Newsletter · Concursuri · Adrese Utile

Cont nou
Fertilitate Sarcina Nastere Bebelusi Copii 1-3 ani Copii 3-6 ani Scolari Magazin Forum Comunitate
Ultimele discutii din forum
    Floricica Cu Vechime cristeepas's Avatar
    Membru inregistrat la
    01.11.2007
    Postari in forum
    6.009
    as vrea sa ascult parerea fiecareia dintre voi in legatura cu importanta formarii unui program la bb. de asemenea mi-ar placea sa spunem aici ce program are copilasul nostru. dak are ore de masa, cand sunt acestea. dak are ore de somn, de joaca etc
    Cris si Bobo (24 nov 2007)

Floricica Veterana Vizitator's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.11.2004
    Postari in forum
    15.898
    Ai mei au program. Altfel, nu cred ca as face fata. Si, pe unde am citit, tot asa se zice: bb-ilor le face bine rutina. Sa "expun" si programul:
    - 9:30 - laptele de dimineata
    - pana la 10:30 - joaca
    - 10:30 - masa de dimineata
    - pana la 2:30 - joaca
    - 2:30 - masa de pranz
    - pana la 5:30 - somn
    - 5:30 pana la 6:30 - joaca
    - 6:30 - laptele de dupa-amiaza
    - pana la 8:30 - joaca
    - 8:30 - baie
    - 9:30 - masa de seara si apoi somn
    E destul de batut in cuie programul lor si, daca intervine ceva si-l dam peste cap, eu una nu mai sunt om in ziua aia... :)))))

Floricica Cu Vechime cristeepas's Avatar
    Membru inregistrat la
    01.11.2007
    Postari in forum
    6.009
    se joaca singurei? ca la ce program de joaca au nu stiu cum poti face fata
    Cris si Bobo (24 nov 2007)

Floricica Nou Venita vali partene's Avatar
    Membru inregistrat la
    23.01.2008
    Postari in forum
    244
    Desi fetita mea are doar 2 luni si trei saptamani si-a format un mic program: dimineta se trezeste la 7-8, urmeaza programul de dimineata (spalat, schimbat, mancat si somnic), a doua masa este pe la 11 sau 12 dupa care dormim putin iar pe la 2.30 iesim la plimbare, nu inainte de a manca. dupa plimbare somnicul iar pe la 5-6 ne trezim sa luam iar masa. Urmeaza o partida de joc, cantat si povestit si apoi adormim sau nu pana la 8-8.30 cand vine baita, care este o adevarata placere. Dupa baita luam masa si mai stam treze pana pe la 10, dupa care adormim si ne mai trezim pentru ultima masa pe la 2-3 noaptea.
    Insa, exista zile cand suntem mai agitate, cand ne doare burtica si nu respectam intocmai programul sus amintit, sta mai mult treaza sau doarme mai mult, depinde de starea ei...si atunci tot programul ei si al meu se da peste cap. Dar nu e nimic mai frumos decat sa-ti vezi copilul vesel si fericit.
    Ruxandra-Ioana -07.01.2008

Membru inregistrat la
    30.11.2004
    Postari in forum
    15.898
    Ooooo, bineinteles ca se joaca si singuri! :))))) Pai as cadea la datorie dupa 1/2 de zi! Eu numai vreo 2 ore pe zi ma joc cu ei, in rest n-am timp, ca trebuie sa mai fac si curatenie, si sa gatesc etc...

Membru inregistrat la
    30.11.2004
    Postari in forum
    15.898
    N-am mentionat schimbatul de scutece si exercitiile pe care le fac cu Devon pt ca are torticolis... Prima chestie se intelege de la sine, iar a doua nu intra in programul unui bb normal...

Membru inregistrat la
    30.11.2004
    Postari in forum
    15.898
    Joaca lor = ii pun in sufragerie, pe covor, impreuna cu 1/2 din toate jucariile din casa (si n-au putine! :D), blochez accesul la locurile in care s-ar putea lovi etc. si ei se joaca de numa... De fapt, am noroc ca sunt doi, pt. ca se joaca impreuna si isi sunt companie unul altuia, spre deosebire de un copil singur la parinti, care ar necesita prezenta 100% a unui parinte ca sa nu se simta singur. Oricum, stau cu ochii pe ei, numai ca mai fac si treaba in timpul asta. Am pus poza in album cum se joaca... :)

Floricica Debutanta gabi_alex's Avatar
    Membru inregistrat la
    31.10.2006
    Postari in forum
    703
    Cu siguranta este necesar un program pt bebe.
    Noi dimineata de trezim pe la 7-7.30
    8.30- masa de dimineata
    10.30 - iesim afara la joaca, iar daca ploua ne jucam in casa
    12.30- o mica gustare si lapticul inainte de somnul de amiaza
    12.30-15.30 somnul de amiaza
    16.00 - masa
    apoi iarasi joaca pana la 20.00-20.30 cand facem baitza, dupa care papam, iar la 21.30 il pun in patut cu lapticul, la nani.
    cam asta este programul nostru cu care ne-am obisnuit.
    mami Gabi, tati Florin si iubirea noastra Alex din 17.04.2006

Floricica Avansata doloro's Avatar
    Membru inregistrat la
    24.11.2007
    Postari in forum
    2.389
    Oliver nu are un program bine stabilit:orele de aici sunt orientative in afara de ora de povesti si de culcare:
    in jur de 9 trezirea +supt+mic dejun urmat de joaca
    11.00-somn de dimineata
    12.00-trezirea +lapte urmat de joaca +muzica de copii
    14.00-pranzul dupa care de obicei mergem la plimbare
    16.30 supt care ne prinde pe afara
    18.00-gustare+supt urmat de joaca
    19.00-ora de povesti
    20.00 baie, masaj ,cantece de leagan+lapte
    20.30 somn
    23.00-lapte
    02.00-lapte
    06.00-lapte
    El este alaptat si de obicei in fiecare zi programul este diferit ...nu ma deranjeaza
    Oliver Alexander-22.08.07 si mami Cristina
    Lilypie Fourth Birthday tickers

Laptele de mama este perfect!
    Oli a fost alaptat 1 an si 7 luni!
    Lilypie Maternity tickers

Membru inregistrat la
    30.11.2004
    Postari in forum
    15.898
    fetelor sunteti norocoase ca puteti face program dar cand nu te lasa bebe degeaba incerci.cu tia si eu ma numar printre voi dar cu khlo enu stiu la ce sa ma astept in secunda urmatoare asa ca imi face ea program mie cum vrea ea.

Membru inregistrat la
    30.11.2004
    Postari in forum
    15.898
    Ai dreptate, Adela. Cu unii bb-i nu poti face program. Nici ai mei n-au avut de la inceput, doar de cateva luni au. Insa e bine ca si-au facut la un moment dat, pt. ca n-as fi facut fata la dormit numai 3 ore ziua si agitat prin casa in rest (cum am zis, tot trebuie sa fiu cu ochii pe ei)... Asa o sa-si faca si Khloe la un moment dat, sunt convinsa.
    Off topic: ce frumoasa e, sa n-o deochi!!!! E dulce foc, pupa-o-ar soacra! hihihi... :P

12. Floricica Avansata

22 Mai
40,688
139,914
35,959
© 2011 copilul.ro Toate drepturile rezervate. Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa de contact.