Indemnizatia pentru cresterea copilului, plafonata din septembrie

/ / Modificat: 2017-08-07
Indemnizatia pentru cresterea copilului, plafonata din septembrie

Guvernul a modificat OUG nr.111/2010 privind indemnizatia pentru cresterea copilului, stabilind o limita maxima de 8.500 lei pe luna. Prevederea se aplica incepand cu luna septembrie 2017 si se aplica inclusiv persoanelor care beneficiaza in acest moment de o indemnizatie aprobata.

Potrivit noii prevederi, indemnizatia pentru cresterea copilului se va stabili ca si pana acum (85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului), cu mentinerea cuantumului minim actual de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, insa cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei.

Prin aceeasi Ordonanta, se clarifica si unele aspecte ce tin de acordarea stimulentului de insertie pentru persoanele care se intorc la serviciu cu cel putin 60 zile inainte de finalizarea perioadei de concediu pentru cresterea copilului: clarificarile nu afecteaza stabilirea si plata stimulentului de insertie, aceasta realizandu-se ca si in prezent.

In urma cu 2 saptamani, Ministrul Muncii, Lia-Olguta Vasilescu anunta ca indemnizatia pentru cresterea copilului va fi limitata la 1.800 euro, maximum cat exista in Europa la ora actuala. In prezent, statul plateste lunar 250 milioane lei pentru 160.800 parinti aflati in concediu pentru cresterea copilului. Doar 1.100 de parinti cu venituri mari sau foarte mari au primit in aceasta luna o indemnizatie de peste 9.000 lei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Indemnizatie crestere copil Stimulent de insertie Concediu crestere copil

Articole recomandate

Citeste si despre