Ghid complet de accesorii pentru baita bebelusului

/ / Modificat: 2016-04-20
Ghid complet de accesorii pentru baita bebelusului

Ghid complet de accesorii pentru baita bebelusului

Momentul baitei este unul extrem de important pentru bebelusi, mai ales ca are oportunitatea de a deveni o adevarata rutina menita sa le regleze ceasul interior si sa creeze anumite tipare in functie de care sunt programate mesele si somnul. 

Tocmai de aceea este important sa te gandesti la doua aspecte importante ale acesteia si sa o transformi intr-un obicei cat mai placut; este vorba despre curatarea delicata a pielii si parului, respectiv de placerea pe care o simte bebelusul in timpul baitei. 

Obiecte pentru baita bebelusului

Cumpara din timp un minim de obiecte necesare, dintre care: 

  • Cadita de copii, cu sau fara suport pentru cada mare, se gaseste si cu termometru incorporat. Ai de ales din multe modele, in functie de preferinte. 
  • Termometru de baie, iar daca nu doresti unul, poti incerca apa cu incheietura mainii, un loc cu receptori de temperatura la fel de sensibili ca ai bebelusului. 
  • Sapun si sampon de copii. Pe piata se gaseste o gama variata de produse hidratante pentru baia bebelusului, special concepute pentru pielea lui sensibila. Poti sa alegi dintre o lotiune delicata de spalare, sampon si spuma de baie, sampon extra-delicat, sampon pentru par stralucitor sau sapun-crema. 
  • 2 prosoape 1m x 1m (unul pentru fata si unul pentru corp) si un halatel de baie cu gluga. 
  • Para de cauciuc pentru aspirarea secretiilor nazale (pompita). 
  • Covoras antiderapant, un prosop sau scutec din bumbac pentru asezat in cadita. 
  • O manusa plusata sau un scutec moale pentru sapunirea corpului bebelusului. 

Cum te pregatesti pentru baita?

Dupa ce ai dezinfectat cadita bebelusului sau suportul pe care il folosesti pentru a-l spala, regleaza temperatura apei astfel incat sa nu fie nici prea rece, nici prea fierbinte.  

Umple cadita sau cada partial cu apa si pune in apa cateva picaturi de spumant pentru baie Johnson's Baby Bedtime Wash. Acesta il va ajuta pe micutul tau sa se relaxeze si sa doarma mai bine dupa baita. 

Ce produse folosesti pentru a spala pielea bebelusului?

Este foarte important  sa folosesti produse special concepute pentru pielea  copiilor atunci cand faci baita bebelusului. Lotiunea de spalare din cap -n picioare Johnson's Baby -To-Toe Bath poate fi  folosita inca din primele zile de viata ale bebelusului  si este delicata cu pielea lui sensibila.  

Daca optezi pentru un produs  hidratant, poti alege Johnson' Baby Lotiune de Spalare Hidratanta. Alegerea celor  multe dintre mamici este insa Lotiunea de Spalare Johnson's Baby Bedtime Bath, un produs gentil care poate fi integrat cu usurinta baitei dinainte de culcare.  

Sapunul Johnson's Baby poate fi, de asemenea, folosit pentru curatarea pielii fine a bebelusilor, in cazul  care preferi varianta solida a  produselor de curatare. 

Cum ingrijesti scalpul si parul bebelusului?

Samponul Johnson’s Baby  este perfect pentru scalpul delicat al bebelusului tau. Daca optezi pentru varianta cu musetel, asteapta-te ca parul acestuia sa devina matasos si stralucitor dupa spalare. Iar in cazul in care preferi mirosul de levantica, exista si o astfel de varianta disponibila, perfecta pentru baita dinainte de culcare. 

Jucarii pentru baita

Tine minte ca nou-nascutii tind sa vada in alb si negru pentru primele cateva luni de viata. Obiectele frumos colorate s-ar putea sa nu-i atraga atentia atat cat te-ai astepta. Alege jucariile avand in minte si personalitatea bebelusului tau pentru ca unii vor raspunde mai bine la culori decat la sunete sau mai bine la textura decat la culoare etc. 

Orice jucarie care intra in contact cu micutul tau trebuie aleasa cu specificatia "Fara PVC" (PVC-ul este cancerigen iar unele firme de jucarii specifica pe ambalaj daca nu contin acest agent). 

Cumpara jucarii simple. Bebelusul este deja suprasolicitat de lucrurile si persoanele care il inconjoara si nu necesita jucarii complicate, de genul celor pentru copiii peste varsta de un an. De multe ori sunetele prea puternice ii pot speria. 

Daca bebelusul tau are intre 6-9 luni poti alege cateva jucarii simple care sa il invete si despre textura si proprietatile apei. Jucariile "clasice" de tipul ratustelor care plutesc sau canutelor care se umplu cu apa il pot invata mai multe lucruri decat alte jucarii mai complexe.  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijirea pielii bebelusului Ingrijire delicata pentru bebelusi Accesorii baie copii Accesorii bebelus Accesorii bebelusi Accesorii camera bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre