Cum sa faci fata provocarii cresterii dintilor

/ / Modificat: 2015-06-26
Cum sa faci fata provocarii cresterii dintilor

Cresterea dintilor incepe in mod normal pe la sase luni, dar, pentru unii bebelusi, procesul poate incepe mult mai devreme, pe cand altii nici nu dau semne de inmugurire pana cel putin la implinirea varstei de un an.

E foarte posibil sa ai deja un bebelus tafnos si agitat, caruia ii cresc dintii. Nu-i de mirare ca nu traiesc intr-o lume fericita cand au de suportat iritabilitatea, dificultati la dormit, salivare excesiva si impulsul de a rontai orice le pica in mana.

Semnele inceperii cresterii dintilor la bebelusi pot fi inflamarea si sensibilizarea gingiei in locul in care apare un nou dinte. Cresterea dintilor poate provoca si cresterea temperaturii bebelusului sau diaree. Aceste simptome pot incepe cu mult inainte de aparitia vreunui dinte si pot continua dupa prima aparitie.

Ce poti face pentru a-ti ajuta bebelusul sa treaca prin faza de crestere a dintilor mai usor:

  • Incearca distractiile simple, precum luatul in brate, leganatul sau plimbatul cu bebelusul;
  • Foloseste-ti degetele pentru a masa gingiile iritate sau inflamate;
  • Permite-i copilului tau sa-si infiga dintii intr-un inel gingival rece (dar nu inghetat) pentru cresterea dintilor sau un prosop umed. Dar nu folosi „inele gingivale" moi dupa ce bebelusului i-a crescut primul dinte, deoarece le poate gauri;
  • Daca micutul tau deja mananca alimente solide, ofera-i mancaruri pentru copii racite, cum ar fi sosul de mere sau piureul de fructe. Nu folosi acadelele, bananele inghetate, morcovii sau alte alimente nepisate, deoarece acestea prezinta pericol de inecare;
  • Daca bebelusul tau saliveaza in exces, evita deshidratarea inlocuind lichidele pierdute cu suc diluat sau apa;
  • De asemenea, va trebui sa usuci fata si hainutele bebelusului pentru a preveni eruptiile si iritatiile. O crema hidratanta special conceputa pentru bebelusi va calma pielea din jurul gurii, iar baveta va proteja pieptul si hainutele de umezeala.

Daca metodele descrise mai sus nu dau rezultate, consulta un medic si cere-i sfatul cu privire la folosirea cremelor medicamentoase sau siropurilor.

Precum e cazul in multe aspecte ale calitatii de parinte, cresterea dintilor poate fi o etapa dificil de indurat pentru tine si bebelusul tau. Dar nu uita, si aceasta etapa va trece si, in cel mai scurt timp, micutul tau va avea un zambet larg, cu toti dintisorii.

Grija pentru piele, grija pentru viata! Afla mai multe pe NIVEA Baby!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mamica experta Trucuri si sfaturi pentru ingrijirea bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre