Cum se calmeaza iritatiile provocate de scutece

/ / Modificat: 2015-06-26
Cum se calmeaza iritatiile provocate de scutece

Ce provoaca iritatiile?

Dermatita de scutec, cunoscuta si sub numele de eruptie de scutec sau intertrigo, este una dintre cele mai frecvente probleme ale pielii la bebelusii sub doi ani. Se estimeaza ca, la un moment dat, intre 7 si 35% dintre bebelusi sufera de aceasta afectiune.

Bebelusii cu varste cuprinse intre 9 si 12 luni sunt cei mai afectati, dar multi bebelusi dezvolta eruptia de scutec inca de la varsta de 2 luni. Baietii si fetele sufera in mod egal, dar se crede ca bebelusii alaptati natural au sanse mai mici de a face eruptia de scutec.

Aceasta e provocata de contactul prelungit al pielii cu urina si fecalele in mediul ermetic al scutecelor. Cu toate acestea, modificarile din dieta bebelusului, antibioticele sau o perioada cu diaree pot sa provoace eruptia de scutec, de asemenea.

Calmare rapida pentru un fundulet inrosit

Singura si cea mai importanta masura pentru ameliorarea eruptiei de scutec este expunerea sa la aer in combinatie cu aplicarea unei creme calmante la primele semne de roseata. Crema reparatoare pentru iritatii NIVEA Baby este remediul de prim-ajutor perfect. Formula sa de calmare instantanee cu pantenol, zinc si extract de calendula reduce semnificativ simptomele eruptiei de scutec si stimuleaza regenerarea naturala a pielii bebelusului.

Crema reparatoare pentru iritatii NIVEA Baby are o textura delicata, astfel ca aplicarea sa nu agraveaza si mai mult iritatia, iar in plus, nu contine parabeni, parfum alcool sau coloranti. Daca iritatia nu se amelioreaza in cateva zile, consulta un medic pentru a elimina variantele infectiilor cu o bacterie. Daca se gaseste o astfel de infectie, ar putea fi necesar tratamentul cu fungicide sau antibiotice.

Preventia e mai buna decat tratarea

Buna ingrijire a pielii incepe cu buna curatare. Servetelele umede NIVEA Baby sunt extrem de bine tolerate de piele si vor curata in mod delicat funduletul bebelusului tau, mentinand functia de bariera naturala a pielii acestuia. Poti chiar sa simti diferenta. Microburetii extra-delicati ajuta la evitarea iritatiilor pielii sensibile. Daca pielea bebelusului tau da semne de roseata sau iritatie, Servetelele Umede fara parfum NIVEA Sensitive sunt cea mai buna alegere pentru tine.

Se recomanda folosirea unguentelor protectoare pentru a proteja pielea bebelusului de efectele iritante ale urinei si fecalelor, chiar daca nu exista roseata. Acest lucru e vital mai ales in situatiile in care scutecele nu se pot schimba in mod frecvent, cum ar fi in timpul noptii, in calatorii. Crema pentru Fundulet NIVEA Baby ofera protectie superioara de umezeala si protejeaza de bacterii gratie formulei cu zinc, pantenol si ulei din germeni de grau. Datorita texturii sale delicate, neaderente, este usor de aplicat.

Ai grija ca toate cutele de pe funduletul bebelusului tau sa fie atent protejate cu crema pentru fundulet. De obicei, un strat subtire de crema e suficient, dar aplica din belsug pe durata noptii si atunci cand nu se pot schimba scutecele in mod frecvent.

Grija pentru piele, grija pentru viata! Afla mai multe pe NIVEA Baby!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mamica experta Trucuri si sfaturi pentru ingrijirea bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre