Ghid personalizat pentru a pregati alimente sanatoase bebelusului

/ / Modificat: 2015-06-26
Ghid personalizat pentru a pregati alimente sanatoase bebelusului

Sa incercam alimentele solide!

Prepararea propriilor alimente pentru bebelus e o modalitate grozava de a economisi niste bani si de a controla cantitatea de sare si conservanti consumata de bebelusul tau. Bebelusii pot consuma alimente solide odata cu supa in jurul varstei de sase luni. Cel mai bine e sa intrebi un medic cand si cum sa incepi dieta bebelusului cu alimente solide.

Cand va veni momentul potrivit, ai grija sa incepi cu alimente neacide, cum ar fi morcovul, fasolea verde, bananele, cartofii dulci, perele si avocado. Dupa ce-i faci bebelusului antreul cu alimentul ales, poti fie sa faci piureuri din legume, fie sa le pregatesti la masina cu aburi, dupa care sa le zdrobesti pulpa. 

Pregatirea fructelor si legumelor la aburi in locul fierberii acestora le va pastra aproape toti nutrientii. Pentru inceput, trebuie ca alimentele sa nu contina cocoloase. Pe masura ce bebelusul mai creste, la fel poate creste si numarul de imbucaturi din mesele sale.

Daca ti se pare ca piureul de legume inca e prea gros, aloca mai mult timp pentru a-l face mai subtire. Pentru a subtia piureul, cele mai bune variante sunt fierturile din fructe sau legume (deoarece mentin majoritatea nutrientilor), laptele, laptele matern sau sucul de mere. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca bebelusul tau nu are alergii la alimente. 

Expertii te sfatuiesc sa astepti macar trei zile dupa ce ii permiti micutului sa incerce un nou ingredient pentru a-i verifica reactia alergica, inainte de a-i introduce un nou aliment. Prepararea propriilor tale mancaruri pentru bebelus e o modalitate grozava de economisi niste bani si de a controla cantitatea de sare pe care o consuma bebelusul tau.

Bebelusii pot consuma cateva alimente solide odata cu supa in jurul varstei de sase luni. Cel mai sigur e sa intrebi un medic specialist cand si cum sa incepi dieta cu alimente solide pentru bebelusul tau. 

Intrucat bebelusul tau va avea in continuare nevoie de lapte, exista mari sanse sa poata manca o cantitate mica de alimentele solide la inceput (doar cateva linguri). Asta iti va lasa multe resturi. Foloseste o tavita pentru cuburi de gheata pentru a le congela.

Tine cuburile cu mancarea congelata intr-o punga etansa si foloseste-le ori de cate ori ai nevoie. Nu uita sa etichetezi punga cu ingredientele si data la care ai preparat mancarea. Nu tine in congelator mancare pentru bebelus mai mult de o luna si niciodata sa nu pastrezi alimentele cu lingurita inca in ele, deoarece saliva contine bacterii care pot le contamina. 

Pentru a avea la dispozitie mancare proaspata pentru bebelus fara a plati preturi ridicate pentru cumparaturi, ai in vedere formarea unei „cooperative". Poti cumpara fructe si legume proaspete in cantitati mai mari pentru a economisi bani.

Cele mai bune locuri din care poti cumpara produse de calitate ridicata sunt comerciantii de alimente angro din comunitatea ta, pietele de fermieri sau direct de la magazinul unei ferme din localitatile invecinate. Aici vei gasi fructe si legume de sezon proaspete. De asemenea, mai exista si posibilitatea de a comanda produse organice.

Grija pentru piele, grija pentru viata! Afla mai multe pe NIVEA Baby!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mamica experta Trucuri si sfaturi pentru ingrijirea bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre