4 ponturi pentru ingrijirea pielii bebelusului imediat dupa nastere

/ / Modificat: 2015-06-30
4 ponturi pentru ingrijirea pielii bebelusului imediat dupa nastere

4 ponturi pentru ingrijirea pielii bebelusului imediat dupa nastere

Pielea micutului tau necesita ingrijiri speciale zilnice, cu atat mai mult imediat dupa nastere. Sensibilitatea tesutului cutanat in aceasta perioada este mare,  deoarece acesta nu este obisnuit sa intre in contact cu alte substante din mediu, in afara celor din uterul mamei. 

Desi te cucereste prin textura fina si catifelata, pielea bebelusului tau este foarte delicata si predispusa la iritatii, eczeme, dermatite sau alte leziuni usoare, care pot aparea si de la o simpla atingere mai puternica. De aceea, pielea micutului tau necesita ingrijiri speciale zilnice!

Din momentul in care se naste, pielea micutului este obligata sa se adapteze noilor conditii de mediu, iar tranzitia se face treptat, dar si cu ajutor din partea ta. Iata 5 ponturi utile pentru ingrijirea corecta a pielii bebelusului tau imediat dupa nastere!

Alege cu atentie produsele de ingrijire

Sistemul imunitar al copilului este in plina dezvoltare inca de la nastere, dar este destul de vulnerabil in primele luni. In cazul in care ai in familie cazuri de probleme dermatologice sau de astm, este foarte important sa protejezi imunitatea copilului si sa o feresti de produse care ar putea afecta dezvoltarea acesteia.

Iata de ce trebuie sa utilizezi  produse cosmetice destinate ingrijirii bebelusilor numai de la un producator de incredere. Incearca gama de produse Johnson’s Baby, folosita cu incredere de mamici din intreaga lume, de peste 100 de ani. 

Limiteaza numarul baitelor

Imbaierea frecventa indeparteaza uleiul care se gaseste in mod natural pe pielea bebelusului, ce are rolul de a o proteja de factorii externi nocivi. In acest caz, pielea ramane vulnerabila la tot felul de agenti patogeni cu care intra in contact, iar micutul este mai predispus problemelor dermatologice. Limiteaza numarul baitelor cat de poti de mult si curata zilnic doar zonele intens predispuse murdaririi.

In plus, fii atenta si la durata fiecarei baite: medicii recomanda ca la baita sa tii bebelusul in apa doar 3-5 minute, nu mai mult.

Nu spala bebelusul cu apa fierbinte

Este foarte important sa ai grija ca apa sa nu fie niciodata fierbinte, doar calduta si sa aplici imediat dupa baie o lotiune de piele hidratanta pentru bebelusi (asa cum este JOHNSON’S® Baby Lotiune, delicata si hipoalergica).

Nu ingriji bebelusul cu produse cosmetice pentru adulti

Acest sfat este valabil pana la varste mai mari, dar mai ales in primele trei luni de viata ale nou-nascutului.  Nu folosi niciodata pentru ingrijirea bebelusului tau sampon, sapunuri, lotiuni sau creme pe care le utilizeaza intreaga familie, deoarece acestea pot fi prea dure pentru pielea unui nou-nascut. Gamele speciale de produse pentru bebelusi sunt cele mai indicate, deoarece nu contin iritanti sau alergeni.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijirea pielii bebelusului Ingrijire delicata pentru bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre