Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita florinapop's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.02.2005
  Postari in forum
  3
  Copilul are nevoie de multa atentie, afectiune si educatie pe care numai o mama poate sa-i ofere. Cresele si bonele au un efect negativ asupra peronalitatii lui, in special cand este foarte mic. Daca nu sta cu mama lui in primii ani de viata v-a fi un copil inhibat, indiferent si rece. Nu o sa stie ce inseamna dragostea si afectiunea.

 2. #2
  Floricica Nou Venita bianca's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.03.2005
  Postari in forum
  2
  Nu mi se pare corect sa stai doar acasa cu bebe-ul. E adevarat ca cel putin 1 an , 1 an si jumatate trebuie sa stai cu bebele si sa-i oferi toata dragostea si afectiunea, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la servici. Eu sunt norocoasa pentru ca o am pe mama mea, care ma va ajuta si ma va sustine in acest sens.

 3. #3
  Floricica Nou Venita mihaelam's Avatar
  Membru inregistrat la
  31.01.2005
  Postari in forum
  23
  Nici mie nu mi se pare corect sa stai acasa si sa renunti la cariera ta. A avea un copil nu inseamna a renunta cu totul la persoana ta, la idealurile, dorintele,nevoile in favorea copilului. Fiindca renuntarea asta totala nu duce decat la regret si la sentimentul de neimplinire.A avea un copil nu inseamna a renunta la viata ta. Sunt de parere ca parintele nu devine unu si acelasi cu copilul, ca va trai numai si numai prin el. Il va iubi,il va ajuta sa creasca sanatos si sa fie fericit dar nu pana la sacrificiul total....la renuntarea propriei identitati.

 4. #4
  iza
  iza este offline.
  Floricica Nou Venita iza's Avatar
  Membru inregistrat la
  12.03.2005
  Postari in forum
  31
  Mi se pare total gresit sa gandesti asa!Eu personal am crescut cu tot felul de babe si babute pt ca pe vremea aceea concediile pt cresterea copilului erau de 3 luni si nu de 2 ani ca acum,iar ai mei nu avut ajutor de la nimeni,si nu ma plang de faptul ca as fi insesibila sau lipsita de afectivitate.Dimpotriva,cresa si gradinita are rolul de a adapta copilul cu societatea si cu colectivitatile,facandul mai comunicativ,invatandu-l sa se apere singur,sa nu fie "un salbatic",sau sa fuga imediat la fusta mamei ca x-ulescu,l-a luat la mishto!Nici intr-un caz nu sunt de acord cu ideea ca o mama trebuie sa-si sacrifice viata renuntand la tot pt copil.Nici lui nu-i face bine iar mai tarziu o va judeca,vazand cat deplafonata e,neatelegand ca de fapt pt el a facut-o!

 5. #5
  Floricica Nou Venita veronicas's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.02.2005
  Postari in forum
  10
  Mama nu trebuie sa se dedice total copilului si sa renunte total la viata ei si implicit la cariera. Dar ideea e ca in primii ani de viata trebuie sa fie mai usor pt parinti sa petreaca mai mult timp cu copilul.Nu cred ca bonele sau gradinitele au un efect negativ pentru copil dar totusi parinti au un rol important in a ii darui copilului capabilitatea de a fi fericit si senzatia ca este iubit.

 6. #6
  Floricica Nou Venita felicia0606's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.03.2005
  Postari in forum
  17
  Si eu am mare noroc ca mama mea sta cu bb cat timp sunt eu la serviciu. Eu am fost nevoita sa merg la serviciu cand Alex avea numai 4 luni, pentru ca in primul rand aveam nevoie de bani (nu ma puteam descurca avand in vedere ca aveam de platit rate la mai multe credite) si in al doilea rand mi-as fi pierdut serviciul. Dar nu cred ca as fi putut sa stau mai multa vreme acasa.

 7. #7
  Floricica Nou Venita pufic mic's Avatar
  Membru inregistrat la
  07.03.2005
  Postari in forum
  1
  Nu stiu inca ce inseamna sa ai un copil si atunci imi voi exprima o parere subiectiva vis-a-vis de acest subiect.Ceea ce m-a speriat a fost insa ideea de a renunta la serviciu..cred ca cel mai bine e sa reusesti sa le imbini cit mai bine pe amindoua.Daca pina la 30 ani ne dorim o stabilitate financiara si facem totul pt cariera si sa ajungem departe ... dupa acesta varsta ne orientam catre altceva gen familie sau copii.Si atunci daca reusim sa le imbinam pe amindoua nu vom fi obligate sa renuntam la serviciu pt copil.

 8. #8
  sttel69@yahoo.com
  Guest
  Copilul are nevoie de foarte multa atentie,afectiune,educatie din partea mamei.Nici eu nu sunt de acord ca mama sa ramana la cratita.Inainte de a o naste pe ana-maria sustineam sus si tare ca dupa 3-4 luni o sa ma intorc la serviciu,dar acum nu mai gandesc la fel.Copilul meu are 8 luni si mai are inca nevoie de mine.Nimeni si nimic in lume nu o poate inlocui pe MAMA,nici macar bona sau bunica.Eu cred ca in primul an de viata copilul depinde foarte mult de mama lui,mai ales daca este alaptat exclusiv la san.Sunt o mama moderna care si-a facut o cariera profesionala si care a renuntat pt un moment la ea.Eu zic ca merita acest mic sacrificiu pentru binele copilului meu.

 9. #9
  sttel69@yahoo.com
  Guest
  Copilul are nevoie de foarte multa atentie,afectiune,educatie din partea mamei.Nici eu nu sunt de acord ca mama sa ramana la cratita.Inainte de a o naste pe ana-maria sustineam sus si tare ca dupa 3-4 luni o sa ma intorc la serviciu,dar acum nu mai gandesc la fel.Copilul meu are 8 luni si mai are inca nevoie de mine.Nimeni si nimic in lume nu o poate inlocui pe MAMA,nici macar bona sau bunica.Eu cred ca in primul an de viata copilul depinde foarte mult de mama lui,mai ales daca este alaptat exclusiv la san.Sunt o mama moderna care si-a facut o cariera profesionala si care a renuntat pt un moment la ea.Eu zic ca merita acest mic sacrificiu pentru binele copilului meu.Primii doi anii din viata copilului sunt cei mai importanti si merita sa fii alaturi de copilul tau.Eu nu am avut ajutor din partea nimanui am crescut-o singura,dar merita efortul.Nimic nu este mai presus decat copilul tau,nici macar cariera.

 10. #10
  sttel69@yahoo.com
  Guest
  Copilul are nevoie de foarte multa atentie,afectiune,educatie din partea mamei.Nici eu nu sunt de acord ca mama sa ramana la cratita.Inainte de a o naste pe ana-maria sustineam sus si tare ca dupa 3-4 luni o sa ma intorc la serviciu,dar acum nu mai gandesc la fel.Copilul meu are 8 luni si mai are inca nevoie de mine.Nimeni si nimic in lume nu o poate inlocui pe MAMA,nici macar bona sau bunica.Eu cred ca in primul an de viata copilul depinde foarte mult de mama lui,mai ales daca este alaptat exclusiv la san.Sunt o mama moderna care si-a facut o cariera profesionala si care a renuntat pt un moment la ea.Eu zic ca merita acest mic sacrificiu pentru binele copilului meu.Primii doi anii din viata copilului sunt cei mai importanti si merita sa fii alaturi de copilul tau.Eu nu am avut ajutor din partea nimanui am crescut-o singura,dar merita efortul.Nimic nu este mai presus decat copilul tau,nici macar cariera.Nu renuntam la cariera pentru totdeauna ci temporar asa ca mamicilor copilul este cel mai de pret lucru pe lume pentru voi.Sa fiti iubite.pa

 11. #11
  Floricica Nou Venita camelia's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.05.2005
  Postari in forum
  1
  intr-adevar mama este primul obiect al iubirii copilului de care se aataseaza toata viata dar daca i se aceentueaza complexulOedip si copilul nu isi urmeaza cursul normal in dezvoltarea afectiunii??El trebuie sa mearga in societate sa invete deprinderile de a fi independent.Societatea este alta acum.Acasa cu mama lui cum se socializeaza.El trebuie sa se confrunte cu situatii reale de viata sa invete comportamente sociale si sa isi cenzureze anumite comportamente.Inteligenta este dupa Piaget acomodare si adaptare.

OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!