fara pic de oboseala printre jucarii ... asta este fetita noastra, Sofia.

Bunica Maria a impletit cu dragoste si pasiune cei mai calzi, moi si comozi botosei din mohair pufos, primele incaltari de care nu se poate desparti nici acum la varsta de 2 ani si care poate o vor insoti toata viata in suflet si ii vor aminti de magia si confortul copilariei.


Botoseii au ramas de mult timp mici, dar prezenta lor in patut si in gentuta pentru parc este atat de importanta, incat fara ei nu poate merge nici la plimbare si nici la culcare :)
Crestem si ne indreptam cu pasi repezi catre o noua etapa frumoasa in care se contureaza personalitatea, dorintele si trairile unui copil pregatit sa descopere fascinanta lume a formelor si culorilor :)

Sandalutele ECCO corespund perfect cu gusturile :) si nevoile practice ale Sofiei, si sunt ideale pentru gradinita, si pentru terenul de joaca.” - poveste scrisa de divicet

Castigatoarea concursului nostru, a carei poveste a primit si o multime de like-uri din partea voastra, este mary21sep.

Suntem siguri ca si pantofiorii cei noi pe care ECCO Romania ii va trimite lui Dani vor avea si ei povestea lor, precum si toti pantofiorii care au plecat de la voi catre copiii de la asociatia "Ana si copiii".

Dani si sandalutele Ecco

Mary21sep, mamica castigatoare, ne-a trimis cateva fotografii cu Dani, baietelul cel norocos, fotografii facute chiar in magazinul Ecco, in momentul ridicarii premiului. Fericirea lui Dani este TOTALA! Ne bucuram foarte mult pentru fericirea si zambetele lui!


dani_ecco

dani_sandalute

dani_alegere

dani_ganditorul

dani_ecoo_alegere

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre